Δε μπορούμε να κρύψουμε την αδυναμία που έχουμε σαν μέσο στα πρόσωπα των Raheem DeVaughn και Apollo Brown και η αλήθεια είναι ότι δεν προσπαθούμε και ιδιαίτερα να την κρύψουμε. Πρόκειται για δύο καλλιτέχνες που κοσμούν τον χώρο της RnB / Soul και της Hip-Hop σκηνής αντίστοιχα, αφού τις προηγούμενες δεκαετίες μας είχαν εντυπωσιάσει με τις κυκλοφορίες τους και ειδικά σε ό’τι αφορά τα ολοκληρωμένα LPs.

To «Lovesick» αποτελεί την προσπάθεια αυτών των δύο ανθρώπων να δημιουργήσουν κάτι από κοινού, ένα συνεργατικό album μεταξύ δύο διαφορετικών μουσικών, αλλά με εξαίρετες δυνατότητες. Ο δίσκος πραγματεύεται καθ’ όλη την διάρκειά του ακριβώς αυτό που περιγράφει ο τίτλος. Τα βαθιά συναισθήματα, ο έρωτας, ο ρομαντισμός και η ερωτική απογοήτευση που εμφανίζεται μέσα σε μία σχέση, όλα αυτά βρίσκονται στο επίκεντρο των lyrics του Raheem DeVaughn. Ο 46χρονος τραγουδιστής είναι ένας μετρ του είδους, ξέρει τον τρόπο για να προσεγγίσει μία ρομαντική soul μπαλάντα, περιγράφοντας τη πλευρά του άντρα και αγγίζοντας και το πιο ενήλικο, sexy writing όπως στο δεύτερο verse του «One Time». Γενικότερα όμως αποφεύχθηκε μία άνω των 18 εμπειρία, αφού μόλις 3-4 κομμάτια θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως explicit tracks.

Πέρα από τα εξαιρετικά φωνητικά του Raheem και την γραφή που βγάζει αρκετό συναίσθημα και ερωτισμό με τις γνωστές πατέντες που ακολουθεί, υπάρχει η non-alpha male προσέγγιση από τον εν λόγω καλλιτέχνη η οποία τον διακρίνει σε ολόκληρο το «Lovesick». Ένας άνετος άντρας που δε φοβάται να δείξει τα συναισθήματά του και ο οποίος έχει αρκετή όρεξη για μία στιχουργική παρατήρηση των γεγονότων γύρω του:

The man with many women
Is you back on the block?
The women with many men
They call her hoe behind her back
Let me turn the tables on us
As men we can’t never handle that
That’s what would cause a double standard
That has facts on facts

Don’t miss out on the good things
The happiness love could bring
Playing yourself on those things
Telling yourself don’t fall in love
Don’t tell yourself don’t fall in love

Η άνεση του Raheem DeVaughn στα περισσότερα κομμάτια επηρεάζουν θετικά και τις λιγοστές συμμετοχές που κοσμούν τον δίσκο, παρασύροντας μάλιστα και τον Westside Boogie σε μία μεστή παρουσία η οποία κυλάει σαν το νερό. O δεύτερος παράγοντας για την δημιουργία αυτού του θετικού αποτελέσματος βρίσκεται φυσικά στις παραγωγές του Apollo Brown που δε ρίσκαρε καθόλου καλλιτεχνικά και παρουσίασε ουσιαστικά μία παραδοσιακή RnB-Neosoul προσέγγιση. Οι έμπειροι ακροατές μπορούν να διακρίνουν κάποιες πιο Hip-Hop επιρροές σε κάποια κομμάτια («If I Made Love To You») το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό. Ο παραγωγός δεν προσπάθησε να ανακατέψει ιδιαίτερα την τράπουλα, ενώ τραγούδια σαν το «Broken Pieces» βγάζουν 2000s vibes που ίσως να ξενίσουν κάποιους που θα ήθελαν να ακούσουν ένα εξ ολοκλήρου μοντέρνο concept.

Είναι αλήθεια ότι το «Lovesick» στηρίζεται στις γνωστές βάσεις, αλλά αυτό είναι ίσως και το μοναδικό σημείο που θα μπορούσε να ασκήσει κάποιος αρνητική κριτική. Συνολικά το album λειτουργεί εξαιρετικά και παρ’ ότι θα θέλαμε περισσότερα highlights σαν το «I Still Love You», το «Lovesick» θα μας μείνει στο μυαλό για το υπόλοιπο της σεζόν με μία θετικότατη ανάμνηση. Μπορεί να μη διακρίνουμε απαραίτητα μία διαχρονικότητα στα singles του δίσκου πέρα από μία-δύο προσπάθειες, αλλά το πάντρεμα της φωνής του Raheem DeVaughn και των ενορχηστρώσεών του Apollo Brown πέτυχε σε σχεδόν απόλυτο βαθμό. Το «Lovesick» είναι το album που περίμεναν οι fans και των δύο καλλιτεχνών και ίσως κάτι παραπάνω.

Βαθμολογία: 

4/5

Κομμάτια που ξεχώρισαν: “If You’re The One”, “I Still Love You”, “Broken Pieces”

Tracklist:


1. If You’re The One (feat. Skyzoo) 
2. One Time (feat. Becky Cane) 
3. When A Man 
4. If I Made Love To You
5. Just Fall In Love (feat. Westside Boogie) 
6. Broken Pieces 
7. I Still Love You 
8. Honey 
9. Zaddy (feat. 3D Na’Tee) 
10. Rick James 
11. On Top 
12. Everything Baby

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος