Κριτικες Δισκων Hip-Hop / R&B

250 χλμ/ώρα: ΟΙ νέοι δίσκοι των Keri Hilson και Keyshia Cole

Από την μία σκέφτομαι, ότι είναι κρίμα να κλείσω με δυο reviews την χρονιά τα οποία αναφέρονται σε δίσκους που δεν έπεισαν σε μεγάλο βαθμό. Από την άλλη, αυτές είναι οι τελευταίος κυκλοφορίες που έπεσαν στα χέρια μας. Το καλό  είναι πως μέχρι την πρώτη Ιανουαρίου θα μεσολαβήσει και το ειδικό αφιέρωμα του Beat-Town για την χρονιά που φέυγει. Οι καινούργιες δουλειές των Keri Hilson και Keyshia Cole, οι οποίες είχαν όλα τα φόντα να κάνουν το μεγάλο μπαμ, αλλά για δικούς τους λόγους έμειναν από βενζίνη. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά στο πιο γρήγορο review της πιάτσας τι ήταν αυτό που έλειπε από δυο R&B δίσκους που είχαν δημιουργήσει μεγάλη αναμονή στον κόσμο.

Keri Hilson – No Boys Allowed

Η αλήθεια είναι, ότι και εμένα μου φάνηκε αρκετά φτηνό το όλο concept της Keri Hilson, όχι επειδή είμαι κανένας πουριτανός που σοκάρετε άμα τραγουδάει κάποια καλλιτέχνιδα «Fuck Me, Fuck Me”». Περισσότερο επειδή σαν λάτρης της R&B, μία τέτοια κίνηση αφαιρεί την οποιαδήποτε έξυπνη προσέγγιση του δημιουργού στον ερωτικό τομέα. Το να είναι κανείς sexy δεν έχει αποκλειστικά να κάνει με την εμφάνιση του, αλλά και με τον τρόπο που “πουλάει” και παρουσιάζει τον εαυτό σου στον κόσμο. Στο νέο της album, η Hilson μπλέκει με πάρα πολλές μέτριες ενορχηστρώσεις που την ωθούν να ακούγεται και μέτρια ως τραγουδίστρια. Υπάρχουν στιγμές όπου το σολάρισμα της αντιλαμβάνεται περισσότερο ως τσιρίδα παρά ως κορώνα. Δεν ξέρω γιατί η απόδοση της έπεσε τόσο αισθητά σε αυτό το LP, αλλά πράγματι υπάρχουν ελάχιστα κομμάτια που σου μένουν αξέχαστα ή έστω ευχάριστα. Το «Toy Soldier» που γράφτηκε από το αυθεντικό ταλέντο Ester Dean και που φέρει την υπογραφή του Danja στην παραγωγή, είναι ένα από τα tracks που ξεχώρισα, όπως και τα «Beautiful Mistake» και «Pretty Girl Rock (Remix)». Σίγουρα, η χαμηλή συνολική playtime θα βοηθούσε, εφόσον υπήρχε ένα καλύτερο σύνολο. Η Keri Hilson που μας μάγεψε μ’ ένα πολύ όμορφο single φέτος («I Like») και που πάντοτε έδειχνε να έχει το hit στο αίμα της, δεν καταφέρνει και τίποτα σπουδαίο στο «No Boys Allowed». Σε αυτό το CD δηλώνει πως ψάχνεται για ώριμους άντρες και όχι για μικρά αγοράκια. Το μόνο πρόβλημα είναι, ότι θα πρέπει να ωριμάσει πρώτα (μουσικά) και η ίδια της.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Toy Soldier», «Beautiful Mistake» , «Pretty Girl Rock (Remix)»

Tracklist:

01. Buyou (Feat. J. Cole)
02. Pretty Girl Rock
03. The Way You Love Me (Feat. Rick Ross)
04. Bahm Bahm (Do It Once Again I Want You)
05. One Night Stand (Feat. Chris Brown)
06. Lose Control (Let Me Down) (Feat. Nelly)
07. Toy Soldier
08. Breaking Point
09. Beautiful Mistake
10. Gimme What I Want
11. All The Boys
12. Pretty Girl Rock (Remix) (Feat. Kanye West)

.

Keyshia Cole – Calling All Hearts

Η σταδιοδρομία της Keyshia Cole τα τελευταία χρόνια είναι πραγματικά αξιέπαινη. Με μεγάλα singles και εξαιρετικά albums, κατάφερε να βάλει τις βάσεις για μία σοβαρή καριέρα στην Αμερική και όχι μόνο. Μου προκάλεσε λοιπόν μεγάλη έκπληξη, ο τρόπος με τον οποίο δεν ακούστηκε και δεν φάνηκε αυτή η κυκλοφορία. Ο λόγος βρίσκεται μάλλον στις διαρροές των τελευταίων εβδομάδων, οι οποίες έδειχναν ότι μάλλον θα πρόκειται για μία μέτρια δουλειά. Και δυστυχώς αυτό αποδεικνύεται και στην πράξη για το τέταρτο προσωπικό της LP. Μακάρι όλες οι συνεργασίες της να λειτουργούσαν το ίδιο αρμονικά όπως αυτή με τον Timbaland («Last Hangover»), γιατί στις περιπτώσεις των Faith Evans και Tank έλειπε το συναίσθημα, έλειπε το πάθος για ένα τέτοιο τραγουδιστό collabo. Ειδικά από το κομμάτι με την Nicki Minaj θα πρέπει να έχουν απογοητευτεί αρκετοί, αφού λείπει η σπιρτάδα και η έξυπνη ιδέα. Λογικό να πατώσει λοιπόν στα single charts η συγκεκριμένη συνεργασία. Το ίδιο σχόλιο έχω κάνω και για την συμπαθητική Keyshia Cole: Λείπουν οι φρέσκες ηχητικές προσπάθειες, τα σολαρίσματα της που με κάνουν να την ευχαριστιέμαι όπως άλλοτε και γενικότερα το όλο ύφος του «Calling All Hearts» δεν είναι αυτό που έπρεπε. Μοιάζει μ’ έναν δίσκο που δεν είναι προϊόν του δημιουργού του, όχι επειδή άλλαξε λίγο τον προσανατολισμό του, περισσότερο επειδή πολύ απλά δεν του ταιριάζει. Αυτό που σώνει την κατάσταση από το να ξεχάσω εντελώς την κυκλοφορία του, είναι το μικρό tracklist που συμμαζεύει κάπως τις αρνητικές σκέψεις και επιδιώκει να με ωθήσει να το ξανακούσω κάποτε στο μέλλον.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Sometimes», «Take Me Away», «Last Hangover»

Tracklist:

01. I Aint Thru (Feat. Nicki Minaj)
02. Long Way Down
03. Tired Of Doing Me (Feat. Tank)
04. If I Fall In Love Again (Feat. Faith Evans)
05. So Impossible
06. Sometimes
07. Take Me Away
08. What You Do To Me
09. Last Hangover (Feat. Timbaland)
10. Thank You (Feat. Dr. Yvonne Cole)
11. Better Me

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος