Πριν ξεκινήσουμε με τα καλά και βασικά album reviews που έμειναν λίγο πίσω αυτές τις μέρες, είπα να ρίξουμε μια ματιά σε mainstream κυκλοφορίες που είχαν καλά singles, αλλά στο τέλος δεν μπόρεσαν να πείσουν όσο θα περίμενε κανείς. Αναφέρομαι στους Sean Paul και Shaggy που δεν κατάφεραν να επισκιάσουν το πολύ καλό EP του συμπαθητικού K’Naan. Στην συνέχεια ρίχνουμε λοιπόν κλεφτές ματιές σε δυομιση δίσκους των τελευταίων εβδομάδων και σας λέμε αν αξίζει να ασχοληθείτε με τις εν λόγω προσπάθειες.

.

Sean Paul – Tomahawk Technique

To «Got 2 Luv U» άργησε αλλά έγινε τελικά μία αξιόλογη επιτυχία και μαζί με την Alexis Jordan είχαν ένα από τα πιο συμπαθητικά singles του 2011. Βέβαια, δεν έτρεφα αυταπάτες γι’ αυτόν τον δίσκο. Ο Sean Paul είναι γνωστός για τις τρεις-τέσσερις επιτυχίες που κυκλοφορεί και από εκεί και πέρα γεμίζει το album του με fillers. Αυτή την τακτική ακολουθούσε και στην χρυσή για εκείνον εποχή, οπότε ποιος ο λόγος να το αλλάξει τώρα στα … γεράματα? Το «Tomahawk Technique» δεν έχει την απαραίτητη ποιότητα που θα κάνουν τον ακροατή να σκεφτεί την αγορά του και τα feats των Dj Ammo και Kelly Rowland δεν μπορούν να αλλάξουν κάτι σε αυτό. Μπορεί να μην είναι κάκιστο ή τουλάχιστον να προσβάλει τα αυτιά μας με αυτά που ακούμε, αλλά σε γενικές γραμμές κρίνεται αδύναμο.

Ένα super hit και δύο αρκετά καλά singles είναι «λίγα» για έναν καλλιτέχνη που πέτυχε ότι πέτυχε κυρίως με τις φοβερές banging παραγωγές του και το χαρακτηριστικό στυλάκι στην φωνή του. Αυτό που μένει όταν αφαιρέσεις τα δυνατά beats είναι ένας Pop τραγουδιστής που προσπαθεί με τα κολλητικά του hooks να κερδίσει πόντους και να καλύψει έναν εν έτει 2012 αδιάφορο ήχο.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Got 2 Luv U», «She Doesn’t Mind», «How Deep Is Your Love»

Tracklist:

01 Got 2 Luv U feat. Alexis Jordan3:17
02 She Doesn’t Mind 3:47
03 Body 4:10
04 What I Want 3:57
05 Won’t Stop (Turn Me Out) 4:14
06 Dream Girl 3:54
07 Hold On4:08
08 How Deep Is Your Love feat. Kelly Rowland 3:20
09 Put It On You3:35
10 Roll Wid Di Don 3:41
11 Touch The Sky feat. DJ Ammo 3:52
12 Wedding Crasher 3:01

Got 2 Luv U

.

Shaggy – Summer In Kingston (Lava Edition)

Ούτε που είχα καταλάβει ότι ο Shaggy κυκλοφόρησε μία καινούργια ολοκληρωμένη προσπάθεια τον περασμένο Ιούλιο. Το «Summer In Kingston» είχε κυκλοφορήσει με μία τιμή που κυμάνθηκε στα 3 ευρώ (!) και όπως είχε πει ο ίδιος ο καλλιτέχνης, πρόκειται για ένα ημι-album. Ένα follow up του ένατου δίσκου που είχε βγει στις αρχές του 2011 με τον τίτλο «Shaggy And Friends». Φαίνεται πως οι υπεύθυνοι το ξανασκέφτηκαν και είπαν να το βγάλουν στην αγορά σε μία κανονική μορφή, μαζί με το νέο single «Dame» και άλλα δύο tracks. Η συνεργασία με την Kate Deluna βρίσκεται όντως στο επίκεντρο του album και είναι από τα καλύτερα κομμάτια μίας κατά τα άλλα μετριότατης δουλειάς. Μπορεί να φταίει ότι διανύουμε τους πιο κρύους μήνες της χρονιάς και να μην μπορώ να μπω στο απίστευτα καλοκαιρινό κλίμα του CD. Οτιδήποτε συνάντησα σε αυτό το CD το έχω ξανακούσει αρκετές φορές στο παρελθόν και σίγουρα δεν πρόκειται για τον πιο σοβαρό και βαθυστόχαστο Reggea δίσκο των τελευταίων ετών.

Από την άλλη δεν μπορώ να κακίσω αυτή την προσπάθεια του Shaggy η οποία έχει ως αρχικό και βασικό στόχο την καλοκαιρινή διασκέδαση του κοινού του. Τραγούδια όπως «Sugarcane» και «She Gives Me Love» διασκεδάζουν, αλλά δεν νομίζω να αντέξουν και πολύ στο πέρασμα του χρόνου. Τα περισσότερα tracks θα τα θυμόσαστε όποτε έρχεται η ώρα για ένα beach party με την αγαπημένη σας παρέα, να πιείτε το Μοχίτο σας και από εκεί και πέρα ο Shaggy θα παραμείνει σε κάποια folders του υπολογιστή ξεχασμένος μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «She Gives Me Love», «Dame», «Sugarcane»

Tracklist:

1 Just Another Girl (Feat. Tarrus Riley) 2:56
2 She Gives Me Love 3:39
3 Feeling Alive (Feat. Assassin aka Agent Sasco) 3:20
4 Dame (Feat. Kat Deluna) 3:28
5 Sugarcane 3:24
6 Fired Up (F*ck The Rece$$ion) 3:18
7 Hurting 3:49
8 Soldiers Story (Feat. Jaiden) 3:43
9 The Only One (Lie To Me) (Feat. Jaiden) 4:34
10 End Of The World (Drink Up) 3:11

Dame

.

K’Naan – More Beautiful Than Silence EP

Με μεγάλη μου χαρά, σας παρουσιάζω το καλύτερο EP των τελευταίων ημερών. Ο K’Naan μπορεί να έγινε μεγάλο όνομα κυρίως εξαιτίας της λάμψης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2010, αλλά σε γενικές γραμμές νομίζω ότι μπορούμε όλοι μας να συμφωνήσουμε στο ότι είναι ένας πράγματι αξιόλογος και ευχάριστος τύπος. Το καινούργιο του EP  λάμπει κυριολεκτικά με τις παρουσίες των Nas και Nelly Furtado, οι οποίες είναι δυνατές και συνεισφέρουν στα μέγιστα στον ηχητικό εμπλουτισμό αυτής της κυκλοφορίας. Το τραγούδι κατά το οποίο έχει ονομάσει και το EP είναι το ποιοτικό highlight και το «Is Anybody Out There» θα ήταν το καλύτερο lead single εφόσον μιλούσαμε για μία κανονική διαφημιστική καμπάνια ενός ολοκληρωμένου album.

Το «More Beautiful Than Silence EP» σε γεμίζει με θετική ενέργεια μόνο και μόνο ακούγοντας τον K’naan να rappάρει – τραγουδάει και απ’ ότι φαίνεται θέλει να χτίσει πάνω στο ενωτικό κλίμα που είχε δημιουργήσει ο ίδιος το 2010 μέσα από το «White Flag». Ο ήχος του είναι ελαφρός διαφοροποιημένος από το «Troubadour» αλλά παραμένει στις παγκόσμιο sound που αρέσκεται να δημιουργεί και με τις πέντε αυτές ηχογραφήσεις μας ανοίγει την όρεξη για τον επόμενο ολοκληρωμένο του δίσκο. Το μόνο που απουσίαζε, ήταν ένα πραγματικά εντυπωσιακό κομμάτι που θα με κρατήσει στο repeat μέχρι να φτάσει η στιγμή της μεγάλης και βασικής κυκλοφορίας.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Is Anybody Out There», «Nothing to Lose», «More Beautiful Than Silence»

Tracklist:

“Is Anybody Out There” (feat. Nelly Furtado)
“Nothing to Lose” (feat. Nas)
“More Beautiful Than Silence”
“Better”
“Coming to America”

Is Anybody Out There

.

Επιμέλεια: Εκτωρ Αποστολόπουλος

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος