To Beat-Town αρχίζει το 2018 με τον ίδιο εμφατικό τρόπο με τον οποίο ολοκλήρωσε το 2017 σαν σεζόν, δηλαδή με μία ακόμη δυνατή συνέντευξη με έναν αναγνωρισμένο hip hop καλλιτέχνη. O Evidence των Dilated Peoples μας έκανε την τιμή να μιλήσει στην ιστοσελίδας μας στο πρώτο interview της χρονιάς. Ο 41χρονος MC μας αναφέρθηκε στο επερχόμενο album του “Weather Or Not”, στα πρώτα του βήματα, στις επισκέψεις του στην Αθήνα και σε άλλα ενδιαφέροντα πράγματα.

Η συνέντευξη:

BT: Πρώτα από όλα θα θέλαμε να πούμε πως είναι μεγάλη μας τιμή να σε φιλοξενούμε στην ιστοσελίδα μας. Μόλις κυκλοφόρησες ένα νέο single από το επερχόμενο album σου. Είσαι χαρούμενος με το τελικό αποτέλεσμα του άλμπουμ σου;

Ε: Ναι, σίγουρα. Είμαι χαρούμενος που επιτέλους θα το κυκλοφορήσω. Tο δούλευα για αρκετό καιρό το όλο project και το είχα σε αναμονή, και σαν καλλιτέχνης θες πάντοτε να μοιράζεσαι με τον έξω κόσμο τα πράγματα πάνω στα οποία δούλευες για αρκετό καιρό. Οπότε χρειάζεται και λίγο πειθαρχία γύρω από την διαδικασία του να περιμένεις να κυκλοφορήσεις κάτι. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι, να γυρίζεις video clips, να ετοιμάζεις εξώφυλλα και γενικότερα να κάνεις ό,τι άλλο χρειάζεται ώστε να κυκλοφορήσει μία και καλή, αλλά είμαι σίγουρα χαρούμενος για αυτό το album.

ΒΤ: Ποια είναι τα σχέδιά σου για το υπόλοιπο 2018;

Ε: Περιοδείες, θα προωθήσω τον δίσκο μου, επιπλέον γυρίζω και αρκετά video clips και είμαι έτοιμος να αρχίσω να μοιράζομαι το δισκογραφικό μου υλικό με τον κόσμο γενικότερα. 

ΒΤ: Σχεδιάζουν οι Dilated Peoples να κυκλοφορήσουν κάτι καινούριο φέτος;

Ε: Όχι, δεν νομίζω. Ο Rakaa και ο DJ Babu συμμετέχουν στο album μου, οπότε δείχνουμε πως είμαστε δυνατοί σαν crew, τόσο μαζί, όσο και ο καθένας ξεχωριστά. Το τελευταίο που είχαμε βγάλει ήταν το “Directors Of Photography” και περάσαμε αρκετό χρόνο προωθώντας το και κάνοντας περιοδείες. Τώρα, είναι η ώρα να προωθήσω και πάλι τη δική μου δουλειά. Πιστεύω, θα υπάρχουν και ένα-δυο ακόμα πραγματάκια, όπως π.χ. ίσως ένα ακόμη “Step Brothers” (με τον The Alchemist). Μετά από αυτά, θα δούμε τι θα κάνουμε.

ΒΤ: Μετά από τόσα χρόνια στη μουσική βιομηχανία, τι είναι αυτό που σου δίνει κίνητρο να συνεχίσεις με νέες κυκλοφορίες;

Ε: Βασικά, η μουσική είναι αυτό που μου αρέσει πραγματικά να κάνω. Αυτό το πράγμα κάνω κάθε μέρα που ξυπνάω. Άσχετα με το αν πληρώνομαι ή αν πρέπει να ακολουθήσω μία καμπάνια ώστε να προωθηθεί το υλικό μου. Πιστεύω πως πολλοί άνθρωποι λένε στον εαυτό τους πως θα κάνουν rap μέχρι ένα σημείο και μετά θα ψάξουν να βρουν κάτι άλλο για να ασχοληθούν, αλλά κάποια στιγμή φτάνεις στο σημείο που καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι το μόνο πράγμα στο οποίο είσαι πραγματικά καλός. Απλά μου αρέσει να δημιουργώ…Τέχνη ή μουσική, δεν έχει σημασία. Απλά δεν θέλω να καταλήξω ψάχνοντας για “δουλειά”, για κάτι άλλο. Θέλω να ζήσω τη ζωή μου κάνοντας κάτι δημιουργικό.

ΒΤ: Πώς νιώθεις για την hip hop γενικότερα; Τόσο για την mainstream, όσο και για την underground.

E: Πιστεύω πως υπάρχουν καλά και άσχημα και στα δύο είδη. Μου αρέσουν μερικά πράγματα από την mainstream και μερικά από την underground (γέλια). Από την άλλη, υπάρχουν και κάποια άθλια πράγματα και στην mainstream και στην underground σκηνή. Δεν με νοιάζει αν είναι underground ή pop. Πραγματικά, δεν με ενδιαφέρει. Είναι απλά το τι θα μου αρέσει.

ΒΤ: Πώς ξεκίνησες να rapάρεις; Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που σε βοήθησαν στα πρώτα σου βήματα;

Ε: O QD3, ένας παραγωγός, ο γιος του Quincy Jones. Αυτός ήταν η μεγαλύτερη έμπνευσή μου όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με το rap. Ο The Alchemist, o will.i.am, o RedFoo και πολλοί άλλοι. Οι συγγενείς μου, οι φίλοι μου και άνθρωποι που ίσως δεν έχεις ξανακούσει (γέλια)!

ΒΤ: Έχεις συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες, αλλά μήπως υπάρχει κάποιος με τον οποίον δεν έτυχε να δουλέψετε ποτέ μαζί πάνω σ’ ένα κομμάτι και με τον οποίο θα ήθελες να συνεργαστείτε; 

Ε: Με τον Mos Def. Δεν με νοιάζει αν θα rapαρα μαζί του ή αν απλά θα έφτιαχνα κάποιο beat. Απλά θέλω να δουλέψω μαζί του.

ΒΤ: Η επόμενη τελετή των βραβείων Grammy θα λάβει χώρα σε λίγες εβδομάδες. Έχεις κάποιες προβλέψεις για κάποια από τα βραβεία;

Ε: Ούτε καν (γέλια)! Συγχαρητήρια σε όποιον κερδίσει πάντως (γέλια)!

ΒΤ: Έχεις κερδίσει ένα Grammy πάντως.

Ε: Ναι, για μία δουλειά με τον Kanye West, για ένα beat που έφτιαξα. Αυτό ήταν όμορφο.

ΒΤ: Συγχαρητήρια για αυτό το επίτευγμα. Πώς πέρασες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σου στην Ελλάδα το 2012; Θα ήθελες να έρθεις ξανά για κάποιο άλλο σόου; 

Ε: Ήρθα πέρσι! Στο “Street Art Festival” στην Θεσσαλονίκη. Το έχασες (γέλια)! Είχε 4000 άτομα και απ’ ότι φαίνεται, είχαν πάρει όλοι το μήνυμα πως θα έρθω εκτός από εσένα (γέλια)!

ΒΤ: Είχα έρθει στην παράσταση που έδωσες στην Αθήνα το 2012 όμως. Μένω στην Αθήνα, όχι στην Θεσσαλονίκη, για αυτό δεν έλαβα το μήνυμα (γέλια).

Ε: Ναι, για αυτό (γέλια)!

ΒΤ: Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτή τη συνέντευξη. Έχεις να πεις κάτι τελευταίο στους fans σου στην Ελλάδα;

Ε: Ανυπομονώ να επιστρέψω στην Ελλάδα. Όποτε έρχομαι λαμβάνω πάντα απεριόρηστ αγάπη από τον κόσμο. Ελπίζω να μπορέσω να ξεκλέψω άλλη μία μέρα επιπλέον από το πρόγραμμά μου για να ψάξω για κομματάκια και να βγάλω φωτογραφίες.

Βρείτε τον Evidence στα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/misterevidence/
Instagram: https://www.instagram.com/evidence
Twitter: https://twitter.com/evidence

Επιμέλεια: Παναγιώτης Χριστουλάκης και Έκτωρ Αποστολόπουλος

About Author

Beat-Town Team