Κριτικες Δισκων Hip-Hop / R&B

Mary J. Blige – Good Morning Gorgeous (Album Review)

Mary J. Blige – Good Morning Gorgeous (Album Review)

Έχοντας δει το επικό halftime show του NFL με όλα τα θρυλικά ονόματα της urban μουσικής σκηνής, ομολογούμε το μόνο που μας χάλασε λίγο ήταν η παρουσία της Mary J. Blige. Όχι επειδή δεν ήταν καλή φωνητικά ή επειδή τα “No More Drama” και “Family Affair” δεν είναι τρομερά κομμάτια. Αλλά κάπως, κάτι δε μας κάθισε το ίδιο καλά με το υπόλοιπο setup. Σαν να μη κολλούσε καλλιτεχνικά με τα υπόλοιπα που είδαμε στο stage, παρ’ ότι μιλάμε για μία εξαίρετη παρουσία onstage. Τα ίδια συναισθήματα είχαμε μετά από τις ακροάσεις του νέου δίσκου της Mary J. Blige “Good Morning Gorgeous” με κάποια κομμάτια.

Φωνητικά και από άποψη ερμηνείας, η queen Mary παίζει πάντοτε στο ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο της R&B μουσικής σκηνής. Έχει την εμπειρία αλλά και τις φωνητικές ικανότητες να υποστηρίξει μία μπαλάντα και ένα πιο Pop κομμάτι με τον ίδιο εμφατικό τρόπο, μην αφήνοντας χώρο σε κάποιον να της κλέψει την παράσταση. Αυτό είναι εμφανές ακόμη και σε ντουέτα και σε συνεργασίες όπου τα πράγματα πάνε εξαιρετικά, όπως π.χ. στο “Need Love”. Η παραγωγή είναι ανάλαφρη και ρομαντική, ο Usher θυμίζει τον καλό Usher από τα παλιά, αλλά η Mary J. Blige καταφέρνει και κρατάει επάνω της τα φώτα και την προσοχή του ακροατή με μία βελούδινη παρουσία.

Για κάθε καλό collabo όμως, υπάρχει και μία συνεργασία με κάποιον όπου τα πράγματα κινούνται σε μία αδιάφορη κατάσταση. Το “Amazing” αποτελεί το κλασικό radio friendly Pop-R&b κομμάτι, το οποίο όμως φιλοξενεί τα κουραστικά vocals του Dj Khaled. Παρ’ ότι καταλαβαίνουμε την αναγκαιότητα τέτοιου είδους κομματιών σ’ έναν μοντέρνο R&B δίσκο, στο φινάλε χαλάνε αυτά τα tracks την ροή ενός album που θα έπρεπε να στηριχθεί ηχητικά σε κομμάτια σαν το “Good Morning Gorgeous”. Ένα πιο αργό και σκοτεινό (θεματολογικά) κομμάτι, σε συνεργασία με την αγαπημένη H.E.R, το οποίο αναδεικνύει με μαεστρικό τρόπο τις δυνάμεις της 51χρονης πλέον τραγουδίστριας.

Βέβαια, ένας δίσκος από την Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα χωρίς τα βαριά basslines όπως στο “No Idea” δεν γίνεται, αφού μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για έναν άνθρωπο που εκτός από την ευάλωτη πλευρά του, παρουσιάζει και το προφίλ της queen. Ο 14ος δίσκος της Mary J. Blige δεν σκοντάφτει σε εντελώς κακά σημεία με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί εντελώς η ροή της ακρόασής του, απλώς υπάρχουν αυτά τα κομμάτια τα οποία για διάφορους λόγους σταματούν τον δίσκο από το να εκτοξευτεί σαν R&B ήχος. Το “Good Morning Gorgeous” θα προσφέρει στο hardcore κοινό της Αμερικανίδας τραγουδίστριας ένα ικανοποιητικό υλικό για το υπόλοιπο του 2022, ενώ για εκείνους που ψάχνονται στην urban πλευρά της mainstream μουσικής σκηνής αξίζει σίγουρα να ρίξουν μερικές ακροάσεις, ώστε να επιλέξουν τα αγαπημένα τους tunes.

Κομμάτια που ξεχώρισαν: “No Idea”, “Good Morning Gorgeous”, “Need Love”

Βαθμολογία: 

3.4/5

Tracklist:

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος