Πέρσι ήταν ο Joe, φέτος είναι ο Charlie Wilson αυτός που έρχεται να μας υπενθυμίσει πως οι «πατέρες» της R&B μουσικής είναι ακόμη εδώ. Ο “Uncle Charlie” γιορτάζει τα 45 του χρόνια στην μουσική βιομηχανία με το “In To Win It”, ένα ακόμη album στην τεράστια καριέρα του.

Ο θρυλικός τραγουδιστής μας έδειξε από τα δύο πρώτα κι ολας singles τις προθέσεις του, οι οποίες δεν ήταν άλλες από την κυκλοφορία ενός αρκετά ποιοτικού LP. Μπορεί το “I’m Blessed” με τον Τ.Ι. να μην έχει το επίπεδο παραγωγής που θα έπρεπε να έχει ένα lead single του Charlie Wilson (χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι κακό τραγούδι), ωστόσο το “Chills” επιβεβαιώνει πως η πραγματική R&B θα είναι και φέτος εδώ. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο R&Β track, με εξαιρετική παραγωγή, τρομερά vibes και ένα πολύ καλό επίπεδο στίχων, όπως πάντα άλλωστε. Eίμαστε σίγουροι, πως τόσο αυτό, όσο και το “Amazing God”, θα εξασφαλίσουν δύο καλές θέσεις στις τελικές μας ετήσιες λίστες.

Δεν θα είναι τα μόνα όμως. Μπορεί αυτά τα δύο να αποτελούν τα μεγαλύτερα highlights του συγκεκριμένου project, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και τα μοναδικά ιδιαίτερα θετικά joints του “In To Win It”. Tα “Smile For Me” και “Made For Love” αποτελούν δύο αυθεντικά R&B τραγουδάκια, με τις συμμετοχές των Robin Thicke και Lalah Hathaway να ανεβάζουν επίπεδο των συγκεκριμένων συνεργασιών. Όπως επίσης και το “In To Win It” που ουσιαστικά μας ταξιδεύει στο πώς ο Charlie Wilson κατέληξε σε αυτόν τον τίτλο για το album του, με μία ιστορία που ξεκινάει από τα μαθητικά του χρόνια!

Μετά από αρκετά χρόνια όμως, το πρώην μέλος των Gap Band αποφασίζει να «παίξει» με τους ήχους και εκτός από τα –παραδοσιακά- R&B/Soul tracks να μας δώσει και μερικά πιο χορευτικά ή πιο μοντέρνα tunes. Όπως για παράδειγμα το πολύ καλό, funky τραγούδι “New Addiction” ή το “Gold Rush” με τον Snoop Dogg.

Ενδεικτικό είναι πως δεν υπάρχει κάποιο αντικειμενικά κακό τραγούδι σε ολόκληρη την φετινή προσπάθεια του βετεράνου τραγουδιστή, παρά μόνο 3-4 κομματάκια που απέμειναν από την tracklist, τα οποία απλά είναι μέτρια σε σχέση με το υπόλοιπο album, όπως π.χ. το “Good Time” με τον Pitbull.

Συνοψίζοντας, ο Charlie Wilson επέστρεψε με ένα θετικότατο project, όπου μπορούμε να βρούμε αρκετά εξαιρετικά κλασσικά R&B κομμάτια, μαζί με μερικά θετικά dance tracks που μπορούν να ικανοποιήσουν τον ακροατή. Αναμφίβολα είναι ένα από τα καλύτερα projects που έχουν κυκλοφορήσει έως τώρα το 2017 στις κατηγορίες Hip Hop/R&B και σίγουρα δεν θα σπαταλήσει άσκοπα τον χρόνο οποιουδήποτε ασχοληθεί μαζί του.

charlie-wilson-in-it-to-win-it-album-cover

Βαθμολογία:

vote4

Κομμάτια που ξεχώρισαν: “Chills”, “Smile For Me”, “Amazing God”, “Made For Love”, “New Addiction”, “In To Win It”

Tracklist:

01. I’m Blessed (feat. T.I.)
02. Chills
03. Good Time (feat. Pitbull)
04. Us Trust (feat. Wiz Khalifa)
05. Precious Love
06. Smile For Me (feat. Robin Thicke)
07. In To Win It
08. Dance Tonight
09. Made For Love (feat. Lalah Hathaway)
10. Better
11. Gold Rush (feat. Snoop Dogg)
12. New Addiction
13. Amazing God

Επιμέλεια: Παναγιώτης Χριστουλάκης

About Author

Παναγιώτης Χριστουλάκης