Την νεαρή Goulding την έμαθα κυριολεκτικά από σπόντα. Ήταν πέρσι τέτοια εποχή που’ χα πέσει πάνω στο κομμάτι «LightWork» του Lupe Fiasco το οποίο συμπεριλάμβανε τα φωνητικά του «Lights» της Ellie Goulding ως ανεπίσημο feat-sample. Τα φωνητικά της μου φάνηκαν ιδιαίτερα και κάπως έτσι έψαξα και άκουσα τον προπέρσινο (και μέτριο) δίσκο της που είχε τον ίδιο τίτλο με το πετυχημένο της single.

Το «Halcyon» ήρθε με το buzz του single «Hanging On» που μαζί με την συμμετοχή του Tinie Tempah κατάφερε να πετύχει και στην ευρωπαϊκή αγορά. Το κομμάτι αυτό θα μπορούσε να σταθεί και ως βιτρίνα για το όλο σκηνικό αφού συγκεντρώνει τις βασικές καλλιτεχνικές αλλαγές του νέου αυτού δίσκου.

Σίγουρα, η σχέση της Ellie Goulding με τον Skrillex επηρέασε και την ίδια ως βασική παραγωγό του album κάτι που είχαν επισημάνει και οι δυο τους σε παλαιότερες συνεντεύξεις. Λιγότερα παραδοσιακά Pop στοιχεία, μικρές εκλάμψεις από Dubstep  και περισσότερα drums και synthesizers, είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτού του CD.

Παρ’ όλα αυτά, ομολογώ ότι περίμενα μία πιο εμφατική αλλαγή στο καλλιτεχνικό της πλάνο από την στιγμή που κλείστηκαν οι συνεργασίες με παραγωγούς όπως Starsmith, Justin Parker και Billboard. Άλλωστε μιλάμε για ανθρώπους που έχουν δημιουργήσει επιτυχίες και ενδιαφέρον κομμάτια για ανθρώπους όπως Lana Del Rey, B.o.B, Sander Van Doorn. Kαι αν συνυπολογίσω και την έμμεση επιρροή του Skrillex, το album σίγουρα δεν είναι τόσο πλούσιο και ενδιαφέρον όσο φαινόταν στα χαρτιά.

Η Ellie Goulding προσπάθησε λοιπόν να κρατήσει αρκετά πράγματα από τον «παλιό» της χαρακτήρα και η φωνή της είναι το βασικό της όπλο. Παραμένει ιδιαίτερη και απίστευτα αναγνωρίσιμη η οποία μπορεί να σου δώσει από μικρές «τσιρίδες» («Hanging On») μέχρι ερωτεύσημα vocals («Atlantis») και μερικές φορές με μία έξτρα δόση ενέργειας («Figure8»). Όχι μόνο από κομμάτι σε κομμάτι, αλλά και από λεπτό σε λεπτό!

Βέβαια όλα αυτά δεν λειτουργούν πάντα τέλεια («Only You») και εννοείται πως υπάρχουν οι στιγμές όπου χάνεται το ενδιαφέρον εξαιτίας μη-αποτελεσματικών ιδεών που δεν προσφέρουν κάτι το συγκλονιστικό («Explode»). Και εδώ, όπως και σε άλλα Pop LPs, υπάρχουν αρκετές ιδέες που έχουν πολύ-χρησιμοποιηθεί γενικότερα ή και επαναληφθεί  στον ίδιο τον δίσκο ακυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ουσία της συνύπαρξης τους («Dead In The Water», «I Know You Can»).

Σε γενικές γραμμές η κυκλοφορία θα ικανοποιήσει τόσο τους fans όσο και κάποιον που δεν έχει πολυασχοληθεί με την συγκεκριμένη κοπέλα. Σίγουρα θα μπορούσε να τολμήσει λίγο παραπάνω και να κάνει μερικά βήματα μπρος αλλά τουλάχιστον κατάφερε να κρατήσει αρκετά από τα θετικά στοιχεία που την έκαναν γνωστή.

Υ.Γ.: Είναι δύσκολο να πω ποια έκδοση είναι καλύτερη από τις δύο που κυκλοφορούν στην αγορά. Η Deluxe edition προσφέρει έξτρα υλικό (και ποιοτικό) όπως η συνεργασία με τους Calvin Harris και Tinie Tempah (πρόκειται για την ραδιοφωνική έκδοση του Hanging On»). Από την άλλη, το βασικό CD είναι σίγουρα πιο δεμένο σαν σύνολο και κάνει μία ολοκληρωμένη ακρόαση πιο άνετη.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Anything Could Happen», «Figure 8», «Hanging On», «I Need Your Love»

Tracklist:

1. ‘Don’t Say A Word’
2. ‘My Blood’
3. ‘Anything Could Happen’
4. ‘Only You’
5. ‘Halcyon’
6. ‘Figure 8’
7. ‘Joy’
8. ‘Hanging On’
9. ‘Explosions’
10. ‘I Know You Care’
11. ‘Atlantis’
12. ‘Dead in the Water’

Deluxe Edition:

13. I Need Your Love (feat. Ellie Goulding)
14. Hanging On (feat. Tinie Tempah)
15. Lights (Single Version)
16. Ritual
17. In My City
18. Without Your Love
19. Anything Could Happen (Blood Diamonds Remix)

 

.

Επιμέλεια: Εκτωρ Αποστολόπουλος

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος