Κριτικες Δισκων Hip-Hop / R&B Διαφορα Νεα και Ανακοινωσεις

Οι Atmosphere μιλούν αποκλειστικά στο Beat-Town!

Οι Atmosphere μιλούν αποκλειστικά στο Beat-Town!

atmosphere

To 2015 έφυγε και άφησε πίσω του πολλές και σημαντικές συνεντεύξεις από σπουδαία ονόματα της μουσικής σκηνής, όπως μεταξύ άλλων οι Talib Kweli, MURS, Clinton Sparks κ.α. Το Beat-Town μπαίνει ωστόσο με “άγριες διαθέσεις” στο 2016 με την πρώτη συνέντευξη της χρονιάς να αποτελεί άλλη μία μεγάλη στιγμή για την σελίδα μας! Το site μας κατάφερε να εξασφαλίσει μία αποκλειστική συνέντευξη με το θρυλικό underground Hip Hop group Atmosphere, τους οποίους εκπροσώπησε ο rapper Slug! Οι Atmosphere αποτελούν ένα από τα πλέον σημαντικά ονόματα στον συγκεκριμένο χώρο, έχοντας στο παλμαρέ τους συνεργασίες με κορυφαίους καλλιτέχνες, όπως οι MF Doom, MURS & Aesop Rock και πολλοί πολλοί άλλοι.

Original English Version: http://beat-town.com/2016/01/09/exclusive-interview-with-atmosphere/

Beat-Town: Πρώτα από όλα, θα θέλαμε να πούμε ότι είναι τιμή για την ιστοσελίδα μας να σας φιλοξενεί με μία συνέντευξη. Που βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή;

Slug: Βρίσκομαι στο Minneapolis, στο σπίτι μου. Περνώ χρόνο με την οικογένειά μου, αγνοώντας τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις.

BT: Πριν μερικές μέρες κυκλοφορήσατε το “This Lonely Rose”. Το συγκεκριμένο τραγούδι αποτελεί single από κάποιο επερχόμενο project ή πρόκειται απλώς για ένα φρέσκο κομμάτι;

S: Πρόκειται απλώς για ένα τραγούδι που κάναμε με μερικούς φίλους. Το ηχογραφήσαμε για πλάκα, το κυκλοφορήσαμε για πλάκα. Δεν είμαι ακόμα έτοιμος να αφοσιωθώ στην δημιουργία ενός ολοκληρωμένου LP. Ίσως την επόμενη βδομάδα να είμαι έτοιμος, ίσως και όχι. Απολαμβάνω το ότι ακόμη μου επιτρέπεται να κινούμαι σύμφωνα με τους δικούς μου ρυθμούς και κανόνες.

ΒΤ: Πώς πραγματοποιήθηκε η συνεργασία με τους Aesop Rock & Blueprint;

S: Είμαστε φίλοι για σχεδόν 20 χρόνια. Οπότε που και που ανταλλάζουμε e-mails με τις ιδέες μας. Έχουμε ηχογραφήσει παραπάνω υλικό σε σχέση με αυτό που έχουμε κυκλοφορήσει επίσημα. Πιστεύω κυρίως επειδή όλοι απολαμβάνουμε το να δημιουργούμε μουσική και το να δουλεύουμε πάνω στην μουσική μαζί.

ΒΤ: Ποια είναι τα σχέδιά σου για το 2016 γενικά;

S: Ντόνατς και βάρη. Και θα προσπαθήσω να πάρω αυτήν την κούπα που βλέπω συνέχεια στις κωμωδίες και γράφει “#1 Μπαμπάς”.

ΒΤ: Μετά από τόσα χρόνια στη μουσική βιομηχανία, τι είναι αυτό που σε ωθεί να συνεχίζεις με νέες κυκλοφορίες;

S: Κυρίως για τη δική μου ευχαρίστηση. Δεν υπάρχουν πολλά αλλά πράγματα στα οποία με τα οποία θα προτιμούσα να ξοδεύω τον χρόνο μου. Αγαπώ την οικογένειά μου και αγαπώ το να φτιάχνω και να δημιουργώ νέα μουσική. Αυτά είναι τα ενδιαφέροντά μου. Θα κάνω μία εικασία και θα πω ότι ακόμη και αν δεν υπάρχει κοινό που να ενδιαφέρεται για το τι κάνουμε, ο Άντονι και εγώ θα συνεχίζουμε να αράζουμε μαζί και να συνθέτουμε μουσική στο υπόγειό του. Έχει ο κόσμος υπόγεια εκεί στην Ελλάδα;

ΒΤ: Εννοείται, υπάρχουν αρκετά σπίτια με υπόγεια στην Ελλάδα (γέλια). Έχεις σκεφτεί ποτέ να αποσυρθείς από την “φαση”; Υπήρξε κάποια δύσκολη περίοδος σχετικά με τη μουσική, τις ηχογραφήσεις κλπ; 

S: Όχι, δεν θα αποσυρθώ. Θα πρέπει να με απολύσετε και να βάλετε φύλακες να με συνοδέψουν έξω από το κτήριο (σ.σ. δισκογραφική).

ΒΤ: Πώς νιώθεις, γενικά, με την Hip Hop; Και για την φάση που επικρατεί στην underground σκηνή, όσο και στην mainstream.

S: Τα αγαπάω και τα δύο. Χρειαζόμαστε όλα τα κλαδιά του δέντρου, έτσι ώστε αυτό το δέντρο να παραμείνει δυνατό για όλους τους τωρινούς και μελλοντικούς υποστηρικτές αυτής της κουλτούρας. Με ενοχλεί όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να δυσφημίσουν και να υποτιμήσουν κάποια είδη της hip hop βασιζόμενοι στα δικά τους ιδεώδη ή γούστα.

ΒΤ: Slug, έχεις σχεδία σχετικά με την solo καριέρα σου;

S: Δεν είμαι σίγουρος τι σημαίνει αυτή η ερώτηση (γέλια). Δεν έχω σχέδια να χωρίσω με τη γυναίκα μου, ή τα παιδιά μου, ή τον Άντονι ή τους Rhymesayers (δισκογραφική), αν αυτό εννοείς. Εκτός αυτού, πάντα ένιωθα σαν solo rapper. Κάποιες φορές συνεργάζομαι με άλλους rappers ή είμαι guest σε άλλους παραγωγούς, αλλά δεν επιθυμώ να χτίσω κάποια σχέση με κάποιον άλλον παραγωγό εκτός του Άντονι.

ΒΤ: Πώς ξεκίνησες να ραπάρεις; Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα άτομα που σε βοήθησαν στα πρώτα σου βήματα;

S: Ξεκίνησα, όπως ξεκίνησαν και πολλοί άλλοι. Ξεκίνησα σαν fan και υποστηρικτής της φάσης, ο οποίος κάποια στιγμή αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα και να ηχογραφεί την δική του μουσική. Είχα την υποστήριξη της οικογένειάς μου και των φίλων μου. Καθοδηγήθηκα μέσω της ανάγνωσης και της παρακολούθησης συνεντεύξεων με τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες. Η ιστορία μου μοιάζει με εκατομμύρια παρόμοιες ιστορίες. Είμαι άλλο ένα παιδί που μεγάλωσε αγαπώντας αυτήν την κουλτούρα.

ΒΤ: Θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε που έκανες αυτήν την συνέντευξη μαζί μας και ελπίζουμε να σας δούμε κάποια στιγμή στην Ελλάδα για μία ζωντανή παράσταση. Κάποια τελευταία λόγια για το ελληνικό κοινό;

S: (Grow Your Own Vegetables). Ευχαριστώ για την υποστήριξη.

Για πληροφορίες και επικοινωνία γύρω από τους Atmosphere:

Facebook: https://www.facebook.com/Atmosphere
Twitter: https://twitter.com/atmosphere
Instagram: https://www.instagram.com/atmosphere/
MySpace: https://myspace.com/atmosphere

Επιμέλεια: Παναγιώτης Χριστουλάκης & Έκτωρ Αποστολόπουλος

About Author

Παναγιώτης Χριστουλάκης