Επιστρέψαμε στις κριτικές δίσκων με μία δυνατή παρουσίαση των τελευταίων του Σεπτεμβρίου. Το τελευταίο LP των Outlawz, η δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά του Jason Derulo, η αθόρυβη κυκλοφορία του Z-Ro και το πολυαναμενόμενο album της Dev παρουσιάζονται μέσα από την αγαπημένη σας στήλη 250 χλμ/ώρα. Τα καλύτερα κομμάτια, εξώφυλλα, tracklists και βίντεο με τα γνωστά τραγούδια, ακολουθούν στην συνέχεια του άρθρου.

Jason Derulo – Future History

Πόσο το λατρεύω όταν ξεκινάει ένας καλλιτέχνης τον δίσκο του με το πρώτο μεγάλο single του! Σαν να με προετοιμάζει για μία μέτρια συνέχεια χωρίς highlights. Πράγματι, τα υπόλοιπα 12 κομμάτια δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να φτάσουν το εξαίρετο blueprint του «Don’t Wanna Go Home». Αλήθεια όμως, ποιος έκανε το συγκεκριμένο κομμάτι hit? Η παραγωγή με τα γνωστά samples ή ο Derulo? Χωρίς να θέλω να τον υποτιμήσω, όλοι θα μπορούσαν να κάνουν το συγκεκριμένο tune μία καλή επιτυχία στα charts. Σε μία δισκογραφική κίνηση που προσπαθεί να βρει τα πατήματά της ανάμεσα σε clubάτα τραγούδια και πιο ήρεμες μπαλάντες, άπαντες θα συμφωνήσουν μαζί μου ότι οι κινήσεις του «Future History» είναι προβλέψιμες, από το πρώτο πεντάλεπτο μέχρι και το τελευταίο. Ακούγοντας το αρκετά καλό «That’s My Shhh», αναρωτήθηκα γιατί δεν αφήνει επιτέλους ο Jason Derulo αυτές τις μέτριες Pop-Dance-ψευτο -R&B προσπάθειες, για να δοκιμάσει κάτι πιο παραδοσιακό και κάτι που είναι πιο κοντά στα μουσικά του είδωλα. Δεν λέω να αντιγράψει πλήρως το προφίλ του Chris Brown, ο οποίος καταφέρνει να συνδυάσει δυναμικές επιτυχίες με τρεις-τέσσερις ήρεμες κυκλοφορίες. Αλλά από το να βγάλει ένα LP που αντλεί όλη του την ενέργεια από ένα, άντε δύο tunes, θα προτιμούσα (και όχι μόνο εγώ) να ακούσω ένα «Future History» που έχει να προσφέρει και κάτι άλλο. Σίγουρα θα μπορούσε να «πουλήσει» καλύτερα τον εαυτό του μ’ ένα πιο προσεγμένο δισκογραφικό προφίλ και σίγουρα θα απέφερε περισσότερα album sales στην εταιρία που επηρέασε πολύ την τελική έκβαση του δεύτερου του προσωπικού του δίσκου.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Don’t Wanna Go Home», «That’s My Shhh»

Tracklist:

01. Jason Derulo – Don’t Wanna Go Home
02. Jason Derulo – It Girl
03. Jason Derulo – Breathing
04. Jason Derulo – Be Careful
05. Jason Derulo – Make It Up As We Go
06. Jason Derulo – Fight For You
07. Jason Derulo – Pick Up The Pieces
08. Jason Derulo – Givin’ Up
09. Jason Derulo – Bleed Out
10. Jason Derulo – That’s My Shhh
11. Jason Derulo – X
12. Jason Derulo – Dumb

Don’t Wanna Go Home

.

Z-Ro – Meth

Από τα αγαπημένα παιδιά του Νότου και από τους rappers που συμπαθώ ιδιαίτερα. Ο Z-Ro εδώ και αρκετά χρόνια είναι υπερβολικά underrated, με τα καλά κομμάτια του και τους εντυπωσιακούς του δίσκους να βρίσκουν απήχηση κυρίως στους «ψαγμένους»του είδους. Κακώς, γιατί για άλλη μια φορά ο MC από το Houston της Αμερικής εμφανίζεται αθόρυβα με μία προσπάθεια που έχει εξαίρετο opener («Real Or Fake»), τις σοβαρές συνεργασίες («Ro And Bun» με Bun B) και με τα «epic» tunes για το αμάξι («No Reason»). To τραγουδιστό του υφάκι είναι γι’ άλλη μια φορά παρόν και με το καλό rapάρισμά του είναι δύσκολο να μην τραβήξει την συμπάθεια του hip-hop ακροατή που ψάχνει για ένα καλό δισκάκι αυτές τις μέρες. Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι γύρω στα μέσα του CD, όπου το επίπεδο των beats πέφτει και δεν συνεχίζει τη θετική ροή της έναρξης του «Meth». Η ελάχιστη διαφοροποίηση στο μουσικό πλάνο του Z-Ro εν έτει 2011 είναι καλή από την μία, αλλά και κακή από την άλλη. Οι fans που τον έχουν ήδη αγκαλιάσει, δύσκολα θα του γυρίσουν την πλάτη με μία καλοδουλεμένη δουλειά όπως και αυτήν. Οι καινούργιοι ακροατές, ή οι άνθρωποι που ποτέ δεν ξετρελάθηκαν με αυτό που κάνει, είναι δύσκολο να τον «αγαπήσουν» ξαφνικά. Αντικειμενικά δεν το προχώρησε λίγο πιο πέρα, δοκιμάζοντας κάτι που θα έβγαζε από πάνω του την ταμπέλα του «καλός και σταθερός, αλλά ως εκεί». Παραμένει μία από τις πιο ενδιαφέρουσες φιγούρες της σκηνής, αλλά θα ήθελα να δω ένα πιο «μεγάλο» LP  από έναν τόσο ταλαντούχο rapper.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Real Or Fake, «Ro And Bun»,  «Murderer», «No Reason»

Tracklist:

1. Z-Ro – Real Or Fake (03:58)
2. Z-Ro – Ro And Bun (Feat. Bun B) (04:11)
3. Z-Ro – Never Had Love (04:04)
4. Z-Ro – H-Town Kinda (Feat. Slim Thug) (04:18)
5. Z-Ro – A Southern Girl (Feat. Yo Gotti) (03:37)
6. Z-Ro – Pig Feet (Feat. Dallas Blocker) (04:06)
7. Z-Ro – 3 Way Relationship (04:23)
8. Z-Ro – Happy Alone (05:06)
9. Z-Ro – Murderer (Feat. Just Brittany) (03:10)
10. Z-Ro – Razor Blade (04:02)
11. Z-Ro – No Reason (03:48)
12. Z-Ro – When We Ride (03:51)
13. Z-Ro – On Mo Time (Feat. Willie D) (04:22)
14. Z-Ro – That Mo (03:59)

Ro And Bun (Feat. Bun B)

.

The Outlawz – Perfect Timing

Οι Outlawz είναι MCs με πολύ πάθος, που δύσκολα όμως μπορούν να εντυπωσιάσουν (πλέον) με τις λυρικές τους ικανότητες το κοινό. Αυτό φαίνεται πως το κατάλαβαν και οι ίδιοι με την ανακοίνωση του «Perfect Timing», του τελευταίου δίσκου τους ως Outlawz. Η ερώτηση που γεννάται σε τέτοιες κυκλοφορίες είναι η εξής: Αξίζει να το ακούσω?” Προσωπικά, πιστεύω και ναι και όχι. Ναι, για τους ανθρώπους που θέλουν να ξανακούσουν τους συγκεκριμένους καλλιτέχνες πάνω σε beats της εποχής μας και που μάλλον συνεχίζουν να “γουστάρουν” την αύρα αυτού του μουσικού Hip-Hop σχήματος. Για τους υπόλοιπους, πιστεύω ότι δύσκολα θα ενθουσιαστούν με κάτι από εδώ μέσα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πράγματι, υπάρχουν τα αξιόλογα feats που φτιάχνουν μία καλή ατμόσφαιρα («Pushin On με Scarface και Lloyd) και τα κομμάτια που θα αντέξουν στον χρόνο, όπως το «Paranoid» με Z-Ro και Trae The Truth. Οι πολλές συμμετοχές γλυκαίνουν την δύσκολη αποστολή των Outlawz για την δημιουργία ενός εντυπωσιακού LP και αρκετοί μπορεί να το μεταφράσουν ως ενός είδους tribute για τις ιστορικές αυτές φιγούρες. Από την άλλη, δεν κρύβεται και η αλήθεια ότι μόνοι τους δεν δείχνουν να μπορούν πλέον να στηρίξουν μία ολοκληρωμένη δισκογραφική προσπάθεια. Όπως και να’ χει, οι παραγωγές σέβονται τουλάχιστον τα αυτάκια των ακροατών τους και πραγματικά δεν υπάρχει κάτι που να σε κάνει να θες να κλείσεις την ηχητική συσκευή σου. Το «Perfect Timing» αποδεικνύει ότι όντως ήρθε η σωστή στιγμή για να κλείσει η αυλαία για τους Outlawz μ’ έναν αθόρυβο και μη εντυπωσιακό τρόπο μεν, αλλά με αρκετό στυλ δε.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Paranoid», «Pushin On», «Remember Me»

Tracklist:

1. The Outlawz – Change Gone Come Intro (Feat. Prentice) (01:42)
2. The Outlawz – Perfect Timing (Feat. Chre) (04:15)
3. The Outlawz – Keep It Lit (04:36)
4. The Outlawz – Fast Lane (Feat. King Malachi) (03:45)
5. The Outlawz – Pay Off (Feat. Kastro And Young Buck) (03:26)
6. The Outlawz – Paranoid (Feat. Trae The Truth, Z-Ro, June Summers) (04:23)
7. The Outlawz – Pushin On (Feat. Scarface And Lloyd) (04:25)
8. The Outlawz – Tell Me Sumthin Good (03:44)
9. The Outlawz – Once In A Lifetime (Feat. Aktual) (03:55)
10. The Outlawz – So Clean (Feat. Stormey Coleman) (03:57)
11. The Outlawz – 100 MPH (Feat. Bun B And Lloyd) (04:04)
12. The Outlawz – Remember Me (Feat. Tony Williams) (03:27)
13. The Outlawz – Borrowed Time (Feat. Livya Lee) (03:46)
14. The Outlawz – Dont Wait (Feat. Krayzie Bone And Aktual) (04:34)
15. The Outlawz – New Years (Feat. Tech N9ne) (04:14)
16. The Outlawz – All The Time (Feat. Belly) (03:55)

Pushin On (Feat. Scarface And Lloyd)

 .

Dev – The Night the Sun Came Up

Η Dev μπήκε ξαφνικά στη business της μουσικής ξαφνικά, μέσω των The Cataracs και των ιδιαίτερα κολλητικών παραγωγών τους. Η νεαρή τραγουδίστρια κατάφερε πολύ γρήγορα με τα «Bass Down Low» και «In The Dark» να κάνει δύο hits που παίζονταν σε ραδιόφωνο και clubs, αλλά κάπου εκεί δείχνει να τελειώνει και το ενδιαφέρον στοιχείο της μέχρι τώρα καριέρας της. Το «The Night Sun Came Up» δεν καταφέρνει να βγάλει την ομοιογένεια που περίμενα λόγω της ύπαρξης των The Cataracs στο 90% του δίσκου. Η αποκλειστικότητα στο θέμα του producing μπορεί να δέσει τα κομμάτια μεταξύ τους μ’ έναν ακόμα πιο ισχυρό δεσμό, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση  η τραγουδίστρια τείνει να ακούγεται επαναλαμβανόμενη και λιγουλάκι κουραστική. Περισσότερο λάθος των The Cataracs παρά δικό της, ο ακροατής ακούει 12 τραγούδια που μοιάζουν αρκετά στην δομή τους συν δύο καλά remixes. Περίμενα περισσότερα από αυτό το album ως προς το hit potential, με την μεγαλύτερη δυσκολία να την διακρίνω στα πιο ήρεμα tracks αυτής της ολοκληρωμένης κυκλοφορίας. Εκεί προσπαθεί να βγάλει έναν άλφα συναισθηματισμό η Dev, όμως αυτό δεν γίνεται να αγγίξει τον ακροατή, όταν παίζονται από πίσω τέτοιου είδους παραγωγές. Τα beats μπορεί να μην είναι άσχημα και ενδεχομένως να αρέσουν σε αρκετούς radio Djs που θέλουν να γεμίσουν το πρόγραμμά τους με τραγούδια που θα συνοδεύουν τις μεγάλες επιτυχίες. Και ακριβώς εδώ είναι το πρόβλημα για το πρώτο solo LP της Dev. Η όλη δουλειά ακούγεται σαν το μέτριο μουσικό intro, με τα τρία-τέσσερα highlights, που προετοιμάζει έναρξη του «κανονικού» party.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «In My Trunk» , «Bass Down Low» , «In The Dark»

Tracklist:

01.Getaway
02.In My Trunk
03.Me
04.Breathe
05.Take Her From You
06.Lightspeed
07.Dancing Shoes
08.Perfect Match
09.Bass Down Low
10.Kiss My Lips
11.In The Dark
12.Shadows
13.Bass Down Low (Remix featuring Tinie Tempah)
14.In the Dark (Remix featuring Flo Rida)

 

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος