Αυτό το Σάββατο βλέπω πολλούς να ξεθάβουν τα χειμερινά τους παλτά για να κάνουν την βραδινή τους έξοδο. Σ’ ένα weekend που μυρίζει Χριστούγεννα, το Beat-Town σας παρουσιάζει ένα έξτρα δυναμικό άρθρο, το κλασσικό Clubbing Day, στο οποίο ρίχνουμε μια ματιά στις Dance/House προτιμήσεις του Ελληνικού κοινού και των δικών μας Djs μέσα στο τελευταίο επταήμερο. Θα αναλύσουμε την ανοδική πορεία μερικών κομματιών τα οποία έρχονται από τις πολύ χαμηλές θέσεις και θα δούμε επίσης τι “παίζει” στην κορυφή των charts.

Ο Dr Kucho! καταφέρνει μετά από αρκετό διάστημα να χτυπήσει την πρώτη 50αδα (το 43ο spot), ερχόμενος από τα βάθη των charts και συγκεκριμένα την 65η θέση. Από ακόμα πιο χαμηλά ήρθε και ο Antoine Clamaran, μόνο που αυτός έφτασε στο νούμερο 31, κερδίζοντας πάνω από 30 θέσεις! Ο Mark F. Angelo φαίνεται πως θέλει να καθιερωθεί και με δεύτερο hit την ίδια εβδομάδα, αφού το Never Let Me Go χτύπησε την 18η θέση, έχοντας έτσι δύο top 20 singles αυτό το Σαββατοκύριακο. Πιο πάνω βλέπουμε το χειμωνιάτικο Feel What You Want, ένα κομμάτι που έχει αγαπηθεί και βιώνει μία τρίτη θετική φάση, σκαρφαλώνοντας από το 42 στο 15. Ακριβώς μία θέση πιο πάνω, μας υποδέχεται ο Armin Van Buuren με την καλοκαιρινή του συνεργασία με την Sophie Ellis Bextor, αποχαιρετώντας τα spots που βρίσκονται κάτω από το 30. Τέλος, κλείνουμε με το report για την κινητικότητα στις πρώτες 45 θέσεις με τους Swing Kids και το τραγούδι τους που παίζεται πραγματικά παντού. Αυτό φάνηκε και από την πορεία τους το τελευταίο επταήμερο (από το 39 στο 8!)

La Tarde Se Ha Puesto Triste – Dr. Kucho! & Adonis Alvarez (feat. Marta Bolaños)

.

Live Your Dreams – Antoine Clamaran feat Soraya

.

Never Let Me Go – Mark F. Angelo feat Hazel

.
Feel What You Want – Phonique ft Rebecca

.

Not Giving Up On Love – Armin Van Buuren feat Sophie Ellis-Bextor

.

Swing Kids – Nonsense

..

Τα πράγματα στο Top5 των ελληνικών Dance/House charts δεν άλλαξαν πολλά, με τον Mark F. Angelo να κρατάει την υψηλότερη θέση και την Rihanna όμως να καιροφυλακτεί από πίσω τους μ’ ένα δυναμικό μπάσιμο που έκανε τα τελευταία 24ωρα. Το ίδιο ορεξάτοι φαίνονται και οι Akcent που λίγο πριν τα Χριστούγεννα φαίνονται ψημένοι για να φτάσουν το νούμερο ένα. Στο τέσσερα και στο πέντε αντίστοιχα, βρίσκονται οι Playmen και Avicii με τις κυκλοφορίες τους που μας έχουν απασχολήσει πάρα πολύ το 2010.

Top5

5. Bromance – Avicii
4. Feel Your Love – Playmen
3. Akcent – My Passion
2. Only Girl (In The World) – Rihanna
1. Far From Everything – Mark F. Angelo (feat. Shaya)

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος