Ο Snoop Dogg εξαγόρασε τη θρυλική δισκογραφική εταιρεία Death Row Records, σύμφωνα με το Business Wire. Ο Snoop Dogg αγόρασε την Death Row -η οποία κυκλοφόρησε το 1993 το debut album του Doggystyle- από την MNRK Music Group. Οι όροι της αγοράς δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Η Death Row ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με συνιδρυτές τους Dr. Dre, Suge Knight, Dick Griffey και τους D.O.C. Εκτός από την εκτίναξη της καριέρας του Snoop Dogg, η εταιρεία κυκλοφόρησε αμέτρητα άλμπουμ από τεράστιους καλλιτέχνες όπως μεταξύ άλλων 2Pac, Dr. Dre, Nate Dogg και πολλοί άλλοι.

“Είμαι ενθουσιασμένος με την ευκαιρία που μου δόθηκε για να αποκτήσω το εμβληματικό εμπορικό σήμα της Death Row Records, το οποίο έχει τεράστια ανεκμετάλλευτη μελλοντική αξία”,

δήλωσε ο Snoop Dogg για το νέο του ρόλο ως επικεφαλής της εταιρείας σε δελτίο τύπου. Ο ίδιος συνέχισε:

Είναι ωραίο συναίσθημα να έχω την ιδιοκτησία της εταιρείας στην οποία συμμετείχα στην αρχή της καριέρας μου και ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη. Αυτή είναι μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή για μένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τις ομάδες της Blackstone, της MNRK και ιδιαίτερα τον David Kestnbaum, οι οποίοι συνεργάστηκαν μαζί μου επί αρκετούς μήνες για να γίνει πραγματικότητα αυτή η συναρπαστική εξαγορά. Ανυπομονώ να χτίσω το επόμενο κεφάλαιο της Death Row Records.

Ο Chris Taylor, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MNRK Music Group, πρόσθεσε: “Ο Snoop είναι σαφώς το στέλεχος που θα οδηγήσει τη Death Row στα επόμενα 30 χρόνια της. Η MNRK είχε την τιμή να επιβλέπει αυτό το θρυλικό εμπορικό σήμα την τελευταία δεκαετία και να το συστήσει σε εκατομμύρια νέους οπαδούς το 2021 μέσω της βραβευμένης εκστρατείας μάρκετινγκ για την 30ή επέτειο”.

Όταν ο Snoop Dogg εγκατέλειψε τη Death Row το 1998, εξήγησε: “Δεν υπάρχει τίποτα εκεί πέρα. Ο Suge Knight είναι στη φυλακή, ο πρόεδρος, ο Dr. Dre έφυγε και ο Tupac είναι νεκρός. . Ακολούθησε μια διαμάχη με τον Suge Knight, αλλά ο ίδιος έλυσε δημοσίως το θέμα σε μια εκδήλωση του 2005.

Την Κυριακή (13 Φεβρουαρίου), ο Snoop Dogg θα κυκλοφορήσει τον επόμενο δίσκο του με τίτλο B.O.D.R. (Bacc on Death Row). Επίσης, θα εμφανιστεί στο ημίχρονο του Pepsi Super Bowl LVI μαζί με τους Dr. Dre, Eminem, Mary J. Blige και Kendrick Lamar.

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος