Κριτικες Δισκων House/Dance

Κριτική Δίσκου: Daft Punk – Tron Legacy (Soundtrack)

Οι Daft Punk έχουν γράψει την δική τους ιστορία τα τελευταία χρόνια, με δισκάρες, μεγάλα κομμάτια φοβερά lives και γενικότερα έχουν βοηθήσει πάρα πολύ την ηλεκτρονική μουσική την περασμένη δεκαετία. Μετά το «Human After All» οι δισκογραφικές τους κινήσεις περιορίστηκαν σε συλλογές που ασχολήθηκαν κυρίως με νέες εκδόσεις γνωστού υλικού και με τις ζωντανές τους εμφανίσεις. Τώρα, μας παρουσιάζουν όχι ένα κλασσικό House album, αλλά ένα Soundtrack για την ταινία «Tron: Legacy» από την Disney.

.

Το «Tron Legacy» δεν ακολουθεί τα γνωστά στάνταρ του διδύμου από την Γαλλία, αλλά προσπαθεί όντως να περάσει ένα “θρυλικό” συναίσθημα στον ακροατή. Φανταστείτε, ότι για την ηχογράφηση αυτής της δημιουργίας επιστρατεύτηκε μία κανονική ορχήστρα! Πέρα από τα «Tron Legacy (End Titles)» και «Derezzed», τα περισσότερα δεν θυμίζουν τα παλαιότερα τους κομμάτια, γιατί ο πρωταρχικός στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα μουσικό σύνολο που να πλαισιώσει καλά την ταινία. Αν έχετε όρεξη να ακούσετε τους Daft Punk να παίρνουν τα ηνία μίας μεγάλης ορχήστρας και να φτιάχνουν τραγούδια που θυμίζουν επικό blockbuster, τότε ρίξτε του οπωσδήποτε μία ακρόαση. Αν και καθ όλη την διάρκεια του soundtrack τα βιολιά και η κλασσική cinema-παραγωγή κυριαρχεί στα 58 λεπτά, δεν παύει να είναι άκρος ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο οι τύποι του «One More Time» χειρίζονται μία τέτοια αποστολή. Αποκόμισα ιδιαίτερα θετικά πράγματα στο άκουσμα των «Overture», «Recognizer» ή του «The Son Of Flyn», με το τελευταίο να ψιθυρίζει ύπουλα ότι πίσω από την σύνθεση βρίσκονται οι Γάλλοι.

Για τους fans των Daft Punk, δεν το συζητώ. Είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να απολαύσουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες να ασχολούνται με κάτι διαφορετικό και να ικανοποιούν εκ πρώτης όψεως. Και το σχολιάζω με αυτόν τον τρόπο, γιατί ακόμα δεν έχω δει την ταινία, οπότε δεν μπορώ να έχω και μία ολοκληρωμένη άποψη για αυτό το Soundtrack. Άλλωστε, το βασικό στοιχείο είναι να ταιριάζει η μουσική που βγαίνει από αυτά τα 22 τραγούδια. Οπότε κρατήστε για τώρα τις ωραίες και ενδιαφέρουσες σκέψεις που πηγάζουν μέσα από το «Tron Legacy» και μόλις το συνδυάσω και με την αντίστοιχη ταινία, θα δώσω μία τελική βαθμολογία. Αξίζει, πάντως να ψαχτείται για αυτό το CD.

Βαθμολογία (σε συνδυασμό με την ταινία):
vote3,5

 

Κομμάτια Που Ξεχώρισα: –

Tracklist:

1. “Overture”
2. “The Grid”
3. “The Son of Flynn”
4. “Recognizer”
5. “Armory”
6. “Arena”
7. “Rinzler”
8. “The Game Has Changed”
9. “Outlands”
10. “Adagio for Tron”
11. “Nocturne”
12. “End of Line”
13. “Derezzed”
14. “Fall”
15. “Solar Sailer”
16. “Rectifier”
17. “Disc Wars”
18. “C.L.U.”
19. “Arrival”
20. “Flynn Lives”
21. “Tron Legacy (End Titles)”
22. “Finale”

.

Overture

 

.

 

Tron Legacy (End Titles)

.

Derezzed

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος