Για την κλίκα της Griselda τα λέγαμε χρόνια τώρα στην Μπιτούπολη, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα σχολιάσαμε αναλυτικά το εκπληκτικό album του Conway the Machine. Τώρα έρχεται η σειρά του Benny The Butcher να δώσει συνέχεια στο “Tana Talk” series αλλά και γενικότερα στα θετικά hip hop releases για το 2022.

Το “Tana Talk 4” έρχεται τέσσερα χρόνια μετά το πρώτο studio album του και παρουσιάζει ένα συμπαγές πλάνο. Παρ’ ότι υπήρχε η φήμη για έναν δίσκο που θα είχε μόνο παραγωγές από τον κορυφαίο beatmaker Alchemist, εν τέλει βρέθηκε χώρος και για τους συνεργάτες του παρελθόντος  Daringer και Beat Butcha. Αν και υπάρχουν beats που ξεχωρίζουν, όπως π.χ. το album opener “Johnny P’s Caddy”, ο Alchemist έκανε ιδιαίτερα προσεγμένη δουλειά στα 7 κομμάτια που έχει αναλάβει, ενώ οι υπόλοιποι κολλάνε τις δικές τους rap ηχητικές προσεγγίσεις με ταιριαστό τρόπο. Δεν υπάρχουν κακές ηχογραφήσεις, ενώ η μουσική του “Tana Talk 4” θα μιλήσει στις καρδιές εκείνων που γουστάρουν μία αγνή Hip Hop προσέγγιση. Ο ρυθμός των παραγωγών ταιριάζει με το flow και το ύφος του Benny The Butcher, ενώ όταν η κατάσταση ξεφεύγει από το βαρύ σκοτάδι και πάει σε πιο φανταχτερό sampling τύπου “Weekends In The Perry’s” τα πράγματα φρεσκάρονται με τον κατάλληλο τρόπο.

Αυτό το πράγμα θέλαμε βέβαια να το νιώσουμε περισσότερες φορές, μιας και το γενικότερο μοτίβο του “Tana Talk 4” ακολουθεί με ευλαβικό τρόπο μία προκαθορισμένη διαδρομή. Σε αυτή την αίσθηση συμβάλει και ο ίδιος Benny The Butcher ο οποίος είναι ένας εξαίρετος ατακαδόρος με ισχυρή πένα, αλλά συνεχίζει και ανακυκλώνεται με τα ίδια θέματα. Προφανώς υπάρχουν οι εκπληκτικές στιγμές όπως στο “10 More Commandments” που μας κάνουν να νιώθουμε ότι ακούμε έναν top MC, αλλά θεματολογικά δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη πέρα από τις αναφορές του στο raw ύφος του και στο παρελθόν του με τα ναρκωτικά. Σίγουρα δεν βαρεθήκαμε να ακούμε για 40 λεπτά τον Benny και τις δυναμικές του μπάρες, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτά που λέει δεν τα έχουμε ακούσει ξανά στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο Αμερικανός rapper ακολούθησε την γνωστή συνταγή γιατί τα τελευταία χρόνια λειτουργεί εξαιρετικά. Ουσιαστικά στο “Tana Talk 4” απολαμβάνουμε έναν καλλιτέχνη που έχει αγκαλιάσει την λογική του “oμάδα που νικάει δεν αλλάζει” και εν μέρει έχει δίκιο. Οι fans της φάσης της Griselda ή του καθαρού hip hop ήχου θα βρουν ένα στιβαρό album με 12 κομμάτια που έχει μπόλικο υλικό για να κρατήσει το ενδιαφέρον για τις επόμενες εβδομάδες. Κάποιοι ακροατές που είναι λίγο πιο απαιτητικοί και ζητάνε και το κάτι παραπάνω από ιδιαίτερα ταλαντούχους MCs σαν τον Benny The Butcher, ενδεχομένως να σκέφτονται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ακούσαμε τον κολλητό του Benny να έχει βρει το κλειδί για να εξελίξει την συνταγή του και να το πάει στο επόμενο επίπεδο. Θεωρούμε ότι αυτό το πράγμα πρέπει να το κυνηγήσει πλέον και o 37χρονος καλλιτέχνης, ώστε να βελτιώσει περισσότερο τον ήχο του αλλά και την γενικότερη προσέγγισή του στιχουργικά και καλλιτεχνικά. Έχει σίγουρα τις δυνατότητες να το κάνει αυτό το πράγμα και αφού ακούσαμε τον φετινό του δίσκο, ανυπομονούμε πλέον να δούμε το επόμενο μέρος της δισκογραφικής του περιήγησης.

Κομμάτια που ξεχώρισαν: “Johnny P’s Caddy”, “Weekends in the Perry’s”, ““10 More Commandments””, “Guerrero”

Βαθμολογία:

3.8/5

Tracklist:

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος