Hip-Hop / R&B Διαφορα Νεα και Ανακοινωσεις Album & EP Streams

O Raheem DeVaughn και ο Wes Felton μιλούν αποκλειστικά στο Beat-Town!

O Raheem DeVaughn και ο Wes Felton μιλούν αποκλειστικά στο Beat-Town!

Το 2017 πλησιάζει προς το τέλος του και το Beat-Town εξασφάλισε ακόμη μία μεγάλη αποκλειστική συνέντευξη για τους αναγνώστες του, καθώς μίλησε με τους The CrossRhodes, οι οποίοι κυκλοφόρησαν φέτος έναν θετικότατο δίσκο. Οι The CrossRhodes αποτελούνται από δύο γνωστά ονόματα στο χώρο της μουσικής σκηνής, αφού τα δύο τους μέλη είναι ο υποψήφιος για Grammy τραγουδιστής Raheem DeVaughn και  ο Αμερικανός rapper και ποιητή Wes Felton. Οι δυο τους μας μίλησαν για το συγκρότημά τους, τα μελλοντικά τους σχέδια και πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα.

Αναλυτικά:

Beat-Town: Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που δεχθήκατε να κάνουμε αυτή τη συνέντευξη μαζί σας. Πρόσφατα κυκλοφορήσατε ένα νέο album με τίτλο “Footprints On The Moon”. Είσαστε ικανοποιημένοι με το τελικό αποτέλεσμα του project σας;

Raheem DeVaughn: Επικρατούσε ηρεμία. Δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο concept όταν φανταζόμαστε αυτά τα albums. Ξέρεις, συνήθως ξεκινάει με έναν τίτλο από κάποιο τραγούδι. Υποτίθεται θα βασιζόμουν στην δημιουργικότητα και συνήθως, σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν ξέρεις ποτέ ποιο θα είναι το αποτέλεσμά του ή το πώς θα εκλάμβαναν τις ιδέες μου. Aλλά σίγουρα είμαι χαρούμενος με το τελικό αποτέλεσμα. Ξέρεις, πως αυτή τη φορά φτιάχτηκε προκειμένου να “διαταραχθεί” η κοινωνία, να κάνουμε τους ανθρώπους να νιώσουν άβολα. Μιλήσαμε για τα άσχημα πράγματα που βλέπουμε στην αμερικάνικη κοινωνία, καθώς και το πώς μας βλέπει ο κόσμος ως δύο “έγχρωμους στόχους” που ζουν στην Αμερική.

Wes Felton: Ναι, είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Νιώθω πως βρισκόμαστε σε μία εποχή όπου οι νέοι ήχοι και τα νέα θέματα γενικότερα μπορούν να προωθηθούν ευκολότερα. To “America’s Resistance Movement” (Κίνημα Αντίστασης Η.Π.Α.), αποτελείται από μία ποικιλία διαφορετικών ανθρώπων, σαν κοινωνικό σύνολο.

BT: Τι θα πρέπει να περιμένουν οι fans σας από το project σας;

RD: Τι θα πρέπει να περιμένουν οι fans μας από το νέο μας project… Πιστεύω πως γνωρίζεις πως το project μας είναι σαν κάποιο soundtrack για το κίνημά μας. Νομίζω, πως μπαίνουμε σε μία νέα εποχή σχετικά με τα δικαιώματά μας. Ξέρεις, η αλλαγή στο πολιτικό υπόβαθρο, καθώς και το ότι θα πρέπει να ξέρουμε το πώς και το πότε θα αναφανούν οι νέοι ηγέτες μας. Πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα ακόμα, γύρω από τον τρόπο που δρούμε σε αυτήν την χώρα, αλλά και γενικότερα σε όλον τον πλανήτη. Πρέπει να αλλάξουμε προς το καλύτερο. Οπότε, νομίζω πως αυτό το μήνυμα κυριαρχεί και πιστεύω πως αυτό είναι που θα πρέπει να περιμένουν και οι fans μας.

WF: Θα πρέπει να περιμένουν περιεχόμενο που θα τους κάνει να “κοιταχτούν στον καθρέπτη και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

ΒΤ: Κυκλοφορήσατε ένα mixtape το 2016. Πώς ήρθατε με την ιδέα του να δημιουργήσετε τους “The CrossRhodes” και πότε ξεκινήσατε να συνεργάζεστε;

RD: Ξεκινήσαμε να κάνουμε μουσική μαζί πριν από περίπου 15-20 χρόνια. Αυτό που μας παρακίνησε να συνεργαστούμε και πάλι το τελευταίο διάστημα ήταν οι εξεγέρσεις στην Βαλτιμόρη και το Σεντ Λούις. Ήξερα πως αυτή ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για μένα να δουλέψω και πάλι με τον Wes, προκειμένου να κάνουμε και πάλι ειλικρινή μουσική που θα είναι επίκαιρη για κάποιον καιρό.

WF: Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε μαζί πριν από 15 χρόνια στην Ουάσινγκτον.

ΒΤ: Ποια είναι τα σχέδιά σας για το υπόλοιπο του 2017, καθώς επίσης και για το 2018; Κάτι συγκεκριμένο σχετικά με τις σόλο καριέρες σας;

RD: Σίγουρα υπάρχουν σχέδια που αφορούν και τους δυο μας. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε την μουσική μας στον κόσμο παγκοσμίως. Θα βρεθούμε σε αρκετά φεστιβάλ, σημαντικές διαλέξεις, περιοδείες κλπ. Προσωπικά, έχω ηχογραφήσει και αρκετά κομμάτια που θα κυκλοφορήσω από το 2018 και μετά. Θα κυκλοφορήσω μπόλικο υλικό του χρόνου, έχω αρκετό υλικό για τα επόμενα δέκα χρόνια, συμπεριλαμβανομένου και του μελλοντικού project των “The CrossRhodes”. Οπότε να περιμένετε αρκετά πραγματάκια, τόσο από μένα, όσο και μαζί με τον Wes για τα επόμενα δέκα χρόνια.

WF: Θέλω να επιστρέψω για τα καλά στην ηθοποιία. Θέλω να φύγω από την Ουάσινγκτον σύντομα. Υποτίθεται πως θα είχα τελειώσει ένα solo record, αλλά δεν είχα αρκετή έμπνευση και δεν το ολοκλήρωσα. Είμαι ελεύθερος, άρα δεν έχω να γράψω για κάποια γυναίκα. Δουλεύω part time σε ένα εστιατόριο, οπότε καταλαβαίνεις πως αυτό δεν αποτελεί την κατάλληλη πηγή έμπνευσης. Είναι πολύ δύσκολο για μένα να συνεχίσω να κάνω “φανταστική τέχνη”  για χάρη της φήμης ή των χρημάτων. Αν δεν έχω κάποιες εμπειρίες ή δεν με εμπνεύσει κάτι, τότε δεν δημιουργώ. Βρίσκω μία άλλη διέξοδο για να επηρεάσω τον κόσμο, συνήθως διδάσκω. Αυτό αποτελεί την διέξοδό μου.

ΒΤ: Πώς περνάτε τον χρόνο σας όταν δεν ηχογραφείτε ή δεν είστε σε περιοδεία;

RD: Είμαι πατέρας, οπότε περνάω χρόνο με την οικογένειά μου. Επίσης, συνεισφέρω αρκετά στην κοινωνία. Όποτε, καταλαβαίνεις, πως όταν δεν κάνω μουσική ή πράγματα που έχουν σχέση με το καλλιτεχνικό μου προφίλ, τότε ασχολούμαι με την φιλανθρωπία.

WF: Περνάω χρόνο μόνος μου ή με τον γιο μου τον Τομπίας, πηγαίνω σε συναντήσεις γονέων/δασκάλων, κάνω παραστάσεις και πηγαίνω και στους αγώνες μπάσκετ του γιου μου. Επίσης, διδάσκω σε δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο και κολέγιο τα μαθήματα της υποκριτικής και της ρητορικής.

ΒΤ: Ποιες ήταν οι μουσικές σας εμπνεύσεις μεγαλώνοντας;

RD: Οι μουσικές μου εμπνεύσεις μεγαλώνοντας, θα έλεγα πως είναι οι Marvin Gaye και Prince. Μεγαλώνοντας, οι The Roots, Jay-Z, Sade και οι Τhe Fugees.

