Πόσες απαιτήσεις μπορούμε να έχουμε από ένα album του Dj Khaled ή για να το θέσουμε πιο σωστά, πόσο μπορεί να διαφοροποιηθεί ο εν λόγω καλλιτέχνης συγκριτικά με παλαιότερες κυκλοφορίες του; Κρίνοντας από τα κομμάτια που παρουσιάστηκαν πριν και κατά την διάρκεια της κυκλοφορίας του “Khaled Khaled” η κατάσταση φαινόταν αρκετά ξεκάθαρη (και μη αναστρέψιμη). Ο αγαπημένος Dj είχε πάρει την απόφαση να κυκλοφορήσει άλλον έναν δίσκο στα γνωστά πρότυπα των προκατόχων του, με σούπερ συμμετοχές και πολλά διαφορετικά μουσικά είδη να αναμειγνύονται μεταξύ τους, με μοναδικό σκοπό να μας παρουσιαστούν μπόλικα hits.

Αυτό νομίζουμε ότι είναι ξεκάθαρο από το πρώτο κι όλας κομμάτι, με το “Thankful” να πατάει πάνω στο συναίσθημα του sample που πρωτοαγαπήσαμε στο “Heart of the City” του Jay-Z πριν από πολλά χρόνια. Στο ίδιο κομμάτι συμμετέχουν Lil Wayne και Jeremih (ωραία vocals) και αυτό το πάντρεμα από raps και RnB φωνητικά συνεχίζει σε σχεδόν όλα τα κομμάτια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του “Khaled Khaled” είναι ότι απαρτίζεται από τραγούδια που είναι απλώς ΟΚ. Τα “Greece” και „Popstar“ ήταν από τα πρώτα singles που ακούσαμε ένα χρόνο πριν και παραμένουν τα highlights του δίσκου. Αυτό το γεγονός σημαίνει ουσιαστικά δύο πράγματα. Πρώτον, ο Dj Khaled ξέρει να επιλέγει τα σωστά singles. Δεύτερον, γνώριζε ότι τα υπόλοιπα κομμάτια ήταν ένα σκαλί κάτω, για τον έναν ή τον άλλον λόγο.

Αντικειμενικά μιλώντας, δεν υπάρχει κάποιο τραγούδι που να είναι κυριολεκτικά χάλια. Ίσως το “Big Paper’ με την Cardi B να μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ολίγον κουραστικό και το “Just Be” ως προβληματικό επειδή βγάζει μία φοβερά αδιάφορη πλευρά από τον άλλοτε κορυφαίο Justin Timberlake. Τα υπόλοιπα tunes είναι όμως δημιουργίες που στηρίζονται σε κάποια δυνατά κουπλέ (Megan The Stallion, Nas, Jay-Z) ή ωραία feats (Drake, H.E.R) και κομπλέ παραγωγές. Τίποτα όμως δε ξεχωρίζει, ακόμα και στη περίπτωση του “Sorry Not Sorry” που φέρνει δύο θρύλους της Hip-Hop σκηνής μαζί στο ίδιο κομμάτι.

Η αλήθεια είναι ότι μόνο ο Dj Khaled έχει την δυνατότητα να προσκαλέσει τόσα πολλά μεγάλα ονόματα. Δεν υπάρχουν στην αγορά άλλα albums με την δυνατότητα να φιλοξενήσουν την αφρόκρεμα της mainstream urban σκηνής σε τέτοιο βαθμό. Επίσης, δε νομίζουμε ότι υπάρχει άλλος καλλιτέχνης που έχει τέτοιο υλικό στα χέρια του, τόσο μεγάλες δυνατότητες και στο τέλος να μας παρουσιάζει ένα τόσο μέτριο αποτέλεσμα. Το “Khaled Khaled” έχει 14 κομμάτια, πάνω από 20 συμμετοχές και ένα άρωμα από “Mall music”, δηλαδή μία συγκομιδή τραγουδιών που θα τα ακούσουμε μία φορά και θα επιλέξουμε 3-4 από αυτά για το playlist στην streaming platform της επιλογής μας. Με λίγα λόγια, μας δίνει την αίσθηση μίας αδιάφορης βόλτας σε κάποιο πολυκατάστημα ένα Σάββατο πρωί όπου στο τέλος θα καταλήξουμε να πάρουμε 2-3 πράγματα που δεν είχαμε προγραμματίσει και να γυρίσουμε σπίτια μας. Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα την έχουμε ξεχάσει ήδη αυτή τη βόλτα.

Κάπως έτσι μας έκανε να νιώσουμε ο δωδέκατος κατά σειρά δίσκος του Dj Khaled. Δεν είναι ο χειρότερος που έχει βγάλει, ούτε πρόκειται για κάτι που δεν ακούγεται. Έχει τις σημαντικές στιγμές του, τα 1-2 τίμια super hits που θα κρατούσαμε, αλλά δύσκολα θα γυρνούσαμε στο “Khaled Khaled” μετά από καιρό για να το ακούσουμε από την αρχή ως το τέλος. 

Κομμάτια που ξεχώρισαν: “Thankful”, “Popstar”, “Greece”

Βαθμολογία:

1.8/5

Tracklist:

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος