Οι OtherView συνέβαλαν κι εκείνοι με την σειρά τους στο μεγάλο «άνοιγμα» της Ελληνικής Dance-Pop-House σκηνής το 2010. Πολλοί θα αναφωνήσουν ότι το  μπαμ έγινε με το κολλητικό «La Luna», εγώ πάλι είμαι ένας fan του δυναμικού και έξυπνου «So Long (Rivaz Mix)», ένα από τα καλύτερα club tunes του περασμένου έτους. Έτσι, η σημαντική στιγμή της ολοκληρωμένης δουλειάς δεν άργησε να έρθει για το τρίο. Θα δείξουν άραγε χαρακτήρα στο κανονικό τους album? Οι απαιτήσεις είναι υψηλές για ένα μουσικό σχήμα που προσπαθεί να διασκεδάσει σε  διαφορετικά ηχητικά είδη.

.

Το πρώτο μέρος του δίσκου προσφέρει μία mini – περίληψη των γνωστότερων παραγωγικών επιτυχιών των OtherView. Τα πετυχημένα τους singles δεν συνδέονται με κάποιον ιδιαίτερο τρόπο, πέρα από το γεγονός ότι είναι οι πιο σημαντικοί σταθμοί των παιδιών. Το «So Long (Rivaz Mix)» είναι ότι πρέπει σαν opener, αφού το «La Luna» μπορεί να είναι ένα ευχάριστο radio single, αλλά για έναν τέτοιο δίσκο απαιτείτε ένα δυνατό ταρακούνημα. Η ενέργεια που ανακαλύπτει κανείς στο ηλεκτρονικό banger υπάρχει και σε άλλα τραγούδια, όπως για παράδειγμα στα «Είσαι Μακριά» ή «Kane Me», με το τελευταίο να πετυχαίνει και κάτι άλλο. Συνδυάζει τον μουσικό τρόπο του «So Long», με τους εύκολους και χαλαρούς στοίχους τύπου «La Luna». Ίδιο ύφος, αλλά  με μεγαλύτερες βλέψεις να παιχτεί στα κέντρα διασκέδασης. Οι εκπλήξεις λοιπόν, είναι ελάχιστες στο πρώτο τέταρτο του συγκεκριμένου CD, αλλά παραδίδει στο πιάτο τέσσερα κομμάτια που θεωρούνται must της περσινής σεζόν και ενδεχομένως να ξανακουστούν φέτος το καλοκαίρι.

Ελληνικά ή Αγγλικά? Οι OtherView επέλεξαν και τα δύο, μία επιλογή που δεν θα τους βγει σε κακό, μια και μόνο έτσι θα μπορέσουν να μετρήσουν τις αντιδράσεις του κοινού. Θα προτιμούσα προσωπικά τα Αγγλικά σαν γλώσσα, πράγμα σπάνιο για ένα ντόπιο group. Αλλά είναι αλήθεια, ότι με την αγγλική ορολογία βγάζουν κάτι παραπάνω. Σε βαθμό που με κάνει να πιστεύω ότι θα μπορούσαν άνετα να χτυπήσουν κάποια θέση σε ξένα radio charts με μία από τις επιτυχίες τους. Ο ήχος τους μεταβάλετε από Dance στοιχεία με μία πιο βαριά ηλεκτρονική επιρροή, σε tracks που χαρακτηρίζονται ως Pop. O mainstream προσανατολισμός φαίνεται από την πρώτη ολοκληρωμένη ακρόαση και αυτό ίσως ξινίσει σε όποιους περίμεναν πιο εμφατικές παραγωγές. Σύμφωνοι, και εμένα δεν θα με χαλούσε αν υπήρχαν περισσότερα tunes τύπου «Your Eyes» ή «Runaway», μία ατμοσφαιρική ενορχήστρωση που δένει αμέσως με τα φωνητικά της Crystalias.

H φωνή της ταιριάζει απόλυτα με το γενικότερο ύφος του CD. Δεν μπορώ να πω αν φτιάχθηκε το όλο project πάνω της ή αν εκείνη προσαρμόζεται στα θέλω του παραγωγικού διδύμου. Το θέμα είναι ότι υπάρχει μία χημεία, ακόμα και στις προσπάθειες που είναι λιγότερο εντυπωσιακές. Οι δύο συνεργασίες με Vegas και Mark F. Angelo λειτουργούν, με τον τελευταίο να παρουσιάζει μία πολύ όμορφη και αρμονική παραγωγή στους OtherView. Το «Μη Χαθείς» αποτελεί έναν τέλειο τρόπο για να κλείσει το «So Long», ίσως ο καλύτερος δυνατός. Οι ταλαντούχοι μουσικοί παίρνουν αρκετά καλό βαθμό στην χρησιμοποίηση των guests τους και γενικότερα στο executive producing. Προσωπικά, νομίζω πως μία έπρεπε να είναι η κίνηση για να πάει το album στα ύψη: να είχαν ενταχθεί στον ολοκληρωμένο δίσκο και μερικά από τα remixes του group. Πιστεύω, πως ένας τρόπος παρουσίασης δημιουργιών όπως π.χ. «WonderWall (OtherView Mix)», «Mi Stamatas (OtherView Mix)» σαν bonus υλικό, θα έδινε το κάτι παραπάνω. Ήταν το μόνο που ένιωσα πως απουσιάζει, από μία ηχογράφηση που στόχευε από μία μεριά να δείξει όλες τις δυνατότητες των καλλιτεχνών.

Από την στιγμή όμως, που κατάφεραν να κρατήσουν μία ισορροπία μεταξύ των μεμονωμένων προσπαθειών, χωρίς να προκαλέσουν πονοκεφάλους ή μία κούραση, η συγκεκριμένη προσπάθεια κρίνεται ως πετυχημένη. Εφόσον έχετε όρεξη για χαρούμενη, κολλητική και ελαφρός προβλέψιμη (αλλά σε καμία περίπτωση φτηνιάρικη) μουσική, τότε η αγορά του «So Long» θα σας ικανοποιήσει απόλυτα. Δεν πρόκειται να επαναπροσδιορίσουν την Dance -Pop σκηνή και είναι επίσης εμφανές ότι επέλεξαν να λειτουργήσουν με μία φόρμουλα που θα τους φέρει πρώτα την επιτυχία, την αναγνώριση, και μετά τα υπόλοιπα. Παρ’ όλα αυτά, είναι μία ελπιδοφόρα κυκλοφορία από μία Ελληνική μπάντα που δείχνει τα δόντια της στην μεγάλη αγορά με πολλές ιδέες, όρεξη και μεράκι γι’ αυτό που κάνει.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «So Long (Rivaz Mix)», «Your Eyes», «Runaway», «Μη Χαθείς»

Tracklist:

1 So Long (Rivaz Mix)
2 La Luna
3 Kane Me
4 Your Eyes
5 Go Higher
6 Είσαι Μακριά
7 Παίζεις Δυνατά  (feat. Vegas)
8 Give Me That
9 RunAway
10 Μη Χαθείς

.

So Long (Rivaz Remix)

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος