Οι Third Party γνώριζαν πάντα τον τρόπο για να κάνουν τον κόσμο να «χτυπηθεί» στα lives, στα clubs ή και ακόμη στο… σπίτι του. Από την εποχή του εκπληκτικού «Feel» σε συνεργασία με Cicada μέχρι το πιο πρόσφατο «Live Forever», οι Βρετανοί είχαν πάντοτε την γνώση και τον τρόπο για να μετατρέψουν την ενέργεια του studio σε «τρελά» progressive κομμάτια.

Φέτος αποφάσισαν λοιπόν να κάνουν το transition από παραγωγούς που βγάζουν «σκόρπια» singles και mixes, σε καλλιτέχνες μ’ έναν κανονικό, επίσημο δίσκο. Το «Hope» προφανώς και δεν επιλέχθηκε ως τίτλος για ένα album που θα δώσει την «ελπίδα» στην ηλεκτρονική σκηνή, γιατί το συγκεκριμένο μουσικό genre βρίσκεται στα ντουζένια του οπότε δεν χρειάζεται «μεσσίες».

Χρειάζεται όμως καλλιτέχνες του βεληνεκούς των Third Party οι οποίοι θα μπορέσουν να σταθούν αξιοπρεπέστατα στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας μέσω ολοκληρωμένων δισκογραφικών κυκλοφοριών. Εν μέρει, με το «Hope» το κατάφεραν, αφού έκαναν αρκετά πράγματα σωστά ώστε να ευχαριστηθούμε μετά από καιρό ένα album «ποτισμένο» με progressive αισθητική. Το «Hope» ξεκινάει με το «Without You» ως το intro track το οποίο κατά την άποψή μας αντικατοπτρίζει το 80% του βασικού «σώματος» του δίσκου. Μελωδικά bridges, δυναμικά drops και εύκολα hooks που θα ενθουσιάσουν τους fans των Third Party αλλά και γενικότερα το ευρύτερο (mainstream) κοινό της EDM και progressive σκηνής.

Το γεγονός ότι ένα κομμάτι φτάνει για να ταυτοποιήσει ουσιαστικά τον ρυθμό και την γενικότερη αισθητική ενός δίσκου, δεν είναι πάντοτε καλό. Από την μία απολαμβάνεις 46 λεπτά με αρχή, μέση και τέλος, τα οποία θα σε διασκεδάσουν σε αρκετά υψηλό βαθμό ως house ακροατή, από την άλλη παρατηρείται μία ανακύκλωση ήχων και ιδεών των τελευταίων ετών. Δεν είναι τυχαίο ότι το «Veins» αλλά και το «Arrival» ξεχωρίζουν τόσο εύκολα από τα υπόλοιπα τραγούδια, γιατί επιχειρούν μία διαφορετική προσέγγιση απ’ ότι τα «Live Forever», «Guiding Light» και «Have No Fear». Και παρ’ ότι το «Veins» θυμίζει έντονα το στυλ του Eric Prydz, πρόκειται για μία άκρως ενδιαφέρουσα παραγωγή και την καλύτερη στιγμή του LP.

Γενικότερα, παρ’ ότι το «Hope» αποτελεί τον καθρέφτη των Third Party, σίγουρα παρατηρούνται από εδώ και από εκεί οι καλλιτεχνικές επιρροές συναδέλφων τους. Το «Live Forever» δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί το χαρακτήρισαν ως «Don’t You Worry Child 2.0», γιατί όντως θυμίζει αρκετά την προσέγγιση των Swedish House Mafia. Η αντίληψη ότι το «Hope» σαν δίσκος δεν έχει να προσφέρει κάτι «καινούργιο» γίνεται πιο έντονη σε συγκεκριμένα χρονικά σημεία της tracklist, όπως π.χ. όταν συμπεριλαμβάνονται κομμάτια του 2014 («Everyday In My Life») και τοποθετούνται μαζί με καινούργια τραγούδια («Lions In The Wild»),  μέσα σ’ έναν δίσκο του 2017. Γιατί ασχέτως για το αν μιλάμε για ένα κορυφαίο anthem του 2014, ουσιαστικά κρατάει το όλο project στο παρελθόν και κάνει το συναίσθημα της ανακύκλωσης ακόμη πιο έντονο. Ειδικά όταν το «VIP Mix» υπάρχει μονάχα για να «’χαμε να λέγαμε» λόγω απειροελάχιστων διαφορών με την αυθεντική έκδοση.

Η όλη κριτική βέβαια γίνεται μόνο και μόνο επειδή το «Hope» θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερο, εφόσων είχε δώσει περισσότερη έμφαση και σε πιο ιντριγκαδόρικα concepts όπως στην περίπτωση του «Get Back», ένα αρκετά πιο επιθετικό instrumental που ταξιδεύει αλλά και «αγχώνει» (με την καλή έννοια) τον ακροατή.

Ο πρώτος δίσκος των Third Party έχει όλα πράγματα που «γουστάρει» ο κόσμος στο εν λόγω δίδυμο και άλλα τόσα για εκείνους που ψάχνονται για ένα album που θα τους δώσει τέσσερα-πέντε πολύ καλά progressive anthems. Οι μυημένοι του είδους που παρακολουθούν την πορεία των Βρετανών τα τελευταία πέντε χρόνια από κοντά, δεν θα μπορέσουν να βγάλουν από το κεφάλι τους το γεγονός ότι αν είχε κυκλοφορήσει το «Hope» σε αυτή τη μορφή μία τρία χρόνια νωρίτερα, θα έκανε κυριολεκτικά πάταγο στην αγορά αλλά και στο genre γενικότερα. Για την ώρα, μας υπενθυμίζει κάποια βασικά στοιχεία που αγαπήσαμε και συνεχίζουμε να αγαπάμε στους progressive ρυθμούς.

third-party-hope

Βαθμολογία:
vote3

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν:  «Live Forever», «Veins», «Lions In The Wild», «Get Back»

Tracklist:

01. Without You
02. Live Forever
03. Veins
04. Guiding Light (feat. Fran Garcia)
05. Arrival
06. Waiting
07. Get Back
08. Lions In The Wild (with Martin Garrix)
09. Hurt
10. Have No Fear
11. Everyday Of My Life (VIP mix)

hvnvb

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος