swanky-tunes-interview-beattown

Οι Swanky Tunes έχουν ήδη ξεκινήσει να promoτάρουν το καινούργιο τους ηχητικό υλικό για φέτος και δείχνουν ικανοί να συνεχίσουν το περσινό τους φανταστικό σερί. Το δυναμικό ρωσικό τρίο έχει ένα γεμάτο πρόγραμμα για φέτος με αρκετές κυκλοφορίες και πολυαναμενόμενες live εμφανίσεις – αλλά καλύτερα να αφήσουμε τους ίδιους  να μιλήσουν για όλα αυτά, μέσα από την αποκλειστική συνέντευξη που μας έδωσαν πριν από μερικές μέρες.

Click the link for the original English version: http://beat-town.com/2013/02/12/exclusive-interview-with-swanky-tunes/

Ελληνική Μετάφραση:

Beat-Town: Πρώτα απ’ όλα θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε γι’ αυτή την συνέντευξη στο Beat-Town!

Swanky Tunes: Γεια σας! παρακαλούμε!

 

BT: Ξεκινήσατε πολύ δυνατά το 2013 και με πολύ καλά κομμάτια: το remix του “Clarity”, τα podcasts του “Showland”, το εντυπωσιακό “You Are Like Nobody Else” με James Mcnally. Τι άλλο σχεδιάζετε για την συνέχεια του 2013?

ST: Έχουμε πολλά σχέδια. Εννοείται πώς θα συνεχίζουμε να ανανεώνουμε και να καλυτερεύουμε το label μας (SHOWLAND). Το πρόγραμμα των ερχόμενων gigs μας αναμένεται να είναι επίσης πολύ καλό αυτή την χρονιά. Το μόνο που δεν έχουμε σχεδιάσει ακόμα είναι τις διακοπές μας ! (γέλια).

 

BT: Φαντάζομαι ότι βρίσκεστε σε περιοδεία για μεγάλο διάστημα φέτος, σωστά?

ST: Ναι, ακριβώς! Σε ολόκληρο τον κόσμο, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για το 2013. 

 

BT: Πώς νιώθετε όταν βλέπετε ανθρώπους σ’ όλο τον κόσμο να απολαμβάνουν την μουσική σας? Κατάγεστε και ξεκινήσατε από την Ρωσια και υπάρχουν π.χ. αρκετοί ακροατές στην Ελλάδα που γουστάρουν τον ήχο σας!

ST: Ξέρεις, πραγματικά νιώθουμε φανταστικά. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να βλέπεις τον κόσμο να απολαμβάνει την μουσική. 

 

BT: Είχατε σκεφτεί ότι θα έχετε κάποτε τέτοια επιτυχία όταν πρωτοξεκινήσατε με την μουσική παραγωγή?

ST: Ονειρευόμασταν να είμαστε πετυχημένοι σαν μουσικοί παραγωγοί, αλλά αυτός δεν ήταν ο βασικός μας στόχος. Εμείς θέλαμε πάνω απ’ όλα να δημιουργήσουμε μουσική και να κάνουμε τον κόσμο να χορεύει. 

BT: To 2012 ήταν επίσης μία τεράστια σεζόν για εσάς παιδιά. Μετά απ’ όλα αυτά τα χρόνια, νιώθετε ακόμα πίεση να ξεπεράσετε τις προηγούμενες δουλειές σας με τις επόμενες?

ST: Φαντάσου να έχεις πολλά παιδιά, ποιο είναι το καλύτερο απ’ αυτά? Είναι το ίδιο για αυτά τα κομμάτια. Το μόνο που μπορούμε να πούμε εμείς είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια κάναμε ότι μπορούσαμε για να ανανεώσουμε και να καλυτερέψουμε τον ήχο μας και γι΄αυτό προσθέσαμε πολλά καινούργια πράγματα στην μουσική που δημιουργούμε. 

 

BT: Ανήκετε σε μία γενιά παραγωγών που έψαχναν για δισκογραφική στέγη, χωρίς όλα αυτά τα social media για βοήθεια στο θέμα promotion. Τελικά, νιώθετε τυχεροί που ξεκινήσατε με αυτό τον τρόπο? Το Facebook ή το Twitter είναι είναι “δώρο” ή κάτι σαν “κατάρα”?

ST: Δεν το σκεφτήκαμε ποτέ σαν δώρο, αλλά μοιάζει να είναι, πράγματι. Όπως και να’χει όμως, αυτή τη στιγμή είναι πολύ ωραίο που έχουμε όλα τα social medias τα οποία μας βοηθούν και εμάς πλέον να διαφημίσουμε το όνομα “Swanky Tunes”.

 

BT: Τι θα προτείνατε σ’ έναν νέο παραγωγό που θέλει να διαφημίσει τα δικά του κομμάτια ή να ξεκινήσει την δική του καριέρα στην ηλεκτρονική μουσική γενικότερα?

ST: Δημιουργήστε την νέα μουσική. “Νέο” σημαίνει να κάνεις το δικό σου ηχητικό υλικό. Ο κόσμος θα αναγνωρίζει με αυτόν τον τρόπο τα κομμάτια σου και θα σε κάνει πιο δημοφιλή.

 

BT: Έχετε και δικό σας label, το Showland. Θα μπορούσατε να μοιραστείτε μαζί μας μερικές έξτρα πληροφορίες για τους ερχόμενους καλλιτέχνες ή κάποια συγκεκριμένα κομμάτια τα οποία αναμένονται να κυκλοφορήσουν το επόμενο διάστημα?

ST: Έχουμε προγραμματίσει πολλά τραγούδια στο SHOWLAND. Τα περισσότερα απ’ αυτά είναι συνεργασίες με νέους καλλιτέχνες όπως οι EITRO, DVBBS, Project 46, αλλά έχουμε και συνεργασίες που δουλεύτηκαν μαζί με τους Nari & Milani και τους φίλους μας τους Hard Rock Sofa. Αυτό είναι ένα μικρό μέρος απ’ αυτά που προγραμματίζουμε και για τα οποία μπορούμε να μιλήσουμε αυτή την στιγμή. Κρατάτε τα μάτια σας ανοιχτά για νέες αναρτήσεις και νέα από το SHOWLAND. 

 

BT: Και λέγοντας “SHOWLAND”, πρέπει να αναφερθώ και στην πετυχημένη σας podcast-σειρά που φέρει την ίδια ονομασία. Πώς νιώθετε με το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι υποστηρίζουν αυτό το εγχείρημα, αν και δεν ακολουθεί πάντα το τυπικό hitlist-μοτίβο? Φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετοί fans που ενδιαφέρονται πραγματικά για ακυκλοφόρητο υλικό ή ανερχόμενους παραγωγούς τους οποίους θέλετε να προωθήσετε λίγο.

ST: Είμαστε πραγματικά πολύ ευχαριστημένοι με το τελικό αποτέλεσμα, αλλά δεν περιμέναμε σε καμία περίπτωση αυτή την κατάσταση. Και θα σου εξηγήσουμε το γιατί.

Στην αρχή-αρχή υπήρχε απλά η ιδέα του “να δώσουμε στον κόσμο νέα μουσική χωρίς να μας ενδιαφέρει το πόσο μεγάλος είναι ο παραγωγός σαν όνομα”. Αυτό το πράγμα συμπεριελάμβανε ένα μικρό ρίσκο, γιατί μερικοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν την μουσική στον πραγματικό της βαθμό, μέχρι να έρθει η στιγμή που θα την ακούσουν στο ραδιόφωνο ή σε γνωστά dj sets. Μετά από ένα χρόνο όμως, μπορούμε να πούμε ότι αυτό το concept λειτούργησε  και γι΄αυτό τον λόγο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ακροατές μας!

BT: Έχετε συγκεκριμένους στόχους τους οποίους θέλατε να πετύχετε κάποια στιγμή στην καριέρα σας? Κάτι για το οποίο στοχεύετε?

ST: Πριν λίγο αναφερθήκαμε στο γεγονός ότι το SHOWLAND είναι ένα label και μία σειρά από podcasts. Αλλά υπάρχει κάτι ακόμα που θα πρέπει να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο. Αυτή την στιγμή το “SHOWLAND” είναι και ένα πάρτι. Αυτό το Μάρτιο και κατά την διάρκεια του “Miami Music Week” θα παρουσιάσουμε για πρώτη φορά το δικό μας event με την συγκεκριμένη ονομασία και μετά θα το προωθήσουμε σε όλο τον κόσμο. Οπότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο βασικός στόχος μας είναι να κάνουμε το SHOWLAND ένα ολοκληρωμένο brand-name και να κάνουμε τον κόσμο να ευχαριστιέται οτιδήποτε και αν κάνουμε.

 

BT: Αν θυμάμαι σωστά, είσαστε παιδικοί φίλοι, έτσι? Μήπως αυτό το στοιχείο είναι η “κρυφή συνταγή” για την επιτυχία ενός group σαν το δικό σας?

ST: Ναι είμαστε. Η φιλία μας βοηθάει κατά την διάρκεια των περιοδειών μας ή όταν δουλεύουμε στο studio και μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα. Οι καλοί φίλοι είναι πράγματι “καλοί φίλοι”.

BT: Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι ακόμα για τους φίλους σας στην Ελλάδα και τους αναγνώστες του site?

ST: Δεν έχουμε παίξει ποτέ στην Ελλάδα, αλλά χαιρόμαστε που υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που μας γουστάρουν εκεί κάτω. Ελπίζουμε να σας δούμε όλους  φέτος!

 

Για επικοινωνία και πληροφορίες γύρω από τους Swanky Tunes:

Website– http://www.swankytunes.com/
Facebook– http://www.facebook.com/swankytuneslive
Twitter: – https://twitter.com/swankytunes
Soundcloud – http://soundcloud.com/swankytunes

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος