Solana Rowe aka SZA δεν είναι και ιδιαίτερα γνωστή εκτός Αμερικής, αλλά όποιος έτυχε να ασχοληθεί μαζί της στο κοντινό παρελθόν πρέπει να κατάλαβε γρήγορα ότι πρόκειται για μία τραγουδίστρια με μία ζεστή φωνή. Η 34χρονη πλέον καλλιτέχνης δεν είναι καμία πιτσιρίκα και με το «Ζ» θέλει να αποδείξει στον κόσμο ότι μπορεί να προσφέρει στην μουσική βιομηχανία. Με την στήριξη της Top Dawg Entertainment, με τρεις δυνατές συμμετοχές και με μία μικρή tracklist, όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι το τρίτο κατά σειρά EP θα είναι ένα πραγματικά αξιόλογο release.

Στην πράξη όμως και μετά από αρκετές ακροάσεις, εμφανίστηκαν κάποια θεματάκια που με άφησαν με ανάμεικτα συναισθήματα. Οι παραγωγές έχουν ένα χαλαρό αλλά και κάπως υποτονικό ύφος, με την τελευταία παρατήρηση να σχετίζεται βέβαια και με την απόδοση της τραγουδίστριας. Ενώ υπάρχει αυτή η ατμοσφαιρική φωνή της SZA που εμπλουτίζει σχεδόν όλα τα instrumentals, τραγούδια όπως τα «Ur» και «Childs Play» αφήνουν μέσα σου ένα μικρό κενό.

Αν και θέλω να αποφύγω τον χαρακτηρισμό «αδιάφορο», η αλήθεια είναι ότι μετά από ώρα και έπειτα από τρεις-τέσσερις ολοκληρωμένες ακροάσεις,  θεωρώ ότι κάποια κομμάτια δεν μπορούν να κρατήσουν το ενδιαφέρον του ακροατή με αυτό τον αργό ρυθμό. Η SZA δεν καταφέρνει να σηκώσει μία πιο μέτρια παραγωγή με τα φωνητικά της, αλλά ούτε και με τους στίχους της, οι οποίοι είναι αρκετά ικανοποιητικοί.

Το «Ζ» “ανασαίνει” με το που μπαίνουν τα «Julia» και «Warm Winds», με το τελευταίο να έχει και την καλύτερη συμμετοχή του EP, αυτή του Isaiah Rashad. Είναι ο μόνος που κατάφερε να προσθέσει κάτι το ουσιαστικό στο δημιούργημα της SZA, με τον Chance The Rapper να περνάει απαρατήρητος και τον Kendrick Lamar να μην μπορεί να μετατρέψει αυτή την ανανεωμένη έκδοση του «Babylon» σε κάτι πραγματικά καινούργιο.

Στα 40 λεπτά που διαρκεί αυτή η δισκογραφική κυκλοφορία, μένεις με τη γεύση ενός κανονικού album παρά με εκείνη ενός απλού EP. Δεν μπορώ να πω ότι ακούσαμε κάτι το ολόφρεσκο ή το ιδιαίτερο, αλλά σίγουρα δεν πρόκειται για μία μέτρια δουλειά. Η κυκλοφορία αυτή δεν καταφέρνει να σε συνεπάρει με το vibe της, γιατί πολλές φορές τα μπλέκει λίγο με τις ενορχηστρώσεις της οι οποίες δημιουργούν κάποια νεκρά σημεία και δεν καταφέρνουν να μετατρέψουν αυτό το ερωτικό και αργό συναίσθημα σε κάτι πραγματικά ρομαντικό και ονειροπόλο.

Απ΄όλες τις κυκλοφορίες της Top Dawg Entertainment, το «Z» είναι μέχρι τώρα το πιο safe δημιούργημα της ανερχόμενης δισκογραφικής εταιρίας. Δεν θα έλεγα ότι αυτό το EP της SZA με άφησε με την εντύπωση ότι θα ακούσουμε κάτι το πολύ καλύτερο στον επόμενο δίσκο της, αλλά σίγουρα δεν μπορώ να πω ότι δεν πέρασα ευχάριστα την ώρα μου ακούγοντας αυτά τα 10 κομμάτια. Μακάρι να με διαψεύσει η συγκεκριμένη τραγουδίστρια και να κάνει το μεγάλο μπαμ στο μέλλον.

SZA - Z

Βαθμολογία:
vote3

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Julia»«Warm Wind»«Sweet November»

Tracklist: 

01. UR (Prod. by Mac Miller)
02. Childs Play (feat. Chance The Rapper) (Prod. by XXYYXX & Dae One)
03. Julia (Prod. by Felix Snow)
04. Warm Winds (feat. Isaiah Rashad) (Prod. by Mac Miller & Antydote)
05. Hi Jack (Prod. by Toro Y Moi)
06. Green Mile (Prod. by Emile)
07. Babylon (feat. Kendrick Lamar (Prod. by DJ Dahi)
08. Sweet November (Prod. by Marvin Gaye)
09. Shattered Ring (Prod. by Emile)
10. Omega (Prod. by Emile)

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος