Πρωτοπόρος του hip-hop, μια μουσική δύναμη και φωνή του hip-hop της δεκαετίας του 1970, ο Grandmaster Flash έρχεται στο Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” για ένα εκρηκτικό DJ set στις 27 Ιουλίου, ώρα έναρξης 21:00 με είσοδο ελεύθερη.

Για πολλούς, ο Grandmaster Flash είναι το διεθνές πρόσωπο του hip-hop και του turntablism ανά τον πλανήτη, ο καλλιτέχνης που πρωτοδίδαξε την τέχνη του mixing. Στον Grandmaster Flash οφείλουμε το cue button και τεχνικές όπως το backspin, το scratching και το punch phrasing, που άλλαξαν το πρόσωπο του DJing για πάντα.

O Grandmaster Flash, που το όνομά του έγινε αθάνατο από τους Blondie και λατρεύεται από κάθε γνώστη του hip-hop, είναι εκείνος που μετέτρεψε το συνηθισμένο πικάπ σε ένα όργανο ισάξιο του πιάνου ή της κιθάρας. Υπήρξε ο πρώτος DJ που κυκλοφόρησε ηχογράφηση rap και, με το Adventures on the Wheels of Steel, μας μύησε στον κόσμο των γκέτο της Νέας Υόρκης. Πολλά χρόνια και 11 albums αργότερα, οι μεγαλύτερες, πολυπλατινένιες, επιτυχίες του, όπως τα «White Lines», «The Message» και «Flash to the Beat» μας αγγίζουν και σήμερα.

About Author

Παναγιώτης Χριστουλάκης