alex iatrou

Ο νεαρός και ταλαντούχος DJ/παραγωγός Alex Iatrou μας παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη και απάντησε σε μερικές ερωτήσεις, έτσι ώστε να τον γνωρίσουμε καλύτερα, να μάθουμε τα μελλοντικά του σχέδια αλλά και να διαβάσουμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες γύρω από το παρελθόν του και τις επαγγελματικές του προτιμήσεις. Ο Alex ανήκει στο νέο αίμα των DJs/παραγωγών και τα τελευταία 3 χρόνια, μέσα από την σκληρή δουλειά και την επιμονή του, έχει καταφέρει πολλά σημαντικά πράγματα στον χώρο.

Beat-Town: Καλησπέρα Alex! Πριν μπούμε στο μουσικό σκέλος της συνέντευξης, θες να μας πεις δυο-τρία πράγματα για σένα ;

Alex Iatrou: Χαίρεται και ευχαριστώ για την πρόσκληση! Ονομάζομαι Ιατρού Αλέξανδρος, είμαι 23 χρονών φοιτητής (στα τέλη σιγά σιγά) και ασχολούμαι επαγγελματικά με την μουσική από το 2009.

BT: Με τι άλλο ασχολείσαι πέρα από την μουσική στην καθημερινότητά σου ;

A: Αν και η μουσική καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την μέρα μου, γεμίζω τον ελεύθερο μου χρόνο με φίλους, γυμναστήριο, σινεμά και ότι άλλο μπορώ για να χαλαρώσω.

BT: Πώς αποφάσισες να ξεκινήσεις με το Djing και τις παραγωγές ;

A: Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησα από πολύ μικρή ηλικία. Τότε που υπήρχαν κασέτες μόνο και βινύλια. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι είχα ηχογραφήσει σε κασέτα το One More Time των Daft Punk από το ραδιόφωνο και προσπαθούσα να το επεξεργαστώ όπως μπορούσα. Μετά που τα CD έγιναν καθημερινότητα άρχισα να ηχογραφώ με 2 dvd player και έναν παλιό μισοχαλασμένο μίκτη κάποια Mixtape τα οποία ακόμα έχω, αλλά κρύβω καλά! Φυσικά όμως το να παίζω μουσική δεν με κάλυψε ποτέ,  οπότε άρχισα να μαθαίνω μουσική και μετά έκανα και μαθήματα μουσικής παραγωγής με τον Χρήστο Μάτη που πλέον είμαστε πολύ καλοί φίλοι και συνεργάτες!

BT: Με τι προγράμματα και εργαλεία δουλεύεις στις παραγωγές σου ;

A: Δουλεύω εδώ και 6 χρόνια με το Cubase της Steinberg και πάρα πολλά vst και plugins το καθένα ανάλογα την παραγωγή που δουλεύω. Αν και όλοι ξέρουμε ότι τα Mac υπερτερούν των Windows, όσον αφορά την μουσική παραγωγή θα έλεγα το αντίθετο!

BT: Όταν παίζεις μουσική στις εμφανίσεις σου, δουλεύεις με laptop ή live set και μπόλικο εξοπλισμό ;

A: Όταν παίζω μουσική και πριν ανέβω στο booth, συνήθως κανένας δε μπορεί να καταλάβει ότι είμαι ο DJ γιατί το μόνο που χρησιμοποιώ είναι 2 usb και τα ακουστικά μου. Όσο πιο απλά τόσο καλύτερα πιστεύω.

BT: Πού μπορεί να σε απολαύσει ο κόσμος ;

A: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο μπορούν να με βρουν στο Spell Club στο Γκάζι.

BT: Μίλησέ μας λίγο για το 2015. Ετοιμάζεις νέο υλικό ή κάποια συνεργασία ;

A: Το 2015 με βρίσκει να δουλεύω ως παραγωγός μουσικής στα Grey Studios και resident Dj στο Spell Club, οπότε το 2015 μπήκε ιδιαίτερα “μουσικά” για μένα. Ετοιμάζω πολλά νέα πράγματα όπως κάποια remix και το πρώτο original κομμάτι σαν Alex Iatrou.

BT: Πώς ενημερώνεσαι για τα μουσικά δρώμενα των ημερών ; Παρακολουθείς τα τηλεοπτικά μουσικά κανάλια, ψάχνεσαι σε ιστοσελίδες ή μήπως ακούς κάποιους συγκεκριμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς ;

A: Ενημερώνομαι κατά 90% από ιστοσελίδες του εξωτερικού και από ραδιοφωνικούς σταθμούς του εξωτερικού, καθώς εκεί παρουσιάζουν συνεχώς νέα κομμάτια και διαφορετικά ακούσματα σε αντίθεση με τους περισσότερους ελληνικούς σταθμούς.

BT: Ποιους παραγωγούς και ποια κομμάτια ξεχώρισες φέτος από τους Έλληνες και τους ξένους δημιουργούς ;

A: Φέτος, επιτέλους η ηλεκτρονική  μουσική  γυρνάει σε περισσότερο μελωδική και όχι αυτό το πλαστικό μονότονο edm στυλ που επικρατούσε. Μερικοί παραγωγοί που ξεχώρισα φέτος ήταν oι Croatia Squad, Oliver Heldens, Tchami, Bryan Dalton και ο ασταμάτητος Parov Stelar που είναι ότι καλύτερο έχει βγάλει η μουσική βιομηχανία τα τελευταία χρόνια.

BT: Τι θα ήθελες να μεταφέρεις στους αναγνώστες του Beat Town που θέλουν να ασχοληθούν κι εκείνοι με την ηλεκτρονική μουσική ;

A: Θα ήθελα να τους πω ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο δημιουργικό από την παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής. Είναι μία ασχολία που θέλει πάρα πολύ χρόνο και πολλές θυσίες αλλά το αποτέλεσμα αξίζει με το παραπάνω. Επίσης από την εμπειρία που έχω θα πρότεινα να μάθουν ένα συγκεκριμένο DAW πολύ καλά και να μην το αλλάξουν. Θα τους συμβούλευα χωρίς δεύτερη σκέψη να ασχοληθούν με το Cubase και με κάποια Sample Packs για αρχή και με μαθήματα μουσικής θεωρίας και μουσικής παραγωγής πολύ σύντομα θα μπορούν να γράφουν οι ίδιοι τα κομμάτια που θαυμάζουν!

Ευχαριστώ πολύ τον Alex Iatrou για την συνέντευξη και του εύχομαι καλή συνέχεια σ’ ότι και αν κάνει.

Για επικοινωνία και πληροφορίες γύρω από τον Alex Iatrou:

Facebook: https://www.facebook.com/alex.iatrou
SoundCloud: https://soundcloud.com/alex_iatrou

Επιμέλεια: Νίκος Σκίαου & Έκτωρ Αποστολόπουλος

About Author

Νίκος Σκιάου (Nikko)

Author/Editor at Beat Town Ex-Owner/Founder of House Radio Athens