john dahlback greek interview

O John Dahlbäck είναι ένα από τα σημαντικότερα ονόματα στον χώρο ηλεκτρονικής σκηνής και αυτήν την περίοδο διανύει μία πολύ καλή φάση στην καριέρα του, έχοντας τρεις εξαιρετικές επιτυχίες στο ενεργητικό του σε μόλις δύο μήνες. Μέσα σε αυτήν την περίοδο λοιπόν, μας δόθηκε η ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με τον αγαπημένο Σουηδό παραγωγό για τα τελευταία του singles, τα μελλοντικά του σχέδια και άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Original English version: http://beat-town.com/?p=47124

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Beat-Town: Πρώτα από όλα θα θέλαμε να σε καλωσορίσουμε στην ιστοσελίδα μας. Διανύεις μία πολύ καλή περίοδο, με πολλές υποχρεώσεις και νέες κυκλοφορίες: το «Honors» το αγαπήσαμε, το πρόσφατο single “Ηeartbeat” ήταν εξαιρετικό και η συνεργασία με τον Kaskade και την Sansa ήταν πράγματι «τεράστια». Πόσο καλύτερα μπορούν να πάνε τα πράγματα για σένα τους επόμενους μήνες;

John Dalhbäck: (Γέλια).Ήταν δύο πολύ καλοί μήνες! Τώρα χαλαρώνω για να δω μέχρι που μπορεί να φτάσει το «A Little More», αλλά το πρόγραμμα κυκλοφοριών παραμένει «γεμάτο», οπότε οι επόμενοι μήνες θα έχουν αρκετό ενδιαφέρον.

BT: Αρκετά από τα τραγούδια σου διαφέρουν πολύ μεταξύ τους και είσαι ένας παραγωγός που δεν φοβάται να αλλάξει το στυλ του και να δοκιμάσει νέα πράγματα. Την μία μέρα μπορεί να κυκλοφορήσεις ένα τραγούδι σαν το «Grunge» και την επόμενη να μας δώσεις ένα κομμάτι όπως το «Never Let You Go». Να υποθέσουμε πως «βαριέσαι» να μένεις στον ίδιο ήχο;

JD: Πράγματι βαριέμαι, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρέπει να δοκιμάζω και διαφορετικά είδη για να αναπτύσσομαι σαν παραγωγός. Αυτήν την περίοδο κυμαίνομαι διαρκώς σε διαφορετικά είδη που μου αρέσουν και θέλω να δημιουργήσω πάνω σ’ όλα τα στιλ!

BT: Υπάρχει κάποιο μουσικό είδος στο οποίο δεν είχες ακόμη την ευκαιρία να αναμιχθείς, αλλά θα ήθελες να το δοκιμάσεις κάποια στιγμή στο μέλλον;

JD: Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ το Hardstyle, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι κάτι το οποίο δεν θα το δοκίμαζα (γέλια)! Το αφήνω σε άτομα που γνωρίζουν να το χειρίζονται.

BT: Όταν κάποιος ακούει τα κομμάτια σου, συνήθως καταλαβαίνει πως αυτό το τραγούδι είναι ανήκει στον John Dahlbäck, παρόλο που πειραματίζεσαι αρκετά. Είναι δύσκολο να μείνεις πιστός στην καλλιτεχνική σου ταυτότητα; Είναι εμφανές ότι έχεις βρει έναν τρόπο να μένεις σταθερός και ταυτόχρονα αυθεντικός, δοκιμάζοντας συνεχώς νέα πράγματα.

JD: Υποθέτω πως έτσι είναι ο ήχος μου, άσχετα με το είδος. Φυσικά και είναι δύσκολο να αλλάζεις ριζικά τον ήχο, οπότε δεν έχει σημασία εάν κάνω Deep House ή Electro. Θα καταλάβεις πως είμαι εγώ αν ακούσεις προσεκτικά τα κομμάτια μου.

ΒΤ: Παρατηρήσαμε κάποιες ενημερώσεις στα προφίλ σου σε διάφορα social media για το πολυαναμενόμενο Myback-project. Μπορείς να αποκαλύψεις κάτι για την επιστροφή σου μαζί με τον Albin Myers σε αυτό το σημείο;

JD: Ξεκινήσαμε πάλι να κάνουμε τραγούδια μαζί μετά από πολύ καιρό. Το πράγμα πηγαίνει πραγματικά πολύ καλά και όλα ακούγονται «φρέσκα», οπότε θα δούμε!

ΒΤ: Είσαι 29 ετών, «τρέχεις» επιτυχημένες δισκογραφικές εταιρίες, έχεις έναν μεγάλο κατάλογο από επιτυχημένα τραγούδια, το «Mutants Radio Show» έχει γίνει ένα από τα καλύτερα podcasts στον κόσμο και αναρωτιέμαι εάν υπάρχει κάτι άλλο που θα ήθελες να πετύχεις στα επόμενα χρόνια.

JD: Θα ήθελα να δημιουργήσω μουσική για ταινίες ή video games, θα ήταν υπέροχο να μετέφερα την αύρα μου μέσω της μουσικής! Διασκεδάζω πολύ ηχογραφώντας το «Mutants Radio» και λατρεύω να «mixάρω» αυτά τα πρώτα 20 λεπτά από Deep και Tech House και μετά να βάζω εμπρός το πάρτι!

BT: Φαίνεται πως σου αρέσει πολύ να δουλεύεις πάνω σε remixes, ακόμη και αν αυτά τα τραγούδια περιλαμβάνουν καλλιτέχνες από άλλα μουσικά είδη, για παράδειγμα από την R&B. Η δουλειά σου στο Electroman τράβηξε την προσοχή του κόσμου και ο T-Pain επέλεξε μάλιστα να χρησιμοποιήσει αυτό το τραγούδι σε μία εμφάνισή του στην Ελλάδα. Θα θέλαμε να ξέρουμε αν έχεις κάποια σχέδια για το μέλλον σχετικά με το να κυκλοφορήσεις μερικά νέα remixes ή ακόμα και να συνεργαστείς με καλλιτέχνες εκτός House σκηνής.

JD: Συνεργάζομαι με αρκετούς καλλιτέχνες που έχουν έναν πιο ανεξάρτητο φόντο από εμένα  και αυτό που προκύπτει ακούγεται συνήθως πολύ καλό. Όσον αφορά τα remixes, το θέμα έχει μείνει λίγο πιο πίσω αυτήν την περίοδο λόγω του βεβαρημένου προγράμματος κυκλοφοριών μου.

BT: Επιστρέφεις μετά από μία δύσκολη εβδομάδα ή μήνα, μετά από μία μεγάλη περιοδεία και ένα βαρύ πρόγραμμα. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν γυρνάς στο σπίτι σου;

JD: Βλέπω την οικογένειά μου.

ΒΤ: Έχεις επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα; Θα ήθελες να παίξεις κάποια στιγμή στην χώρα μας; Η μουσική σου αρέσει σε πολλά άτομα εδώ πέρα.

JD: Είχα έρθει διακοπές όταν ήμουν παιδί και έχω παίξει και μία φορά live. Είναι μία τρομερή χώρα και θα ήθελα πάρα πολύ να την επισκεφθώ ξανά.

BT: Θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε άλλη μία φορά γι’ αυτή την συνέντευξη. Οι αναγνώστες μας λατρεύουν την δουλειά σου και σίγουρα θα το απολαύσουν αυτό άρθρο. Θα ήθελες να μοιραστείς κάτι με τους fans στην Ελλάδα;

JD: Συνεχίστε να γιορτάζετε!

Μπορείτε να βρείτε τον John Dahlbäck στα παρακάτω links:

Soundcloud: https://soundcloud.com/john-dahlback
Twitter: https://twitter.com/john_dahlback
Facebook: https://www.facebook.com/johndahlbackmutants
Instagram: http://instagram.com/john_dahlback 

Επιμέλεια: Παναγιώτης Χριστουλάκης, Έκτωρ Αποστολόπουλος

About Author

Beat-Town Team