Πριν περίπου ενάμιση χρόνο, ο Micheal Jackson, γνωστός ως και MJ, μας άφησε χρόνους. Ωστόσο, αυτό δεν πτόησε την δισκογραφική που κατέχει τα δικαιώματα να κυκλοφορήσει μεταθανάτιο υλικό. Έτσι το «Michael» έφτασε στα αφτιά μας και εμείς πρώτοι σας το παρουσιάζουμε.

Πάντα όταν βγαίνει ένα Posthumous δισκάκι είμαι καχύποπτος. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποια δισκογραφική εκμεταλλεύεται το όνομα του καλλιτέχνη και κυκλοφορεί μία προχειρότητα. Σε αυτήν την περίπτωση δεν πρόκειται για κάτι το πρόχειρο, όμως δεν είναι και κάτι το τρομερό. Πολλές από της παραγωγές είναι από τον ίδιο τον Jackson, σε κάποιες περιπτώσεις στο beatbox αλλά και σαν co-producers. Το παράπονο που έχω από τις παραγωγές του δίσκου είναι ότι δεν είναι για MJ. Σε κάποιον soul/RNB τραγουδιστή θα πήγαιναν κουτί. Αυτό φαίνεται και στο κομμάτι με τον Akon, που δένουν πολύ όμορφα στο beat. Αλλά λείπει πολύ το στοιχείο του Micheal από το CD. Στο «Breaking News» ακούμε ένα καθαρό Michael Jackson κομμάτι. Μπορεί να «πάσχει» από πρωτοτυπία, αλλά ήταν ένα κομμάτι που σίγουρα οι fans του θα το ακούσουν αρκετά ευχάριστα. Πέρα από το «Βreaking Νews», ακούμε και το «Behind Mask» που ήταν κάπως πιο μέτριο αλλά ήταν από τα καλά pop κομμάτια του δίσκου, αν και μου θυμίζει κάτι πολύ έντονα. Λείπει και εδώ η πρωτοτυπία.

Πάντα ήταν γνωστό ότι ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης είχε έφεση στο beatbox. Πολλοί που δούλευαν μαζί του στο studio έλεγαν ότι μπορεί να αποτυπώσει με την φωνή του όλα τα όργανα του beat ή και ακόμα να κάνει τα drums μόνος του. Κάτι τέτοιο συναντάμε και στο «Ηollywood Τonight» που κάνει τα back drums και γενικά είναι καλός στο κομμάτι. Τίποτα το τρομερό, αλλά ευχάριστος σίγουρα. Βέβαια, δεν μπορώ να πω το ίδιο και για το «(I Like) The way you love Me» το οποίο με κούρασε απίστευτα μέχρι να τελειώσουν αυτά τα 4:35 λεπτά που κρατάει αυτό κομμάτι. Παραγωγή που δεν έλεγε πολλά, πολλά «ουυυ, ουυυυ» που μετά από λίγο κουράζουν, και επαναλάμβανε το ίδιο και το ίδιο. Η ευχάριστη έκπληξη του CD, τουλάχιστον για του hip hop ακροατές, ήταν το «Monster» με τον 50 Cent. Πριν λίγες μέρες leakαρε το κομμάτι χωρίς όμως το verse του 50 cent. Από την αρχή ήμουν περίεργος για το κομμάτι. Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν άνοιξα τον φάκελο με το CD ήταν να ακούσω το κομμάτι. Μπορώ να πω ότι μου άρεσε ιδιαίτερα. Μπορεί να μην ήταν η «ντόπα», αλλά έδεσαν ωραία o MJ,το beat και ο 50 Cent, που έπιασε ωραίο flow και έδωσε λίγο extra χρώμα στο κομμάτι.

Έχουμε ακούσει μερικές φορές τον Jackson σε rock μπαλάντες. Άλλες φορές πετυχημένες άλλες όχι. Τον ακούμε και σε αυτό το cdάκι. Ο λόγος για το «Much too Soon» που είναι ο ορισμός της μπαλάντας. Ερμηνευτικά ήταν καλός αλλά δεν με πολύ έπεισε το κομμάτι. Ένας, κατά την άποψη μου, κακός αλλά και καλός τρόπος να κλείσει(κλείσουν) τον δίσκο. Αν ήταν πιο καλοδουλεμένο κομμάτι θα ήταν πολύ καλή λύση, αλλά το συγκεκριμένο δεν είναι ένα κομμάτι που θα κλείσει έναν MJ δίσκο.

Το καλό που υπήρχε στον δίσκο, ήταν ο μικρός αριθμός κομματιών. Είναι καλό από την στιγμή που βλέπεις ότι δεν τραβάει ιδιαίτερα το album να κάνεις λίγα κομμάτια. Από τα θετικά σημεία. Πέρα όμως από τα τρία τέσσερα καλά τραγούδια που ήταν ωραία και ευχάριστα τα υπόλοιπα ήταν από απλά καλά έως και fillers. Από θέμα ερμηνείας δεν παίζει κάποιο πρόβλημα. Δηλαδή, άμα έλειπε και η καλή εκτέλεση του κομματιού, θα ήταν καταστροφή. Μέτρια beat για τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη, όχι στο ύφος που τον έκανε αγαπητό σε τόσους και τόσους ανθρώπους στον πλανήτη. Αν είχε και άλλα duets με RNB ονόματα ίσως να άλλαζαν τα πράγματα. Με λίγα λόγια, κάνει μπαμ ότι δεν είναι επιμελημένο από τον ίδιο και είναι από έναν τρίτο, και αυτό είναι το χειρότερο για μένα, καθώς τα albums ονομάζονται «προσωπικοί δίσκοι» και από αυτό έλειπε αρκετά η προσωπικότητα.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Hold My Hand», «Monster», «Breaking News»

Tracklist:

01. Hold My Hand (Duet With Akon)
02. Hollywood Tonight
03. Keep Your Head Up
04. (I Like) The Way You Love Me
05. Monster Ft. 50 Cent
06. Best Of Joy
07. Breaking News
08. (I Can’t Make It)
09. Behind The Mask
10. Much Too Soon

.

Hold My Hand (Duet with Akon)

About Author

Αθανάσιος Λογαράς