Ο Οκτώβρης ήρθε και μαζί του φέρνει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά festival και συνέδρια ηλεκτρονικής μουσικής! Ο λόγος φυσικά για το Amsterdam Dance Event ή ως γνωστόν ADE Festival, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στα μέσα Οκτωβρίου στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στην όμορφη και βροχερή πόλη του Άμστερνταμ.

Για φέτος η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 18/19/20/21/22 Οκτωβρίου και  απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον χώρο της μουσικής βιομηχανίας αλλά και γενικά στους θαυμαστές της ηλεκτρονικής μουσικής.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας δούμε μαζί τι εστί ADE Festival και γιατί ο κόσμος ανυπομονεί κάθε χρόνο να επισκεφτεί το Άμστερνταμ, να παρακολουθήσει το πρόγραμμα και να ακούσει ζωντανά τους αγαπημένους του DJs και παραγωγούς. Το Amsterdam Dance Event ξεκίνησε το 1995, αρχικά με έδρα το De Balie και στην πορεία την πρωτεύουσα της Ολλανδίας το Άμστερνταμ.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το “The Amsterdam Dance Event Foundation” και προσφέρει ένα πλήρες πρόγραμμα ημερήσιων συνεδρίων (ADE Pro, ADE University, ADE Beats, ADE Dance & Brands, ADE Tech, HDE, ADE Hackathon, ADE Sound Lab, και ADE Green) σε συνδυασμό με εντυπωσιακά acts και live perfomance 2.200 καλλιτεχνών εντός 5 ημερών σε 140 νυχτερινά κλαμπ και χώρους.

Οι εκδηλώσεις αυτές προσελκύουν κάθε χρόνο πάνω από 370.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο, κάνοντας την πόλη του Άμστερνταμ μια από τις πιο πολυσύχναστες και μουσικές πόλεις του κόσμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ADE περιλαμβάνει επίσης την τελετή απονομής των δημοσκοπήσεων του DJ Mag για τους 100 καλύτερους DJs του κόσμου.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι περιλαμβάνει και τι παρουσιάζει το κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά. Το πρόγραμμα “ADE Pro” προσελκύει κάθε χρόνο πάνω από 5.000 επαγγελματίες και αντιπροσώπους της μουσικής βιομηχανίας, των μέσων ενημέρωσης και της τεχνολογίας, που συναντιούνται για να μοιραστούν τις επιχειρηματικές ιδέες και προτάσεις τους.

Το “ADE University” απευθύνεται σε νέους και επίδοξους επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας, οι οποίοι επιθυμούν να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Το “ADE Beats” είναι το συνέδριο που αφορά αποκλειστικά την διεθνή hip-hop κοινότητα και δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας με πολύ σημαντικούς παραγωγούς και επαγγελματίες από όλο τον κόσμο.

Η θεματολογία του “ADE Dance & Brands” επικεντρώνεται στη σύνδεση των καλλιτεχνών με την μουσική βιομηχανία μέσω της σωστής διαφήμισης και προώθησης των εκστρατειών και των εμπορικών σημάτων. Το πρόγραμμα “ADE Tech” παρουσιάζει αναδυόμενες τεχνολογίες και πώς αυτές συνδέονται με την μουσική βιομηχανία και ψυχαγωγία.

Το “Hard Dance Event” επικεντρώνεται στα σκληρότερα είδη χορευτικής μουσικής και συνδέει τους επαγγελματίες από όλες τις γωνίες του κλάδου. Το “ADE Hackathon” έχει στόχο την τόνωση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στη σκηνή του χορού και του φεστιβάλ.

Όσον αφορά το “ADE Sound Lab” το οποίο καλύπτει τα πάντα γύρω από τον ήχο, τη δημιουργικότητα και την τεχνολογία. Τέλος, το πρόγραμμα “ADE Green” περιλαμβάνει διεθνείς ομιλητές και δίνει τροφή για σκέψη σε διάφορα θέματα. 

Πέρα όμως από τα εξαιρετικά προγράμματα που παρουσιάζει το ADE, διαθέτει και τους μεγαλύτερους  καλλιτέχνες του πλανήτη (Armin van Buuren, Hardwell, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, Maceo Plex and more) μαζί με φρέσκα και επερχόμενα ταλέντα, καλύπτοντας έτσι όλο το φάσμα της ηλεκτρονικής σκηνής. Αδιαμφισβήτητα λοιπόν το ADE δεν συγκαταλέγεται τυχαία μέσα στα καλύτερα φεστιβάλ και συνέδρια ηλεκτρονικής μουσικής παγκοσμίως.

Αν λοιπόν δεν έχεις προγραμματίσει ακόμη κάποιο ταξίδι, έχεις την δυνατότητα να το κάνεις και είσαι λάτρης της ηλεκτρονικής μουσικής “why not” να μην επισκεφτείς το Άμστερνταμ και να μην ζήσεις από κοντά την μαγεία της πόλης και του φεστιβάλ;! Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσεις τέλεια και θα ζήσεις μια αξέχαστη και μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία!


Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από το ADE Festival, μπορείτε να επισκεφτείτε και την επίσημη ιστοσελίδα.

Πηγή: MAXMAG

About Author

Νίκος Σκιάου (Nikko)

Author/Editor at Beat Town Ex-Owner/Founder of House Radio Athens