WF: Ο πατέρας μου ήταν πιανίστας της τζαζ, όποτε όσο οι συνομήλικοι μου άκουγαν τους New Edition, εγώ άκουγα τον John Coltrane. Όταν ραπάρω, φαντάζομαι πως είμαι κάποιος παίκτης σαξόφωνου που παίζει σόλο. Για αυτό και σπάνια έχω κάποια συγκεκριμένη ροή στις ρίμες μου. Θέλω να “τρυπήσω”, να “ενοχλήσω” και να “ξυπνήσω” τις ψυχές των ανθρώπων. Ο John Coltrane με έκανε να νιώσω έτσι για πρώτη φορά όταν άκουσα το “Naima”. Επιπλέον, πέρα από τον Coltrane εμπνεύσεις μου ήταν και οι Hilton Felton Jr., Sammy Davis Jr., Gil Scott Heron, Teedra Moses, Prince, U.T.F.O. και Omar Lyefolk.

ΒΤ: Έχετε κάποιες συμβουλές για τους ανερχόμενους τραγουδιστές και rappers;

RD: Μία καλή συμβουλή για τους ανερχόμενους καλλιτέχνες θα ήταν να κάνουν ειλικρινή μουσική, να χαράξουν τη δική τους διαδρομή και να τεστάρουν τη δημιουργικότητά τους. Να είναι σίγουροι πως οι εμφανίσεις τους στη σκηνή υποστηρίζουν και αντιπροσωπεύουν αυτό που πραγματικά αυτοί είναι. Οι παραστάσεις είναι το παν! Από εκεί θα βγάλεις τα χρήματά σου, οπότε αποτελούν ζωτικό κομμάτι της καριέρας σου. Και να είσαι σίγουρος πως μιλάς για κάτι που ξέρεις και πως η μουσική σου έχει νόημα.

WF: Αποφάσισε τι είδος ανθρώπου θες να είσαι και μετά ανέδειξέ το στην καριέρα σου. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, αλλιώς θα νιώσεις πως η τέχνη σε χρησιμοποιεί, αντί να την ελέγχεις εσύ. Αφοσιώσου στην τέχνη σου αμέσως.

BT: Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε και πάλι για αυτή τη συνέντευξη. Έχετε να πείτε κάτι τελευταίο στο κοινό σας στην Ελλάδα;

RD: Ανυπομονώ να έρθω στην Ελλάδα. Ξέρετε ότι είμαστε σε ένα “Μουσικό Ταξίδι” σε όλον τον κόσμο και εύχομαι να έρθουμε και στην Ελλάδα. Σας ευχαριστούμε που αποδέχεστε και υποστηρίζετε τη μουσική μας. Ανυπομονούμε να έρθουμε και να παίξουμε για εσάς. Peace!

WF: Συνεχίστε να στηρίζετε καλλιτέχνες, οργανισμούς και εταιρίες που υποστηρίζουν τους πολίτες του κόσμου.

Βρείτε τους The Crossrhodes:

Soundcloud: https://soundcloud.com/the-crossrhodes
Official Website: http://greatdebatetour.com/
Facebook: https://www.facebook.com/crossrhodes368/
Instagram: https://www.instagram.com/crossrhodes368/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/301UTFSXGPzIFDIjipNKtU
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCwa70bRB-emboUzNccypBuQ
Twiiter: https://twitter.com/crossrhodes368

Για πληροφορίες και επικοινωνία γύρω από τον Raheem DeVaughn:

Soundcloud: https://soundcloud.com/raheemdevaughn
Facebook: https://www.facebook.com/RaheemDeVaughn/
Instagram: https://www.instagram.com/raheem_devaughn/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/59NO6KX7wQCG7jGdtH1NtL
Twitter: https://twitter.com/Raheem_DeVaughn
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCtE-6bpTPY74FPjUVNRQWsg
LOVE LIFE FOUNDATION: http://lovelifefoundationdmv.org/

Για πληροφορίες και επικοινωνία γύρω από τον Wes Felton:

Twitter: https://twitter.com/wesfelton
Instagram: https://www.instagram.com/wesfeltondc/
Facebook: https://www.facebook.com/Wellingtonfelton/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCrYma5LKHreV_JpAIyLXucA
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6lXUrLH2yxNElmZUmqAoCS

Επιμέλεια: Παναγιώτης Χριστουλάκης, Έκτωρ Αποστολόπουλος

About Author

Beat-Town Team