Τα μυστικό project του CeeLo Green δεν έμεινε και για πολύ καιρό μυστικό, αφού κατάφερε και βρήκε τον δρόμο προς το διαδίκτυο με σχετική ευκολία. Πρόκειται για ένα EP που αγγίζει τα όρια του μικρού LP, με τα 9 κομμάτια να δημιουργούν μία 25λεπτη tracklist και τον καλλιτέχνη να μην έχει προϊδεάσει κανέναν μας σχετικά με την κυκλοφορία και το περιεχόμενο του δίσκου. Το δεύτερο σκέλος της εν λόγω παρατήρησης το αναλαμβάνει ο τίτλος του «Tv On The Radio» ο οποίος αποκαλύπτει την (ηχητική) θεματολογία της ολοκληρωμένης αυτής κυκλοφορίας.

Ο CeeLo Green επέλεξε γνωστά κομμάτια από τηλεοπτικές σειρές της δεκαετίας του 70’ και 80’ και τις μετέτρεψε σε Pop-Soul δημιουργίες χωρίς να καταβάλει βέβαια μεγάλη προσπάθεια. Τα samples είναι ξεκάθαρα ως προς την προέλευσή τους και παρ’ ότι αυτό δεν θα έπρεπε να είναι κατακριτέο εξαιτίας του συνολικού ύφους του «Tv On The Radio», προσωπικά δεν με εντυπωσίασε. Παραδείγματος χάριν, το «Big Girls» πατάει πάνω στο theme του «Simon & Simon» και το «Rhythm Of Life» σε εκείνο του θρυλικού «Knight Rider», όλα τους με μεγάλη άνεση και ανάλαφρη ατμόσφαιρα, αλλά στο τέλος ακούς μία απλή μεταφορά της retro αισθητικής στο προσωπικό studio του CeeLo Green.

Τα φωνητικά του αγαπημένου ερμηνευτή είναι πολύ καλά και νομίζω ότι ελάχιστοι θα περίμεναν κάτι λιγότερο. Έχει την δυνατότητα να ικανοποιήσει τον ακροατή με την φωνή του μέσα από τις χαρούμενες και διασκεδαστικές παραγωγές, χωρίς να μπορεί όμως να δώσει το κάτι παραπάνω σε σχεδόν όλα τα κομμάτια. Ακριβώς επειδή το «Tv On The Radio» είναι «δεμένο» (έως και «φυλακισμένο» θα έλεγα) στους ήχους των γνωστών theme songs του παρελθόντος, ο CeeLo Green δεν μπορεί να μετατρέψει τα εν λόγω τραγούδια σε κάτι παραπάνω από αυτό που είναι ήδη: πετυχημένα κομμάτια που θα μας θυμίζουν αγαπημένους τηλεοπτικούς ήρωες όπως π.χ. τον Charlie Brown από τα Peanuts.

Η αλήθεια είναι, ότι από την στιγμή που δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορήσεις γύρω από την δημιουργία αυτού του EP,  είναι κομματάκι δύσκολο να βγάλει κανείς συμπεράσματα για τις απώτερες σκέψεις του καλλιτέχνη. Σαν ηχητικό δημιούργημα, το «Tv On The Radio» θα μπορούσε να παρουσιαστεί ως μία ωδή στις αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές του CeeLo Green, αυτές που τον «μεγάλωσαν» και τον διασκέδασαν όταν ήταν πιτσιρικάς. Αποφάσισε λοιπόν να «πατήσει» πάνω στις προσωπικές του αναμνήσεις όσο πιο απλά και φανερά γινόταν, κυκλοφορώντας ένα project το οποίο θα κάνει τον ακροατή να χαμογελάσει τις πρώτες φορές που θα το ακούσει και αργότερα θα προχωρήσει χωρίς πολλά-πολλά στο επόμενο album κάποιου άλλου καλλιτέχνη.

CeeLo Green - TV on the Radio

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Taxi Cab Confessions», «Discovery Channel», «Big Girls»

Tracklist:

1. “Taxi Cab Confessions”
2. “Rhythm Of Life”
3. “Whoever Loves Me”
4. “Discovery Channel”
5. “Chocolate”
6. “Big Girls”
7. “Family Ties (Wonder Woman)”
8. “You’re A Good Man Cee Lo Brown”
9. “Powers That Be”

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος