Καιρός να δούμε λίγο τις ορέξεις του Έλληνα Dance/House ακροατή και clubber. Στην σημερινή έκδοση του clubbing day, θα ρίξουμε όλο το βάρος στις πρώτες 20 θέσεις, οι οποίες κρύβουν μερικές εκπλήξεις αλλά και τα γνωστά φαβορί. Η είσοδος του David Guetta με κυριολεκτικά ολόφρεσκο κομμάτι και το τραγούδι που καταλαμβάνει για ενδέκατη εβδομάδα την κορυφή των δικών μας charts είναι μερικά από τα δυνατά και ενδιαφέροντα νέα που βγαίνουν από την ανάλυση των charts.

 

To «More (Red One Remix)» του Usher ήταν και μαθηματικά σίγουρο ότι θα παιχτεί αρκετά στα κέντρα διασκέδασης της χώρας μας, αν και το περίμενα μετά από τόσες εβδομάδες λίγο ψηλότερα. Mark F. Angelo και Black Eyed Peas έπεσαν κι αυτοί με την σειρά τους κάτω από το TOP 15, κάτι που φαντάζει λογικό αν αναλογιστεί κανείς πόσες εβδομάδες/μήνες βρίσκονται στις πρώτες πέντε θέσεις. Το «Beautiful Life (Farma Remix)» δείχνει να θέλει να κόψει και τρίτη βασιλόπιτα αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς και το ολόφρεσκο τραγούδι των David Guetta και Snoop Dogg κατάφερε και μπήκε κατευθείαν στην πρώτη 20αδα! Βέβαια, “τυχαία” μου ήρθε το παρακάτω τραγούδι στο μυαλό : www.youtube.com/watch?v=ewEbhIvpYN8

.

20. More (Red One Remix) – Usher

19. Far From Everything – Mark Angelo (feat Shaya)

18. The Time (The Dirty Bit) – Black Eyed Peas

17. Beautiful Life (Farma Remix) – Ocean’s Four (feat Adam)

16.  Sweat – Snoop Dogg vs David Guetta

.

Αν εξαιρέσουμε τις περιπτώσεις των Barbara Streisand και My Passion, τα τρία κομμάτια που βρίσκονται στις θέσεις 15-12 είναι λίγο πιο φρέσκα. Η Παπαρίζου δείχνει να κάθεται καλά στο αυτί των ακροατών με το αγγλικό της τραγούδι και τα «1001» και «Loca People (Eren Murat Radio Edit)» έδειξαν αυτή την εβδομάδα να κερδίζουν έδαφος απέναντι στις άλλες κυκλοφορίες, αφού βρισκόντουσαν κάτω από το Top 15.

15. Barbara Streisand – Duck Sauce

14. Baby It’s Over – Elena Paparizou

13. My Passion – Akcent

12. 1001 – Jamie Lewis (feat Kim Cooper)

11. Loca People (Eren Murat Radio Edit) – Sak Noel

.

Παλιούς γνωστούς συναντάει κανείς στις θέσεις που βρίσκονται πριν από τα κορυφαία πέντα κομμάτια της εβδομάδας, αφού «Bromance», «Into The Light» και «Love In Brazil» είναι τραγούδια που ακούστηκαν η δημιουργήθηκαν το καλοκαίρ που μας πέρασε. Το «Hey (Nah Neh Nah)» θα μπορούσε να χαρακτηρηστεί όπως και το πετυχημένο single της Britney ως tune του 2011, μια και ξεκίνησε την ουσιαστική του promotion τον τελευταίο κυριολεκτικά μήνα της χρονιάς που μας έφυγε.

10.Into The Light – Luca Cassani & Max C

9.  Bromance (The Love You Seek) (Avicii’s Vocal Mix) – Tim Berg

8. Hold It Against Me – Britney Spears

7. Love in Brazil – Andreea Banica

6.  Hey (Nah Neh Nah) – Milk & Sugar vs Vaya Con Dios

.

Πραγματικά χαίρομαι που το ελληνικό στοιχείο έχει μία ιδιαίτερη δυνατή παρουσία στο Top 5 των Ελληνικών Dance/House Charts, με τον Dimension-X να πέφτει από την κορυφή στο τέσσερα και τους Playmen να βρίσκονται μία ανάσα μακριά από την κατάκτηση της πρώτης θέσεης με την νέα φοβερή παραγωγή τους. Το πρόσωπο της εβδομάδας είναι σίγουρα ο Claydee, μια και συμμετέχει και στα δύο κομμάτια ενεργά. Από την άλλη, δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι το urban στοιχείο κερδίζει συνεχώς πόντους στο Dance ακροατήριο. Enrique Iglesias και Jennifer Lopez επιστράτευσαν ηλεκτρονικές παραγωγές και γνωστούς rappers και καλλιτέχνες, δείχνοντας ότι κι εκείνοι κατέχουν την δημιουργία των club tunes. Ο νικητής όμως δεν παύει να είναι οι Phonique με την αντικειμενικά υπέροχη σύνθεση τους, που κατακτάει για 11η (!) εβδομάδα την πρώτη θέση των charts.

5. Tonight – Enrique Iglesias feat Ludacris & DJ Frank E

4. Call Me – Claydee & Dimension-X

3. On The Floor – Jennifer Lopez (feat Pitbull)

2. Tonight – Playmen & Claydee feat Tamta

1. Feel What You Want – Phonique (feat Rebecca)

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος