O Guetta χτυπάει αυτή την περίοδο κυριολεκτικά παντού. Στα clubs, στα charts, στα δικά μας playlist – γενικά, επικρατεί μία παντοδυναμία του Γάλλου superstar στην mainstream κινότητα. Είτε τον συμπαθεί κανείς, είτε όχι, δύσκολα μπορεί κάποιος να αγνοήσει ότι ξέρει να δημιουργεί επιτυχίες με τον έναν η τον άλλον τρόπο. Οι συνεργασίες μεταξύ Djs και R&B καλλιτεχνών έγιναν μόδα εξαιτίας του, ανοίγοντας του συγχρόνως την πόρτα για μία παγκόσμια καριέρα.

Προφανός και δεν είμαι κάθετος απέναντι στους επικριτές του. Άλλαξε τα πλάνα του, κυνήγησε πιο έντονα το εύκολο hit, βάζοντας την συνοχή και την ποιότητα μερικών κομματιών του σε δεύτερη μοίρα. Το ολοκαίνουργο «Nothing But The Beat» με άφησε να ελπίζω όμως και σε μία επιστροφή στο παλιό του προφίλ. Παραγωγές σαν το «Sunshine»  με Avicii και «Lunar» μαζί με Afrojack, δείχνουν αν μη τι άλλο ότι ο David Guetta δεν έχει πετάξει από πάνω του το αυθεντικό παραγωγικό του ταλέντο στην House. Το «Lunar» ταξιδεύει όντως κατά διαστήματα τον ακροατή στο φεγγάρι και το «Sunshine» φέρνει μία απίστευτη θετική ενέργεια μέσα στον δίσκο. Πρόκειται για δύο ηχητικές δημιουργίες που συμβαδίζουν με τα ηλεκτρονικά γούστα τις εποχής, κιμαίνονται σε αρκετά υψηλά επίπεδα και μακάρι να συνέχιζε σε αυτό το μοτίβο ολόκληρο το LP.

Από τα πρώτα singles ήξερα ότι το «Nothing But The Beat» θα έχει ως κύρια βάση την ένωση της R&B και της Dance μουσικής. Τα «Litte Bad Girl» και «Where Them Girls At» είναι δύο πιασάρικες και αρκετά καλές προσπάθειες, συνεχίζοντας από εκεί που είχε σταματήσει ο David Guetta με του Ne-Yo, Winter Jordan, Kelly Rowland κτλ. Το «Sweat» δεν χρειάζεται να συζητηθεί ή να σχολιαστεί για την δομή του, αφού κακά τα ψέμματα πρόκειται λίγο πολύ για ένα mash-up με το «Feels Like Home», ή πιο σωστά, samplάρει το «Don’t You Want Me (Hooj Mix)». Εννοείται ότι δεν θέλω να υποβιβάσω την ιδέα του Guetta, αν ήταν τόσο προφανές και «εύκολο» όπως λένε μερικοί, ας το έκαναν εκείνοι. Ο Γάλλος είδε αμέσως τι ταίριαζε καλλιτεχνικά και μεταμόρφωσε το άθλιο single του Snoop Dogg σ’ ένα φοβερό banger.

Τα υπόλοιπα κομμάτια είναι σε γενικές γραμμές καλά, με μία δύο εξαιρέσεις. Το «I Just Wanna Fuck» με Timbaland και Dev δεν ακούγεται, χάνοντας έτσι την ευκαιρία για ένα πιο βρώμικο single που θα θύμιζε The Cataracs, και το collabo τραγούδι με τον Will.I.Am ήταν ψηλό αδιάφορο. Οι πιο light πραγωγές των «Without U» και «Repeat» είναι όμορφες, αλλά δεν παρασέρνουν σε καμία περίπτωση τον ακροατή. Πολλά υποσχόμενα ήταν τα tracks όπως «Titanium» και «Night of Your Life» με Jennifer Hudson, αλλά τα διαλείμματα που έφερναν την μουσική αλλαγή μέσα στο κομμάτι έμοιαζαν λίγο «γυμνά», αφήνοντας ένα μικρό κενό. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε τελικά το χατίρι της Nicki Minaj για ένα τραγούδι με τον David Guetta στο οποίο θα ήταν μόνη της, μιας και όταν της είχε γίνει η πρόταση για το «Where Them Girls At» άρχισε τις γκρίνιες επειδή θα υπήρχε και ο Flo-Rida. Το «Turn Me On» κινείται στα ίδια πλαίσια, αλλά στα έμμεσα hooks που τραγουδάει θα μπορούσε να είχε παραδώσει κάτι καλύτερο στους fans του είδους.

Όπως και να’χει, στο «Nothing But The Beat» μπορεί κανείς να κριτικάρει πολλά, αλλά και να κρατήσει αρκετά θετικά στοιχεία από αυτή την δισκογραφική απόπειρα. Το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό, με καλές παραγωγές και μπόλικα hits που θα σας συνοδεύσουν για τις επόμενες εβδομάδες. Δεν ξέρω αν υπηρξε μία σχετική βιασύνη στην δημιουργία του δίσκου εξαιτίας της γρήγορης επιτυχίας των τριών βασικών singles, αλλά πράγματι πιστεύω ότι ο Guetta θα μπορούσε να δουλέψει κάποιες ατέλειες και να παρουσιάσει ένα ακόμα καλύτερο album.

Υ.Γ.: Χαίρομαι που ανήκω στην Ευρωπαϊκή ένωση όταν κοιτάω την αμερικανική έκδοση του δίσκου. Καταρχήν, δεν έβαλαν το κομμάτι με τον Avicii. Επίσης, η κανονική έκδοση συμπεριλαμβάνει άλλο ένα CD, που αν μη τι άλλο με αφήνει να πιστεύω ότι θα κινείται σε πιο καθαρά house ρυθμικά beats (συμπεριλαμβάνει για παράδειγμα την instrumental έκδοση του «Little Bad Girl»).

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Where Them Girls At», «Little Bad Girl»,  «Sweat (Snoop Dogg vs. David Guetta)», «Lunar»

Tracklist :

US Version

1.”Where Them Girls At” (featuring Flo Rida and Nicki Minaj)
2.”Little Bad Girl” (featuring Taio Cruz and Ludacris)
3.”Turn Me On” (featuring Nicki Minaj)
4.”Sweat” (Snoop Dogg vs. David Guetta)
5.”Without U” (featuring Usher)
6.”Nothing Really Matters” (featuring will.i.am)
7.”I Can Only Imagine” (featuring Chris Brown and Lil’ Wayne)
8.”Crank It Up” (featuring Akon)
9.”I Just Wanna Fuck” (featuring Timbaland and Dev)
10.”Lunar” (David Guetta and Afrojack)
11.”Night of Your Life” (featuring Jennifer Hudson)
12.”Repeat” (featuring Jessie J)
13.”Titanium” (featuring Sia)

Standart Worldwide Edition:

Disc 1

1. “Where Them Girls At” (featuring Flo Rida and Nicki Minaj)
2. “Little Bad Girl” (featuring Taio Cruz and Ludacris)
3.”Turn Me On” (featuring Nicki Minaj)
4.”Sweat” (Snoop Dogg vs. David Guetta)
5.”Without U” (featuring Usher)
6.”Nothing Really Matters” (featuring will.i.am)
7.”I Can Only Imagine” (featuring Chris Brown and Lil’ Wayne)
8.”Crank It Up” (featuring Akon)
9.”I Just Wanna Fuck” (featuring Timbaland and Dev)
10.”Night of Your Life” (featuring Jennifer Hudson)
11.”Repeat” (featuring Jessie J)
12.”Titanium” (featuring Sia)

Disc 2

1.”The Alphabet”
2.”Lunar” (David Guetta and Afrojack)
3.”Sunshine” (David Guetta and Avicii)
4.”Little Bad Girl” (Instrumental Version)
5.”Metro Music”
6.”Toy Story”
7.”The Future” (David Guetta and Afrojack)
8.”Dreams”
9.”Paris”
10.”Glasgow”

Where Them Girls At (feat. Flo Rida & Nicki Minaj)

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος