Το εξώφυλλο του “Kommunity Service” μας άφησε θετικές εντυπώσεις εξαιτίας της αισθητικής του και του κλεισίματος του ματιού προς τους παλιούς hip-hop heads. Oι YG και Mozzy απέτισαν ουσιαστικά φόρο τιμής στη ταινία “Belly” του 1998 η οποία ήταν σκηνοθετημένη από τον Hype Williams. Αν αναλύσουμε λίγο παραπάνω και τους κεντρικούς χαρακτήρες της αφίσας της ταινίας, καταλαβαίνουμε ότι αυτή η κίνηση έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, ειδικά εφόσον συνυπολογίσουμε και τον χαμό του DMX πριν από αρκετές εβδομάδες.

Όλα αυτά βέβαια δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία όταν αποφασίσουμε να εισχωρήσουμε στο ζουμί της υπόθεσης, αφού το πρώτο collabo album των YG και Mozzy κινείται κατά κύριο λόγο μέσα στα δικά τους γούστα. Αν περιμένατε σκοτεινά crime stories τύπου Nas και με μπόλικη 90ήλα, θα πρέπει μάλλον να σας απογοητεύσουμε.

Στιχουργικά ο δίσκος προσανατολίζεται στην τυπική επιθετικότητα της Westcoast με μπόλικο club appeal, αν και το πρώτο κομμάτι μας έκανε να περιμένουμε κάτι άλλο. Το “Gangsta” πατάει πάνω στη ψυχή του “Wanksta” του 50Cent, με τους δύο καλλιτέχνες να μας προϊδεάζουν σε κάτι πιο σκληρό, με ύφος τύπου street mixtape, καταλήγοντας όμως στο φινάλε του δίσκου σ’ ένα απλό party tape. Για να μη παρεξηγηθούμε, όσοι ψάχνεστε για τραγούδια με Westcoast vibe και τίμια flows, το “Kommunity Service” θα σας αφήσει ικανοποιημένους.

To hypnotic beatάκι του ”Dangerous”, το bouncy ”Bompton Oak Park” και το σκοτεινό “MAD” με την Young M.A. προσφέρουν μπόλικο υλικό για την Westcoast λίστα που θα θέλετε να ετοιμάσετε για το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου σας. Το πάρτι όμως του συγκεκριμένου δίσκου διαρκεί λίγο (συνολική διάρκεια περίπου 29 λεπτά) και αν συνυπολογίσουμε και τα θέματα ρυθμού με κομμάτια όπως το  ”Vibe With You,” μιλάμε ουσιαστικά για ένα αρκετά περιορισμένο project.

Πραγματικά κακά raps ή αποκρουστικές παραγωγές δεν υπάρχουν στο «Kommunity Service», αλλά και πάλι μας προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι η συνεργασία μεταξύ των YG και Mozzy ήταν απλώς «ΟΚ». Η συνεργασία αυτή έμοιαζε ικανή για περισσότερα πράγματα εξαιτίας της χημείας που υπάρχει σε flow και στυλ. Ερωτηματικά μας προκάλεσε και το “Tool It Up”, μιας και πρέπει να ναι η πρώτη φορά που ακούμε μία τόσο αδιάφορη ανταλαγή στίχων μεταξύ των YG και Tyga.

Συνοψίζοντας, θεωρούμε ότι αν βρίσκεστε σε αναζήτηση νέου υλικού με την υπογραφή και το άρωμα της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ, το ”Kommunity Service” αξίζει να το τσεκάρετε έστω μία φορά για να επιλέξετε τα αγαπημένα σας tracks. Πέρα απ’ αυτό τον παράγοντα όμως, το πρώτο collabo album μεταξύ των YG και Mozzy ακολουθεί μία τυπική διαδικασία ενός Hip-Hop LP που θέλει να εισχωρήσει σε κάποια random summer playlists. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

Βαθμολογία:

2.6/5

Κομμάτια που ξεχώρισαν: “Gangsta, Dangerous”, “Bompton” “To Oak Park”

Tracklist:

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος