vantrease

O Vantrease αποτελεί ένα από τα ανερχόμενα ονόματα της R&B και παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει καταφέρει να δουλέψει ήδη με σημαντικά ονόματα της ξένης μουσικής σκηνής, όπως με τους T-Pain, Usher & o The-Dream. O Αμερικανός καλλιτέχνης ξεκίνησε την καριέρα του ως μέλος του ανδρικού συγκροτήματος One Chance, το οποίο ανακαλύφθηκε από τον Usher και το 2009 υπέγραψαν στην δισκογραφική εταιρία του T-Pain, Nappy Boy Entertainment. Το 2011, το συγκρότημα διαλύθηκε αφού πλέον τα μέλη του θέλησαν να ακολουθήσουν solo καριέρα. Το 2015 ήταν ιδιαίτερα παραγωγικό για τον Vantrease, μιας και κυκλοφόρησε ένα όμορφο mixtape και στην συνέχεια συμμετείχε και ως guest στο άκρως επιτυχημένο mixtape του Τ-Pain “The Iron Way”. Τις προηγούμενες εβδομάδες είχαμε την τύχη να επικοινωνήσουμε μαζί του και να του πάρουμε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Το βίντεο μπορείτε να το δείτε αμέσως μετά, όπως και την μετάφραση των ερωτήσεων και των απαντήσεων στα ελληνικά.

Beat-Town: Καταρχήν, θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε για αυτή την συνέντευξη. Το πρώτο μισό του 2015 έχει ήδη περάσει και θα θέλαμε να μάθουμε αν είσαι ευχαριστημένος με τη δουλειά που έχεις κάνει έως τώρα. Πήγαν όλα βάση σχεδίου στο 2015;

Vantrease: Σχετικά ναι, όλα πήγαν βάση σχεδίου. Είχα σχεδιάσει να κυκλοφορήσω το mixtape, όπως και να το διαφημίσω. Επίσης, πήγα σε περιοδεία με τον T-Pain. Ξέρετε, είναι μερικά πράγματα που έρχονται διαφορετικά από ότι τα περιμένεις. Δεν είσαι σίγουρος στο τι να περιμένεις, αλλά ο αρχικός και βασικός μου στόχος, ναι… Αν και δεν μπορώ να αποκαλύψω ακόμη τον βασικό μου σκοπό, περιμένω ακόμη κάποια πράγματα.

BT: Θα μπορούσες να αποκαλύψεις κάποιες πληροφορίες γύρω από τα σχέδιά σου για το υπόλοιπο της χρονιάς;

V: Τα σχέδια μου για το υπόλοιπο της χρονιάς είναι να κυκλοφορήσω περισσότερα κομμάτια, περισσότερες συνεργασίες, περισσότερα βίντεο και να βγάλω ακόμη ένα mixtape στο τέλος της χρονιάς. Να αφήσω το στίγμα μου, να μάθουν όλοι ποιος είναι ο Vantrease, αυτά είναι τα σχέδιά μου. Eπίσης, θα είμαι σε περιοδεία, οπότε περισσότερα shows, oπότε μπορεί να με πετύχετε εκεί έξω, θα δείξει. (γέλια)!

ΒΤ: Περνάς πολύ χρόνο με τον T-Pain στο studio, αλλά και στον υπόλοιπό σου χρόνο. Πως θα περιέγραφες τη σχέση σου με τον T-Pain;

V: O T-Pain και εγώ είμαστε πολύ καλοί φίλοι αυτή την περίοδο, θα έλεγα κολλητοί φίλοι Ξέρετε, είμαι εκεί από το 2009, μου έδωσε τη μεγάλη ευκαιρία να κάνω αυτό που αγαπάω . Εκτός όμως από αυτή την ευκαιρία, έχουμε μία δυνατή φιλία, μας αρέσει να βγαίνουμε έξω, να κάνουμε μαζί συναυλίες, είμαστε κοντά σαν φίλοι στα περισσότερα πράγματα που κάνουμε.

BT: Εκτός από την δουλειά και την συνεργασία με τον T-Pain, έχεις δουλέψει και με άλλα μεγάλα ονόματα της R&B μαζί, όπως π.χ. με τους Usher, Bruno Mars, Trey Songz & The-Dream. Πώς νιώθεις όταν συνεργάζεσαι με καλλιτέχνες τέτοιου βεληνεκούς; Δηλαδή με άτομα που έχουν μία πετυχημένη πορεία, μεγάλη καριέρα και τεράστια αποδοχή.

V: Είναι τιμή μου. Εννοώ, το να δουλεύεις με άτομα όπως ο Usher, o T-Pain, o The-Dream, o Trey (Songz), αποτελεί τιμή για εμένα. Με κάποιους είχα συνεργαστεί και νωρίτερα στην καριέρα μου, όταν ήμουν σε group, με κάποιους άλλους πρόσφατα. Και ευτυχώς είχα την τύχη να δουλέψω με ακόμη περισσότερους stars. Ξέρεις, σε ευχαριστεί αυτή η κατάσταση, όλα αυτά αποτελούν σημαντικές ευκαιρίες. Έμαθα πολλά, εξελίχτηκα και ανυπομονώ να το ξανακάνω, γιατί αυτή είναι η δουλειά μου.

BT: Ακολούθησες τον T-Pain στις τελευταίες περιοδείες του, οπότε αναρωτηθήκαμε αν θα μπορούσες να μας περιγράψεις μερικά θετικά στοιχεία που κερδίζει ένας νέος, ανερχόμενος καλλιτέχνης με το να συμμετέχει και να παρακολουθεί ένα μεγάλο αστέρι όπως ο T-Pain σε μία περιοδεία.

V: Βλέπεις αυτή την αφοσίωση και παρακολουθείς το πόσο δύσκολο είναι να είσαι σε μία περιοδεία, πόσος χρόνος απαιτείται για όλα αυτά , πόσο καλός και αφοσιωμένος πρέπει να είσαι παρ’ όλο που νιώθεις κουρασμένος. Πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι, να τα δίνεις όλα. Βέβαια, βλέπεις και πόσο όμορφη είναι η ζωή, πόσο όμορφη μπορεί να γίνει. Βλέπεις πάρα πολλά πράγματα, ταξιδεύεις σε όλο το κόσμο. Παρακολουθείς τους fans να κατανοούν ότι ο Vantrease έχει κάποιο ταλέντο σαν τραγουδιστής. Ξέρεις, είναι πολλά αυτά που κερδίζει κάποιος με το να πηγαίνει σε περιοδεία με τον Τ-Pain. Έχει πλάκα, βλέπεις και μαθαίνεις πολλά.

BT: Ποιο πιστεύεις πως είναι το πιο δύσκολο κομμάτι στην προσπάθεια κάποιου να πετύχει μία διεθνή καριέρα σαν τραγουδιστής στην R&B σκηνή; Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο το οποίο προκαλεί δυσκολίες σε αυτόν τον ιδιαίτερα απαιτητικό κλάδο;

V: Πιστεύω ότι το πιο δύσκολο κομμάτι αυτού του κλάδου, είναι το να γίνεις αρκετά διάσημος στις Η.Π.Α., ή απλά να γίνεις γνωστός. Εννοώ, μπορεί ασχολούμαι με την μουσική εδώ και καιρό, αλλά αν δεν είχα “μπλέξει” και γνωρίσει τον κατάλληλο διεθνή star, ίσως να μην με είχαν ανακαλύψει το ίδιο εύκολα. Εξαρτάται δηλαδή από το ποιους γνώριζα, μιλάω καθαρά για την δική μου περίπτωση, εξαρτάται λοιπόν από ποια άτομα γνωρίζω, τις ευκαιρίες που είχα γύρω μου, τους διεθνείς αστέρες που ήταν εκείνη την περίοδο κοντά μου και όλα αυτά συνδυάζονταιμε κάποιον τρόπο σε αυτή την μουσική σκηνή. Πιστεύω πως αυτό είναι το δυσκολότερο πράγμα, να πιάσεις την σωστή ευκαιρία από τα μαλλιά ώστε να σε προσέξουν ο κόσμος και τα σωστά άτομα για να γίνεις γνωστός στους γύρω σου. Από εκεί και πέρα, προφανώς και πρέπει να συνεχίσεις να προσπαθείς να πετύχεις,αυτό είναι το δύσκολο, αλλά έτσι λειτουργεί το παιχνίδι. Το θέμα είναι στις ευκαιρίες, προφανώς και θα “μιλήσει” το ταλέντο του καλλιτέχνη, αλλά θα πρέπει να βρεις τον τρόπο να προσεγγίσεις όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

BT: Το mixtape σου “It’s My Turn” ήταν εντυπωσιακό και θα θέλαμε να ξέρουμε εάν είσαι ευχαριστημένος με το τελικό αποτέλεσμα του project σου; Το απόλαυσαν οι fans σου;

V: Οι οπαδοί μου το διασκέδασαν, είμαι σίγουρος πως όποιος το κατέβασε, το έβαλε να παίξει, το άκουσε το διασκέδασε. Θεωρώ ότι δεν το άκουσαν ακόμη όσοι ακροατές θα ήθελα να το ακούσουν, πιστεύω ότι θα μπορούσα να προσελκύσω περισσότερο κόσμο, αλλά θα γίνει και αυτό. Άλλωστε δεν έχω τελειώσει ακόμη με την promotion του Mixtape, οπότε… Πηγαίνετε να το τσεκάρετε και να το κατεβάσετε όσοι δεν το έχετε κάνει ακόμη. Είναι ένα πολύ καλό tape.

BT: Θα ήθελες να επισκεφτείς κάποτε την Ελλάδα; Για διακοπές ή έστω για ένα μικρό ζωντανό γεγονός;

V: Δεν έχω έρθει ποτέ στην Ελλάδα, αλλά θα το ήθελα. Θα ήθελα να πάω σε πολλά μέρη και θα λάτρευα να επισκεφθώ την Ελλάδα. Κυρίως για διακοπές. Ποιος δεν θα ‘θελε άλλωστε;! Και ένα show θα ήταν πολύ ωραίο, σίγουρα θα ήταν πολύ καλή φάση, να με γνωρίσει περισσότερος κόσμος εκεί, να αναπτύξω και ένα είδους fanbase. Θα το ήθελα πολύ.

BT: Ευχαριστούμε πολύ για τούτη τη συνέντευξη μαζί μας, ήταν ωραίο που μπορέσαμε να μιλήσουμε μαζί σου. Κάτι τελευταίο που θα ήθελες να μεταφέρεις στους fans σου στην Ελλάδα;

V: Σας ευχαριστώ για όλη τη στήριξή σας. Σε ευχαριστώ “Beat-Town”, βρείτε με στα profils μου στα social media, κατεβάστε το “It’s My Turn” (δωρεάν) στο datpiff. Επισκεφθείτε το illuminappy.net και να περιμένετε περισσότερα από εμένα. Είμαι ο Vantrease, σας ευχαριστώ όλους, Beat-Town!

Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία γύρω από τον Vantrease:

Facebook: https://www.facebook.com/courtneyvantreasejr?fref=ts
Website: http://www.illuminappy.net
Twitter: https://twitter.com/iamvantrease
Instagram: http://www.online-instagram.com/user/iamvantrease/51311148
Youtube: https://www.youtube.com/user/cjvantrease
Soundcloud: https://soundcloud.com/iamvantrease

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα για να θυμηθείτε και να κατεβάσετε δωρεάν το εντυπωσιακό mixtape του Vantrease με τίτλο It’s My Turn!

vantrese it's my turn

Επιμέλεια: Έκτωρ Αποστολόπουλος, Παναγιώτης Χριστουλάκης

About Author

Παναγιώτης Χριστουλάκης