Κριτικες Δισκων Hip-Hop / R&B

Κριτική Δίσκου: David Banner and 9th Wonder – Death Of A Pop Star

Ο David Banner εδώ και καιρό είναι ένας από τους αγαπημένους μου southern rappers. Τον παρακολουθώ από το πρώτο του CD, «Mississippi».  Από την άλλη, ο 9th Wonder είναι ένας αγαπητός παραγωγός που τα τελευταία χρόνια με είχε απογοητεύσει. Βέβαια, τον τελευταίο χρόνο μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Οπότε, ένας δίσκος με αυτούς τους δύο σίγουρα με βάζει σε περιέργεια για το τελικό αποτέλεσμα. Όταν πρωτοκυκλοφόρησε το πρώτο κομμάτι με τίτλο «Slow Down», όλοι αρχίσαμε να περιμένουμε τον δίσκο. Μετά από καιρό και αρκετές καθυστερήσεις, το «Death Of A Pop Star» έφτασε στα χέρια μας και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Η ουσία του album είναι κυρίως το concept και εκεί έδωσε βάση ο Banner. Πλέον, τον κούρασε η όλη ιστορία με τα labels και τα singles που έπρεπε να βγάλει ώστε να κυκλοφορήσει έναν δίσκο. Έτσι αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό με την βοήθεια του 9th Wonder. Με το καλημέρα σου δείχνει τα θετικά του CD. Πρώτα πρώτα, βλέπεις ότι έχει μόνο 10 κομμάτια. Έχω εκφράσει αρκετές φορές το πόσο μου αρέσουν τέτοιες κινήσεις. Κατά δεύτερον βλέπουμε τον Banner να αρχίζει δυναμικά δείχνοντας ότι έχει όρεξη. Ο 9th δείχνει άκρως φορμαρισμένος. Λίγα κομμάτια με μερικές συμμετοχές ώστε να δώσει ποικιλία. Όπως το κομμάτι με τον Ludacris, «Be With You». Ένα αρκετά ερωτικό track με εναλλαγές στα raps από τους δύο rapper, και την Marsha Ambrosius να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο hook. Από μεριάς Wonder δεν υπάρχει κανένα παράπονο. Αρκετά χαλαρή παραγωγή, μένοντας στο κλίμα του κομματιού. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το video clip, μιας και το κομμάτι είναι το δεύτερο single του δίσκου. Στο «Slow Down» όταν κυκλοφόρησε ακούσαμε ένα πολύ ωραίο φωνητικό sample που ήταν το βασικό στοιχείο. Για κάποιο λόγο, αυτό στην album version άλλαξε και ήταν κάπως πιο μέτριο υπό την ερμηνεία της Heather Victoria. Μία κίνηση που δεν κατάλαβα για ποιο λόγο έγινε, μια και το video clip κυκλοφόρησε με την κανονική έκδοσή έχοντας το sample και όχι την τραγουδίστρια να το ερμηνεύει.

Στα solo κομμάτια επικεντρώθηκε στο γράψιμο δίνοντας μεγάλη έμφαση στα καλά rhymes και αυτό το καταλαβαίνεις από κομμάτια όπως το «Diamonds On My Pinky» και το «Mas 4», που πετάει αρκετά punchlines και έξυπνους στίχους. Σαρκαστικό ύφος με ρίμες τύπου «My mama birth me from the ass and she said this boy is the shit». Από μεριάς του 9th δεν είδαμε κάτι καινούργιο. Από την άποψη ότι έμεινε αρκετά πιστός στο style του που μας έχει συνηθίσει. Samples αρκετά χαλαρά, που γενικά ήταν όλα σε πολύ καλό επίπεδο. Σίγουρα δεν απογοήτευσε τους fans του.

Σε γενικές γραμμές έχουμε έναν μικρό αλλά περιεκτικό δίσκο, με πολύ καλή συνοχή raps και beats, με την χημεία των δύο πρωταγωνιστών να είναι καλύτερη από ότι πίστευα πριν ακούσω τον δίσκο. Ίσως να έλειπε κάποιο στοιχείο που θα έδινε στο album ένα βαθμό παραπάνω. Ίσως κάποια «ντόπα» να χτυπιέσαι όλη μέρα. Αναμφισβήτητα μέσα στα highlight της χρονιάς.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Diamonds On My Pinky» ,«Mas 4», «Slow Down», «Be with me»

Tracklist:

01. Diamonds on My Pinky
02. No Denying (Channel 3)
03. Mas 4
04. The Light
05. Slow Down Feat Heather Victoria
06. Be with You Feat Ludacris and Marsha Ambrosius
07. Stutter Feat Anthony Hamilton
08. Silly Feat Erykah Badu
09. Something is Wrong Feat Lisa Ivey
10. Strange Feat Big Remo

.

Be with You (Feat Ludacris and Marsha Ambrosius)

About Author

Αθανάσιος Λογαράς