Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο album του Big K.R.I.T μετά την αποχώρηση από την Def Jam και πρώτο με την νέα δισκογραφική Multi Alumini. Το πρώτο διπλό album του καλλιτέχνη, με τίτλο “4eva Is a Mighty Long Time” το οποίο το ολοκλήρωσε σε κάτι λιγότερο από δύο χρόνια. Ο καλλιτέχνης προσπαθεί να διαχωρίσει τον Krit από τον Justin Scott, τόσο για τον ίδιο αλλά και για τους fans του, κάτι που το περίμεναν εδώ και τρία χρόνια, από την τελευταία του επαγγελματική δουλειά.

Το πρώτο single του δίσκου ήταν το “Confetti”, το οποίο μας δίνει να καταλάβουμε κάποια πράγματα για τον ίδιο, την αυτοπεποίθηση που έχει σαν καλλιτέχνης αλλά και σαν rapper που προέρχεται από τη σκηνή του αμερικανικού  νότου. Τα επόμενα δύο single βγήκαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, με το επόμενο να είναι το “Keep The Devil Off” και μετά με το “Aux Cord”.

To πρώτο LP ξεκινάει με το “Big K.R.I.T” και μας βάζει λίγο στην θέση του, για να καταλάβουμε από την αρχή τον διαχωρισμό που θέλει να κάνει. Ένας διαχωρισμός που επιτυγχάνεται με εξαιρετικό τρόπο, καθώς το πρώτο μισό του κομματιού το πάει μελωδικά σαν να το απαγγείλει, ενώ στην συνέχεια το πάει με πιο κλασικό rap. Από την άλλη πλευρά, στο δεύτερο album ξεκινάει με το κομμάτι “Justin Scott”. To κομμάτι είναι ουσιαστικά ένα  instrumental, και ο ίδιος το δικαιολογεί ως μία απόπειρα για να μας δείξει τι ακούει ο ίδιος του στο σπίτι του και στην καθημερινότητά του.

Την επιμέλεια του δίσκου την έχει ουσιαστικά ο Krit σαν producer (και ως executive), έχοντας αρκετούς παραγωγούς στο album. Συγκεκριμένα, μέσα στον δίσκο ακούμε beats από Supah Mario, DJ Kahlil, Mannie Fresh, Bryan-Michael Cox και πολλούς άλλους. Από συμμετοχές είχε τους T.I, Lloyd, Ceelo Green, Sleepy Brown, Joi (of Dungeon Family) Jill Scott, Keyon Harrold, Bilal, Robert Glasper, Kenneth Whalum και Earl Travis II, UGK μαζί με ένα verse από τον αδικοχαμένο Pimp C.

Μία αρκετά προσεγμένη δουλειά από έναν MC που μας δίνει μία γεύση για το τι θα ακολουθήσει στο μέλλον. Το μόνο θέμα που συναντήσαμε με το συγκεκριμένο δίσκο είναι το πώς διαλέγει να βάλει τα κομμάτια. Από την μία ακούμε southerns bangers και μετά επιλέγει να το πάει σε πιο απαλά tunes, και έτσι καταφέρνει από τη μία να σε “φτιάχνει” και μετά να σε χαλαρώνει.

 

Βαθμολογία:

 

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: Big Bank, Confetti, Ride With Me, Keep The Devil Off, Miss Georgia Fornia, Bury Me In Gold, Drinking Sessions

Tracklist: 

Disc 1

1. “Big K.R.I.T.”
2. “Confetti”
3. “Big Bank” Feat T.I.
4. “Subenstein (My Sub IV)”
5. “1999” Feat Lloyd
6. “Ride Wit Me” Feat. UGK
7. “Get Up 2 Come Down” Feat. CeeLo & Sleepy Brown
8. “Layup”
9. “Classic Interlude”
10. “Aux Cord”
11. “Get Away”

Disc 2

1. “Justin Scott”
2. “Mixed Messages”
3. “Keep the Devil Off”
4. “Miss Georgia Fornia” Feat. Joi
5. “Everlasting”
6. “Higher Calling” Feat. Jill Scott
7. “Weekend Interlude”
8. “Price of Fame”
9. “Drinking Sessions” Feat. Keyon Harrold
10.”The Light” Feat. Bilal, Robert Glasper Jr, Kenneth Whalum and Burniss Earl Travis II
11.”Bury Me In Gold”

 

About Author

Αθανάσιος Λογαράς