Δεν θα πούμε ψέματα: Ο γράφον ούτε που γνώριζε την ύπαρξη του JonWayne στον χώρο των rappers μέχρι πριν από λίγες ημέρες. Μετά την προβολή του video clip του “These Words Are Everything” μέσω των προτεινόμενων του Youtube, ακολούθησε η σκέψη “Αυτός είναι σαν τον Action Bronson με μακρύ μαλλί”. Κάπου εκεί πατήθηκε και το κουμπί του Play, κυρίως, για να δούμε το παρουσιαστικό του, ωστόσο αυτό που μας τράβηξε ήταν οι στίχοι του και το εκπληκτικό αποτέλεσμα του “These Words Are Everything”. Κάπως έτσι ξεκίνησε η αναζήτηση για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τον εν λόγω καλλιτέχνη. Πρόκειται για έναν rapper από την Καλιφόρνια, που ξεκίνησε το 2011 και έχει ήδη προλάβει να κυκλοφορήσει 5 albums, 3 ΕΡ και 6 mixtapes, κάνοντας και ένα μουσικό διάλειμμα μεταξύ 2015-2017.

Επίσης, το “These Words Are Everything” αποτέλεσε single από το LP με τίτλο “Rap Album Two“, για το οποίο θα μιλήσουμε σήμερα.  Η αλήθεια είναι, ότι περιμέναμε να ακούσουμε ήχους τύπου West Coast από το εν λόγω project, αλλά ο 26χρονος MC μας διέψευσε. Το πως γίνεται να είσαι από την California, να μεγαλώνεις σε μία περίοδο όπου καλλιτέχνες τύπου Dr. Dre, o Snoop Dogg, o Xzibit, o Nate Dogg τα βρίσκονταν κυριολεκτικά “παντού”, αλλά εσύ να ακολουθείς μία εντελώς άλλη μουσική κατεύθυνση, αυτό είναι κάτι που μόνο ο JonWayne μπορεί να απαντήσει. Ο ήχος που συναντάμε θυμίζει (κυρίως) East Coast και κεντρική Αμερική. Από το πρώτο τραγούδι του album, το “TED Talk” που φ καλές εποχές Raekwon και Ghostface Killah, όπως ακριβώς κάνει και το “LIVE From The Fuck You“.

Στη συνέχεια περνάμε στα μελαγχολικά “Human Condition” και “Out Of Sight“, όπου βρίσκουμε τον JonWayne να μας μιλάει για προβλήματα που αντιμετώπισε στην ζωή του, τους φίλους που έχασε και το ότι έφτασε σε σημείο να μην πιστεύει στον εαυτό του. Κάτι που τονίζει και μέσω του “Afraid Of Us” ή του “Blue Green” που θυμίζει κάτι από Aesop Rock και Atmosphere.

Αφήνοντας τα skitάκια στην άκρη, προχωράμε στο καλύτερο track του “Rap Album Two”, το κομμάτι που μας βοήθησε να ασχοληθούμε με τον JonWayne, το “These Words Are Everything”. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα φετινά releases, καθώς συνδυάζει το κορυφαίο instrumental του album με υψηλό επίπεδο στίχων, το οποίο ούτως ή άλλως υπάρχει σε όλο το project. Ένα τραγούδι που αν το έβγαζε ο J. Cole ή ο Childish Gambino θα ήταν παντού στο ραδιόφωνο, στα charts κ.ο.κ..

Συνοψίζοντας, ο JonWayne εντυπωσιάζει στο πέμπτο του album με τίτλο “Rap Album Two”, καθώς προσφέρει το “χαμένο” 90s feeling στους ακροατές. Καλοί στίχοι, θετικές παραγωγές και αληθινή rap μουσική από ένα όνομα το οποίο αρκετοί από εμάς δεν γνωρίζουμε/γνωρίζαμε τα τελευταία χρόνια. Τα μόλις δύο μέτρια tunes (“Rainbow“, “City Lights“) της συγκεκριμένης προσπάθειας δεν είναι ικανά ώστε να αμαυρώσουν μία θετικότατη παρουσία που θα μας δίνει την απαραίτητη ώθηση ώστε να ασχοληθούμε ακόμη περισσότερο με τον Αμερικανό rapper στο άμεσο μέλλον.

a2343898464_10

Βαθμολογία:

vote4

Κομμάτια που ξεχώρισαν: “TED Talk”, “These Words Are Everything”, “Out Of Sight”, “Human Condition”, “Afraid Of Us”

Tracklist:

01. TED Talk (feat. D-Styles)
02. LIVE From The Fuck You
03. Human Condition
04. Out Of Sight
05. The Single
06. Paper (feat. Shango)
07. City Lights
08. Rainbow (feat. Danny Watts)
09. Afraid Of Us (feat. Zeroh)
10. Blue Green (feat. Low Leaf)
11. Hills (feat. Zeroh)
12. These Words Are Everything

About Author

Παναγιώτης Χριστουλάκης