Μπορείς να αναβιώσεις το πνεύμα και την διαχρονικότητα του «Regulate… G Funk Era» σε μόλις 15 λεπτά; Ακόμα και αν λέγεσαι Warren G, ο rapper ο οποίος έκανε εκείνο το τρελό «μπαμ» το 1994 μαζί με τον ξάδερφο Nate Dogg, υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να μεταφέρεις στο τωρινό κοινό εκείνο το αλησμόνητο vibe με επιτυχία;

Από την στιγμή που λείπει η ενεργή συμμετοχή της «φωνής» του Nate Dogg, προφανώς και δεν γινόταν να έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις. Η επιλογή για την κυκλοφορία ενός τόσο μικρού project κρίνεται ορθή, αμέσως μετά την πρώτη ολοκληρωμένη ακρόαση. Το «Regulate… G Funk Era, Part. II (EP)» έχει δύο ξεκάθαρα διαμάντια («Saturday» και «Keep on Hustlin’»), ένα τραγούδι που θα’ θελε να ανήκει σε αυτά αλλά δεν μπορεί («My House») και ένα Intro και το «Dead Wrong» που περνάνε απαρατήρητα.

Αλλά και η λέξη «διαμάντι» είναι κάπως υπερβολική ακόμη και για τις δύο πολύ καλές στιγμές του EP, αφού οι παραγωγές περιορίζονται σε πιο basic στοιχεία που θα εξασφαλίσουν μία θετική έκβαση του πλάνου «Συνδυάζουμε ένα προσβάσιμο beat μ’ένα ρεφρέν από τον Nate Dogg και με καλούτσικα raps». Τα «Saturday» και «Keep on Hustlin’» προφανώς και καταφέρνουν να επαναφέρουν ψήγματα του «Regulate», παρόμοια με αυτή την μυρωδιά, αυτή την γεύση, ενός συγκεκριμένου φαγητού που σου φέρνει αμέτρητες θετικές αναμνήσεις, αλλά χωρίς να φτάνει ποτέ το αυθεντικό γεύμα, γιατί προφανώς και λείπει ένας από τους βασικούς μάγειρες (στην περίπτωση μας ο Nate Dogg).

Και από την στιγμή που δεν μιλάμε για μαγειρική, αλλά για έναν ήχο που έγραψε την δική του ιστορία, τα πάντα στο «Regulate… G Funk Era, Part. II» θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως leftovers συνεργασιών μεταξύ των Warren G και Nate τα οποία έμειναν για αρκετό καιρό στο ράφι. Το μικρό φρεσκάρισμα φυσικά και τα έκανε πιο «μάχιμα», αλλά όταν χρησιμοποιείς ακυκλοφόρητα έτοιμα vocals, η δουλειά που μπορεί να γίνει είναι φυσικά περιορισμένη. Βέβαια, θα ήταν άδικο να εστιάσουμε την προσοχή μας μονάχα στην θρυλική φωνή του αδικοχαμένου Nate, ειδικά όταν η συμβολή των funky παραγωγών με τα εμφατική μπάσα του Warren G αποτελούν σταθμό στην ιστορία του G-Funk. Ακριβώς όμως, επειδή ο συγκεκριμένος rapper δεν μπόρεσε να φτάσει ποτέ ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο λυρισμού, εν έτει 2015 δεν μπορεί να πει κανείς ότι έχει να παρουσιάσει κάτι πραγματικά καινούργιο, φρέσκο, διαφορετικό ή όπως λένε και στα ξένα, «groundbreaking».

Αυτός είναι και ο λόγος που το συγκεκριμένο EP ενδεχομένως να αποτύχει να εντυπωσιάσει τους νέους και τις μεγάλες social media υπηρεσίες και θα αποτελέσει μία ξεκάθαρη κυκλοφορία για τους παλιούς υποστηρικτές αυτού του διδύμου. Σε εκείνους προφανώς και δεν θα ακούγεται πολύ περίεργο όταν ο 44χρονος πλέον (θεέ μου, μεγαλώσαμε!) Warren G θα rapάρει τα εξής lines εξιστορώντας διάφορες «σκληρές» ιστορίες:

«One shot (one) two shot (two)
Three shot (three) four (four)
Gun cock, unlocked, bodies on the floor
I had to do what I had to do
If it could happen to me, it could happen to you»

WARREN G - REGULATE... G FUNK ERA, PART. II (EP)

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Saturday», «Keep on Hustlin’»

Tracklist:

01. Intro (feat. Reverened TaaaDow)
02. My House (feat. Nate Dogg)
03. Saturday (feat. E-40, Too $hort, Nate Dogg)
04. Keep on Hustlin’ (feat. Young Jeezy, Bun B, Nate Dogg)
05. Dead Wrong (feat. Nate Dogg)

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος