Το ξέραμε ότι ο DMX θα κυκλοφορούσε δύο album φέτος. Το δεύτερο, χρονικά, λογικά θα έρθει προς το τέλος του χρόνου και από ό,τι είπε ο θρυλικός rapper, θα θυμίζει τον παλιό, καλό DMX. Δεν αμφιβάλλουν για τη συγκεκριμένη δήλωση, μιας και το preview ενός τεράστιου single με τους Jay-Z, Jadakiss και Nas ήταν άκρως ενθαρρυντικό. Όσον αφορά το πρώτο album, αυτό που αναλύουμε στο εν λόγω κείμενο, είχε διαρρεύσει μέσω του Snapchat, στα παρασκήνια μίας εκπομπής με τον Ν.O.R.E. που είχε επικεντρωθεί στο πώς ετοίμαζε ένα collab album μ’ ένα electro συγκρότημα.

Έφτασε, λοιπόν, η μέρα που θα το ακούγαμε και αυτό. Ένας από τους θρύλους της gangsta rap, σε electro/dubstep project. Η αλήθεια είναι, πως αν δεν το είχαμε λάβει το συγκεκριμένο LP μέσω promo e-mail, μάλλον δεν θα γνωρίζαμε καν την ύπαρξή του, αφού μέχρι σήμερα είχε κυκλοφορήσει μόλις ενα single (“Game“).  Ήταν τόσο “κακόγουστο”, που δεν κατάφερε να αποκτήσει καθόλου airplay. Με έναν μόνο λογικό τρόπο μπορούμε να ερμηνεύσουμε την προσπάθεια του “σκύλου” να μπει στην ηλεκτρονική σκηνή. Να τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού για το επερχόμενο comeback του στην rap σκηνή.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η δεύτερη electro προσπάθεια του DMX, αφού είχε προηγηθεί ένα τραγούδι με τον Snoop Dogg και τον Savant, το οποίο ήταν και αυτό αρκετά κακό.

Πάμε τώρα στο album, το “Dog Eats Rabbit“. Η συνεργασία με τους Blackburner ήταν σίγουρα κάτι που δεν περιμέναμε, αν και τώρα τελευταία βλέπουμε συχνά συνεργασίες μεταξύ electro producers και rappers (π.χ. στο “Purple Lamborghini”) , ωστόσο μάλλον πρόκειται για την πρώτη συνεργασία σε επίπεδο album με δυνατό ονόματα της hip hop σκηνής. 

Δεν θα σας κουράσουμε ιδιαίτερα σε αυτό το review, καθώς πρόκειται για ένα τραγικό LP. Μάλλον ένα από τα χειρότερα που έχουμε ακούσει στη ζωή μας. Από πείσμα και μόνο ψάξαμε να βρούμε έστω και ένα αξιόλογο track, αλλά πραγματικά όλα είναι κάκιστα . Μάλιστα, πολλά μοιάζουν και υπερβολικά μεταξύ τους, όπως π.χ. το “Game” με το αμέσως επόμενό εν ονόματι “How We Roll”.

Στο εν λόγω project θα βρούμε τον DMX να παίζει κυρίως τον ρόλο του hypeman (κάτι σαν τον Lil Jon ή τον Flava Flav). Όπως, ούτως ή άλλως γράφει και το σχετικό promo mail, ο DMX φρόντισε να στείλει “κορυφαία hype lines”. Οι κανονικές στροφές του Αμερικανού rapper στο “Dog Eats Rabbit” είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού, παρόλο που πρόκειται για ένα album 21 κομματιών.

Γενικότερα, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ένα κακό, πρόχειρο και ανοργάνωτο album. Μοιάζει με κάτι που και οι δύο έκαναν για να τραβήξουν και πάλι τα βλέμματα του κόσμου.

Ακούγοντας το collabo CD τους, θα καταλάβετε πως προσπαθεί να δοθεί έμφαση στις παραγωγές των Αμερικανών DJs, οι οποίοι δεν καταφέρνουν να παρουσιάσουν κάτι θετικό σε κανένα από τα 21 tracks. Κακοί, επαναλαμβανόμενοι ήχοι που δεν θα “κρατήσουν” καθόλου τον ακροατή. Ακόμη και τα “Dog Fight” και “Tear The Shit Up” που πήγαν να κάνουν κάτι, εν τέλει κρίνονται ως αποτυχίες λόγω των πολύ κακών drops.

Κλείνοντας, ευχόμαστε ο DMX να βρει σύντομα τον δρόμο προς ένα αξιόλογο comeback στην Hip Hop μουσική σκηνή, αφήνοντας μακριά τα πειράματα με την electro, την trap ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να προκύψει. Το “Dog Eats Rabbit” θα ξεχαστεί και, εκτός απροόπτου, θα “μονομαχήσει” με το “Teenage Emotions” του Lil Yachty γιατο χειρότερο album του 2017, αποτελώντας μία πολλή κακή στιγμή για την καριέρα του αγαπημένου DMX.

hyno560cd_1024x1024

Βαθμολογία:

vote1

Κομμάτια που ξεχώρισαν: –

Tracklist:
01. We Gonna Tear Shit Up
02. Shut Em Down
03. Game
04. How We Roll
05. Dog Fight
06. Let It Go
07. Sin
08. Dog Madness
09. Get Back On My Feet
10. Dog Eats Rabbit
11. The Fight
12. Motherfuckas Want
13. Chains In Your Brain
14. Fuck With
15. Assassins
16. Hurting
17. Something Goin’ Tonight
18. WTF Bitch
19. Don’t Get It Twisted
20. Preach
21. Meet Me Outside

About Author

Παναγιώτης Χριστουλάκης