Κριτικες Δισκων Hip-Hop / R&B

Review: Bone Thugs-N-Harmony – New Waves

Review: Bone Thugs-N-Harmony – New Waves

Το θρυλικό συγκρότημα Bone Thugs-N-Harmony, επέστρεψε με το πρώτο τους album μετά το 2013, το “New Waves“. Στο εν λόγω LP πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι Krayzie Bone και Bizzy Bone, ωστόσο και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος συνεισφέρουν με στροφές σε αρκετά από τα κομματάκια του project. Με τον τίτλο “New Waves” οι Bone Thugs ήθελαν να δώσουν στο κοινό τους ένα νέο “αέρα”, ένα διαφορετικό στυλ από αυτό που μας είχαν συνηθίσει εδώ και αρκετά χρόνια.

Το πρώτο single που κυκλοφόρησε, το “Coming Home“, μαζί με το “Ruthless“, αποτελούν σίγουρα δύο από τα καλύτερα κομμάτια του album. Το επίπεδο των στίχων είναι υψηλό, ενώ τόσο οι παραγωγές, όσο και feats (Stephen Marley, Eric Bellinger) παρουσίασαν δύο πανέμορφα tunes. Επίσης, θετικότατα ήταν και τα “Whatever Goes Up“, “That Girl“, “Let It All Out” και “Good Person“, τα οποία προσφέρουν ευχάριστα vibes και θετικά μηνύματα. Μαζί με το τρίτο (κατά σειρά) single του CD, το “Fantasy” θέτουν υποψηφιότητα για τις τελικές, ετήσιες μουσικές λίστες μας!

Φτάνουμε λοιπόν να έχουμε ήδη ακούσει το μισό album και να είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι παρόλο που δεν είναι το τυπικό rap album των Bone Thugs. Οι ήχοι που παίζουν είναι μία μίξη από hip hop, R&B, dance, jazz και disco, ενώ η house απόπειρα με το “Bottleservice” στέκεται και αυτή σχετικά καλά, χωρίς όμως να ξεχωρίζει.

Από εκεί και πέρα, με εξαίρεση το “Gravity” και το “Cocaine Love” που αδικούνται από την κακή παραγωγή τους, δεν συναντάμε κάποιο πραγματικά κακό τραγούδι. Το δεύτερο single με τίτλο “If Heave Had A Cell Phone” δεν δίνει το “κάτι παραπάνω”, ωστόσο δεν αφήνει κάποια πραγματικά πικρή γεύση. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα “Waves“, “My Way”, “Change The Story” & “Bad Dream“. Δηλαδή, δεν πρόκειται για κακά κομμάτια που θα σε κάνουν να πατήσεις το “skip” πριν καν ολοκληρωθούν, αλλά είναι tracks που δύσκολα θα θυμάσαι μετά το άκουσμα του “New Waves”, αφού δεν δίνουν το κάτι παραπάνω στον ακροατή.

Συνοψίζοντας, οι Bone Thugs-N-Harmony επέστρεψαν με ένα αρκετά ενδιαφέρον project, με πολλούς και διαφορετικούς ήχους που μπορεί να τους “αποφέρουν” και καινούριο κοινό, κυρίως στις νεότερες ηλικίες. Οι καλές παραγωγές, η πολύ θετική η παρουσία των feats (χαρακτηριστικό πως όλοι όσοι συνεργάστηκαν με τους Bone Thugs είχαν εξαιρετική απόδοση) και τα ευχάριστα μηνύματα από τους στίχους συμβάλλουν σε μία αρκετά καλή προσπάθεια και ένα -γενικότερα- καλό album.

Βαθμολογία:

Κομμάτια που ξεχώρισαν: “Coming Home”, “Good Person”, “Fantasy”, “Ruthless”, “Let It All Out”, “Whatever Goes Up”, “That Girl”

Tracklist:

01. Coming Home (feat. Stephen Marley)
02. If Heaven Had A Cell Phone (feat. Tank)
03. Good Person (feat. Joelle James)
04. Fantasy (feat. Jesse Rankins)
05. That Girl (feat. Kaci Brown)
06. Let It All Out (feat. Jezze Pha)
07. Waves
08. Whatever Goes Up (feat. Jonathan Davis)
09. Cocaine Love (feat. Bun B & Jesse Rankins)
10. Bad Dream (feat. Iyaz)
11. Gravity (feat. Yelawolf)
12. Bottleservice
13. Change The Story (feat. Uncle Murda)
14. Ruthless (feat. Eric Bellinger)
15. My Way (feat. DB Bantino)

About Author

Παναγιώτης Χριστουλάκης