Μπορεί ο French Montana να βρίσκεται στη μουσική σκηνή εδώ και μία δεκαετία, ωστόσο ο φετινός του δίσκος αποτελεί μόλις το δεύτερο album του. Το “Jungle Rules” είναι ουσιαστικά η δεύτερη μεγάλη ολοκληρωμένη προσπάθεια του γνωστού rapper και με αυτή θα ασχοληθούμε ουσιαστικά στο σημερινό μας review.

Ο Μαροκινός MC ξεκινάει την προσπάθειά του με το “Whiskey Eyes” που ηχογραφήθηκε σε συνεργασία με τον αδικοχαμένο Chinx Drugz. Το εν λόγω track αποτελεί την πρώτη και…τελευταία εξαιρετική προσπάθεια του συγκεκριμένου project. Είναι πραγματικά το μόνο κομμάτι στο οποίο θα συναντήσει κανείς ένα αξιοπρεπές επίπεδο στίχων, μία πολύ καλή παραγωγή και μία θετική παρουσία από τον φιλοξενούμενο καλλιτέχνη ταυτόχρονα. Ποτέ δεν χαρακτηρίσαμε τον French ως έναν top class lyricist, ωστόσο είχε δείξει πως μπορεί να ανταποκριθεί έστω και σε ένα μέτριο, τίμιο επίπεδο στίχων, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα να αποτελεί το “Empire” που κυκλοφόρησε μέσα στο 2017.

Το επίπεδο των στίχων στα επόμενα τραγούδια της tracklist του “Jungle Rules” είναι ιδιαίτερα χαμηλό, πολλές φορές χωρίς νόημα και με τα ενοχλητικά “HAAAAN” ad libs να επαναλαμβάνονται περισσότερες φορές. απ’ ότι θα έπρεπε Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως και το μεγάλο hit του album, το “Unforgettable“, οφείλει την επιτυχία του στην καλή παραγωγή και στο πιασάρικο ρεφρέν του Swae Lee, και όχι στον lead rapper του κομματιού. To ίδιο ισχύει και για τα “Workin It” και “Stop It“, τα οποία έχουν και πάλι ένα καλό συνδυασμό από instrumental και feat με τους Marc E. Bassy και T.I. αντίστοιχα.

Από εκεί και πέρα, όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν τα..στοιχειώδη. Όπως είπαμε, το επίπεδο στίχων είναι χαμηλό. Ακόμα και tracks με θετική παραγωγή αδικήθηκαν από το στιχουργικό περιεχόμενο, όπως για παράδειγμα συνέβη και στο “Trippin” που θυμίζει (σαν στυλ) ένα κράμα από T-Pain και Travis Scott.

Από την άλλη, πολλές προσπάθειες με μεγάλες συνεργασίες στέφθηκαν χωρίς επιτυχία. Το “Α Lie” παραδείγματος χάριν ήταν βασισμένο στον The Weeknd, ωστόσο με το beat να είναι μέτριο, τον Max B και τον French Montana να έχουν χαμηλή απόδοση, ένα καλό ρεφρέν από τον Καναδό τραγουδιστή δεν θα μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα. Για την ιστορία πάντως, ούτε ο The Weeknd απέδωσε τα αναμενόμενα. Κάτι παρόμοιο συνέβη και στο “Bring Them Things” που δεν κατάφερε να το σώσει ούτε ο Pharrell Williams ή στο  “No Pressure” με τον Future, όπου υπήρχε μία κακοποίηση του autotune, ένα φαινόμενο που διαρκεί στο μισό album του French Montana!

Συνοψίζοντας, ο French Montana παρουσίασε ένα από τα χειρότερα album που έχουν κυκλοφορήσει από το millenium και μετά. Τα -κυρίως- μέτρια έως κακά beats, τα αδιάφορα (με εξαίρεση τρία) feats και το τραγικό επίπεδο στίχων, τοποθετεί το εν λόγω project δίπλα στο debut album του Lil Yachty στον διαγωνισμό του υποτιθέμενου “χρυσού βατόμουρου” για το χειρότερο album της χρονιάς. Με εξαίρεση το “Whiskey Eyes”, δεν κρατάμε κάτι άλλο, του δίνουμε ένα τιμιότατο 1/5 και περιμένουμε τις επόμενες κυκλοφορίες του 2017.

Bαθμολογία:

 

Tracklist:

01. Whiskey Eyes (feat. Chinx Drugz)
02. Unforgettable (feat. Swae Lee)
03. Trippin
04. A Lie (feat. The Weeknd & Max B)
05. Jump (feat. Travis Scott)
06. Hotel Bathroom
07. Bring Them Things (feat. Pharrell Williams)
08. Bag (feat. Ziico Niico)
09. Migo Montana (feat. Quavo)
10. No Pressure (feat. Future)
11. Push Up
12. Stop It (feat. T.I.)
13. Black Out (feat. Young Thug)
14. She Workin (feat. Marc E. Bassy)
15. Formula (feat. Alkaline)
16. Famous
17. Too Much
18. White Dress

About Author

Παναγιώτης Χριστουλάκης