Πρόκειται για μία δυνατή live εμφάνιση  για όσους ασχολούνται με την λιγότερο mainstream πλευρά της Hip-Hop σκηνής και για όσους γουστάρουν τον ηχητικό πλουραλισμό του Apollo Brown γενικότερα. Για τον συγκεκριμένο παραγωγό τα έχω γράψει αναλυτικά στο παρελθόν και σε μεγαλύτερα άρθρα (εδώ και εδώ) και θεωρώ ότι όποιος μπορέσει και πάει στις 2 Μαρτίου, Κυριακή, στο Blow στην Αθήνα θα περάσει πολύ καλά. Ακολουθεί στην συνέχεια το επίσημο press release του event και να’ στε σίγουροι ότι θα επανέλθω μ’ ένα special άρθρο για τον σπουδαίο παραγωγό που θα έρθει μαζί με τους Verbal Kent και Red Pill (Ugly Heroes).

“O Apollo Brown δεν είναι σαν τους παραγωγούς της γενιάς του. Σε αντίθεση με τους σπουδαίους καλλιτέχνες του χιπ χοπ που βγήκαν από το Ντιτρόιτ (βλέπε J Dilla, Slum Village κτλ) και την πλούσια μουσική παράδοση της Πολιτείας (Motown Records), o Brown κατόρθωσε να αφομοιώσει και πράγματα από τη ροκ, swing και λευκή ψυχεδελική μουσική κουλτούρα, χωρίς να πέσει αμιγώς στις καλλιτεχνικές καταβολές της νιότης του.

Βασικές του επιρροές ήταν ο Rza, η παραγωγική ομάδα των Black Μoon (βλέπε DJ Evil Dee) και ο DJ Premier. O Apollo Brown δημιούργησε το δικό του ήχο και «σχολή παραγωγής», πριν κατορθώσει να γίνει καν 30 ετών. Το Wax Poetics τον έχει ήδη χαρακτηρίσει ως έναν από τους πιο ελπιδοφόρους μουσικούς του ανεξάρτητου χιπ χοπ! Έχει ίδη προσφέρει στο κοινό με τις παραγωγές του μερικά από τα καλύτερα άλμπουμς των τελευταίων ετών όπως Gas Mask, Trophies, Brown Tape, The Reset, Skilled Trade, Clouds, Dice Game, Ugly Heroes και άλλα.
O αγαπημένος παραγωγός της καινούργιας γενιάς θα είναι για πρώτη φορά στην Ελλάδα για ένα και μοναδικό show!

Οι Ugly Heroes, δηλαδή η συνύπαρξη στη μουσική πράξη των Apollo Brown, Verbal Kent και Red Pill, είναι ένα μουσικό συγκρότημα που εξέπληξε ευχάριστα τα νερά της ανεξάρτητης χιπ χοπ δισκογραφίας με το διπλό ομώνυμο δίσκο. Χιπ Χοπ, στη σχολή σκέψης των Native Tongue Posse, με μελαγχολική διάθεση και σκεπτόμενο στίχο. Γκρίζα τοπία και εργάτες «γαλάζιου κολάρου» που καταδεικνύουν το σύγχρονο ηρωικό πρόσωπο της αμερικανικής εργατικής τάξης. Μουσική με φόντο το Ντιτρόιτ της πτώχευσης και όχι αυτό του ‘8 Mile’. Αναμφισβήτητα, ο Apollo Brown, πλαισιώνει με την μουσική του το λυρικό ταλέντο του Verbal Kent, του βετεράνου MC από το Σικάγο καθώς και τις σκεπτόμενες ρίμες του Red Pill για να δημιουργήσουν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γκρουπς που ακούσατε τελευταία.ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γκρουπς που ακούσατε τελευταία.”

Facebook Link: https://www.facebook.com/events/516767961772713/?

apollo-brown-live-athens

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος