Κριτικες Δισκων Hip-Hop / R&B

Juicy J & Wiz Khalifa – Stoner’s Night (Album Review)

Juicy J & Wiz Khalifa – Stoner’s Night (Album Review)

Μετά από έναν βομβαρδισμό με εντυπωσιακούς δίσκους και projects με βαριά ονόματα, έρχεται μία περίοδος ηρεμίας, πριν την άφιξη των επόμενων πολυαναμενόμενων albums. Αυτή είναι μία τέλεια εποχή ώστε να πούμε δυο-τρία λόγια για δίσκους που ενδεχομένως επισκιάστηκαν από την επικαιρότητα, όπως έγινε π.χ. με την περίπτωση του “Stoner’s Night”.

Πρόκειται για έναν δίσκο που έχει ηχογραφηθεί εξ ολοκλήρου με την λογική ενός collabo project ανάμεσα στους Wiz Khalifa και Juicy J, δύο ανθρώπους γνωστούς στον χώρο της mainstream Hip Hop σκηνής. Ένα από τα μεγαλύτερα συν του δίσκου είναι η συνολική του διάρκεια που δεν ξεπερνάει τα 40 λεπτά, με τους καλλιτέχνες να βασίζονται σ’ ένα συμπαγές μοτίβο 13 κομματιών. Το  “Stoner’s Night” βαδίζει σχεδόν αποκλειστικά πάνω στις παραγωγές του Juicy J και τονίζουμε το “σχεδόν” γιατί στα beats υπάρχουν συνεργασίες με τους Lex Luger, Crazy Mike, Hitkidd και LiljuMadeTheBeat. Η ομοιογένεια που καλλιεργείται στο album είναι εμφανέστατη, μιας και τα περισσότερα κομμάτια μοιάζουν ηχητικά μεταξύ τους. Αυτό σημαίνει προφανώς ότι ακροατές που δεν αρέσκονται στο πιο trippy ύφος του βετεράνου Juicy J δε θα βρουν κάτι ιδιαίτερο εδώ, από την άλλη οι fans που θα γουστάρουν το κολλητικό “Testin” θα ανεβάζουν την ένταση του ήχου συνεχώς από τραγούδι σε τραγούδι.

Ο λόγος για τον οποίο είναι κολλητικά τα κομμάτια δεν είναι μόνο οι παραγωγές, αλλά και κάποια hooks που σμιλεύτηκαν από τους Wiz και Juicy με μεγάλη μαεστρία. Δεν λειτουργούν όλα άρτια σε στιχουργικό επίπεδο, μιλάμε άλλωστε για ένα lowrider album το οποίο βασίζεται σε απλά και διασκεδαστικά μοτίβα. Λίγο όμως η εναλλαγή ανάμεσα σε βαρβάτες (“Big Game”) και πιο γρήγορες-σκοτεινές (“Backseat”) παραγωγές, λίγο το flow των rappers που κυλάει σαν νεράκι σε αυτά τα beats, ο ακροατής που έχει κάνει την συνειδητή επιλογή να απολαύσει το “Stoner’s Night” θα περάσει πολύ καλά.

Στην τελική αυτό είναι που προσφέρουν οι Juicy J και Wiz Khalifa, την εναλλαγή των raps ανάμεσα σ’ έναν βετεράνο και έναν πιο νέο καλλιτέχνη πάνω σε trippy trap beats τα οποία μπορούν να προσφέρουν μία συγκεκριμένη ηχητική απόλαυση. Οι fans που αγκαλιάζουν αυτό το δίδυμο εδώ και δέκα χρόνια θα αγκαλιάσουν και το “Stoner’s Anthem’, ειδικά όταν βασίζεται τόσο πολύ στα vibes των αγαπημένων Three Six Mafia, τουλάχιστον σ’ ό,τι αφορά τον ήχο του. Μην το πολυσκέφτεστε, βάλ’τε το album να παίζει στα ηχεία του αμαξιού σας, καν’ τε τα στραβά μάτια σε τραγούδια τύπου “Club Close”, roll a blunt and let’s go.

Κομμάτια που ξεχώρισαν: “Testin”, “Backseat”, “Throw It”

Βαθμολογία:

3/5

Tracklist:

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος