Έχει περάσει κάτι παραπάνω από ενάμισης χρόνος από τότε που ακούσαμε νέο υλικό από τον Ludacris. Βλέποντας το «Ludaversal» ότι αργεί, αποφάσισε να δώσει στο κοινό του ένα Μixtape, το οποίο είναι σαν ένα “Give away» για την υποστήριξη που δέχεται τα τελευταία 11 χρόνια που είναι ένα από τα μεγαλύτερα mainstream ονόματα. Το «1.21 Gigawatts Back To The First Time»  βρίσκεται από χθες το βράδυ στα χέρια μας και σήμερα σας το παρουσιάζουμε, ενώ πιο κάτω μπορείτε να το κατεβάσετε εντελώς δωρεάν ή απλά να το ακούσετε.

Το «Gigawatts» είναι ένα tape το οποίο θα αρέσει σε όλους τους Southern ακροατές, ενώ κρατάει σταθερό Ludacris – στυλ». Τα beats ήταν με south στοιχεία, σε μελωδίες και drums με τον Luda να κάνει αυτό που ξέρει. Να δίνει το δικό του ύφος στο κομμάτι αλλά και φυσικά τις ατελείωτες μπάρες. Δυνατοί στίχοι με πολλά punchlines και Wordplays σε κομμάτια όπως το «Save For Another Day» σε παραγωγή του M16 ή το «I’m The One», όπου δείχνει γιατί θεωρείται από τους καλύτερους σε αυτό που κάνει. Οι producers πέρα από μία – δύο περιπτώσεις ήταν άγνωστοι αλλά το beat-picking ήταν άψογο. Για παράδειγμα ο M16 που τον αναφέραμε πιο πάνω, όπως και ο FKI ή ακόμα και ο Drugs στο «Muthafucka Can U Buy That».

Ακούγοντας τα πρώτα κομμάτια που είχαν leakάρει ήμουν αρκετά διστακτικός για το αποτέλεσμα. Με εξαίρεση το «I’m The One» με τον Big K.R.I.T που ήταν πολύ special κομμάτι, τα άλλα δυο τραγούδια που είχαν τον Gucci Mane και Waka Flocka ήταν περισσότερο φασαρία παρά κομμάτια. Ωστόσο, όταν άκουσα το Μixtape από την αρχή έως το τέλος όπως το είχε σχεδιάσει ο ίδιος ο Ludacris, ακόμα και αυτά τα κομμάτια ήταν συμπαθητικά. Δεν ήταν τόσο ξέμπαρκα όσο νόμιζα, αλλά άνηκαν στο γενικότερο σύνολο.

Μιας και χρησιμοποίησα τον όρο Mixtape, να τονίσω ότι το CD δεν θυμίζει σε καμία των περιπτώσεων απλό tape. Η απουσία του σπαστικού DJ με τα shouts, τα beats ήταν όλα καινούργια χωρίς να ανακυκλώνει couple σε στυλ freestyle και χωρίς να κάνει πασάλειμμα, κάτι που φαίνεται και στο τελικό αποτέλεσμα. Ένα street release που στην ουσία είναι studio album, δηλαδή ότι καλύτερο μπορεί να πετύχει κανείς που ασχολείται με την φάση των Mixtapes, αλλά και κάποιος που δεν ακούει τέτοιες κυκλοφορίες για τους από πάνω ακριβώς λόγους.

Ο Luda λοιπόν, κρατώντας το chill out» και χαλαρό στυλ του ανά διαστήματα, βάζοντας το στοιχείο του στιχουργού με τα δυνατά lines του, χωρίς την αφρόκρεμα της μουσικής σκηνής καταφέρνει για ακόμα μια φορά να κάνει την διαφορά. Το «1.21 Gigawatts Back To The First Time» είναι μέχρι στιγμής ένα επίπεδο πάνω από τα υπόλοιπα mixtapes που έχουν κυκλοφορήσει το 2011 και έχει θέσει πολύ σοβαρά τα θεμέλια για ακόμα μια διάκριση. Αυτή του «Mixtape Of The Year».

Y.Γ.: Η βαθμολογία που ακολουθεί είναι με βάση τα κριτήρια για ένα Mixtape και διαφέρει με εκείνα ενός επίσημου δίσκου.

ΑΚΟΎΣΤΕ ΤΟ

 

ΚΑΤΕΒΆΣΤΕ ΤΟ

.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Save it For Another Day», «Bada Boom», «I’m The One», «Do Sumthing Strange», «I’m On Fire», «What U Smoking On»

.

Tracklist:

  Επιμέλεια: Αθανάσιος Λογαράς

About Author

Αθανάσιος Λογαράς