Άλλο ένα «250 χλμ/ώρα» καταφθάνει για να σας δώσει γρήγορες και άμεσες πληροφορίες για τρεις ολοκαίνουργιες κυκλοφορίες. Μέσα σε συνολικά 750 λέξεις περιγράφονται οι νέες δουλειές των James Blunt, Zion I και Groove Armada με στόχο την καλύτερη δυνατή ενημέρωση. Ποια κομμάτια ξεχώρισαν, που υστέρησαν, τι περιέχουν και πολλά άλλα θα σας παρουσιαστούν μέσω του τριπλού review που ακολουθεί.

Zion I – Atomic Clock

Σαν χθες θυμάμαι την ημέρα που μου είχε προτείνει ένας παλιός συμμαθητής από το σχολείο μου τους Zion I. Συγκεκριμένα είχα πέσει πάνω στον δίσκο με τον τίτλο «True & Livin’» , από τον οποίο ξεχώρισα το «Bird’s Eye View» με το πρώτο άκουσμα (έρωτας με την πρώτη ματιά). Από τότε έχουν περάσει πέντε χρόνια, έβγαλαν κάποια ωραία projects αλλά έχω την εντύπωση ότι έχουν ψηλοχαθεί σε αυτό το διάστημα. Το «Atomic Clock» είναι η νέα τους δουλειά, από την οποία μπόρεσα να ξεχωρίσω πολύ λίγα πράγματα. Οι παραγωγές και τα raps κινούνται σε επίπεδα που ικανοποιούν, όμως δύσκολα σε δένουν στα ακουστικά σου. Μου έλειψε λίγο η δημιουργικότητα σε αυτόν τον δίσκο η οποία είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για κάθε καλλιτέχνη, ανεξάρτητα είδους. Τα beats που επέλεξαν έχουν διάφορα συν και πλην: Έχουν κολλητικό ύφος («The Sealing»), γρήγορο πετυχημένο στυλ («Polarity»), αλλά καμιά φορά υστερούν σε εντυπωσιασμό (Always) και επίσης, νιώθω ότι δεν υπάρχει πάντα ξεκάθαρο σχέδιο για την πορεία κάποιων συνθέσεων («4U»). Από την άλλη άκουσα ένα αφάνταστα ενδιαφέρον reggea κομμάτι («Many Stylez») αλλά και αρκετά σοβαρό ραπάρισμα από τον Zumbi. Το flow του ήταν σταθερό, είχε μία σοβαρή παρουσία, όμως δύσκολα θα κάνει τους μυημένους ακροατές του πιο άγνωστου Hip-Hop να ενθουσιαστούν. Με αυτά τα μικρά προβλήματα που προκύπτουν, κυρίως στον τομέα των εκπλήξεων/ιδεών, με κάνει να σκέφτομαι πως με μερικές προσθήκες ποιοτικών συμμετοχών ενδεχομένως να είχε αποφευχθεί η ελαφριά αίσθηση της μετριότητας. Για τους die-hard fans και τους γνωστούς diggers, ίσως αξίζει ένα τσεκαρισματάκι.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Polarity», «Many Stylez»«The Sun Come Out»

Tracklist:

01. Foreword
02. Always
03. 4U
04. The Sealing
05. Signs Of Light
06. Polarity (Ft. Macklemore And Locksmith)
07. Girlz (Ft. Martin Luther)
08. Many Stylez (Ft. Rebelution)
09. North Star
10. The Sun Come Out
11. Infatuation
12. The History
13. Auto Automatic

.

James Blunt – Some Kind Of Trouble

Δεν θεωρείσαι και πολύ «macho» έτσι και πεις ότι σου άρεσε το «Back To Bedlam», ειδικά άμα σιγοτραγουδούσες και το (εκνευριστικό πλέον) «You’re Beautiful». Όταν επέστρεψε με το «1973» μπορώ να πω ότι το γούσταρα αρκετά, σε αντίθεση με την φετινή του απόπειρα. Όχι ότι το «Stay The Night» ήταν κακό, εξυπηρετούσε τον σκοπό του lead single. Απλώς, πόσα τέτοια κομμάτια έχει ήδη ηχογραφήσει ο James Blunt στην μέχρι τώρα καριέρα του? Ίδιο ύφος και απίστευτα παρόμοια χαρακτηριστικά βρίσκονται και στα υπόλοιπα τραγούδια. Στο πρώτο τέταρτο η ώρα περνάει ευχάριστα, μέχρι να αρχίσει να κουράζει η φόρμουλα που επαναλαμβάνεται. Η διάθεση του είναι πολύ ανεβασμένη σε σχέση με την (καλή και κακή) κλάψα που μας είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Αλλά αυτό δεν τον βοηθάει και πάρα πολύ, από την στιγμή που συναντάω την ίδια μουσικοσύνθεση όπως και στις προηγούμενες solo κυκλοφορίες του. Ακόμα πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα με τα εξής προβλήματα: 1) Λείπει ένα πραγματικά πιασάρικο track, 2) Οι καλύτερες του δημιουργίες δεν φτάνουν με τίποτα τις αντίστοιχες καλές στιγμές των περασμένων projects του. Ωραίο το «Best Laid Plans», αλλά δεν ήταν πιο δυνατό το «High»? Καλό το «No Tears» αλλά προτιμάω το «Same Mistake». Έτσι ακριβώς σκεφτόμουν από το ξεκίνημα μέχρι το τελείωμα του «Some Kind Of Trouble», αφήνοντας μου μία αρκετά αδιάφορη γεύση. Παραγωγικά ο δίσκος δεν είναι κακός και ούτε έχει χάσει ο Blunt την φωνή του. Απλά, δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη στον καλλιτεχνικό του προσανατολισμό, παρ’ όλο που άλλαξε μέχρι και την θεματολογία.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Stay the Night», «Best Laid Plans», «So Far Gone»

Tracklist:

1. “Stay the Night”
2. “Dangerous”
3. “Best Laid Plans”
4. “So Far Gone”
5. “No Tears”
6. “Superstar”
7. “These Are the Words”
8. “Calling Out Your Name”
9. “Heart of Gold”
10. “I’ll Be Your Man”
11. “If Time Is All I Have”
12. “Turn Me On”

.

Groove Armada – White Light

Πείτε μου την αλήθεια, θα φταίω εγώ άμα ξεκινήσω την συγκεκριμένη κριτική δίσκου με γκρίνια? Διακρίνω εννέα τραγούδια από τα οποία τα επτά είναι τα ίδια με το

Ξεχάστε το review που διαβάσατε τις προηγούμενες μέρες, γιατί δυστυχώς πέσαμε θύμα κακού retailer. Έτσι είναι όμως όταν προσπαθείς να ενημερώνεις τον κόσμο πριν από τα άλλα sites. Κάποτε θα την πατούσαμε με μία κακή έκδοση και παρέα με τα άλλα blogs ξεγελαστήκαμε ωραιότατα σ’ αυτή την περίπτωση. Όπως και να έχει, το καλό σε αυτή την ιστορία είναι ότι τελικά οι Groove Armada έριξαν δουλειά. Πολύ δουλειά. Τα remix albums τείνουν να είναι σχεδόν πάντα ο αυθεντικός δίσκος με λιγότερη ποιότητα. Στο «White Light» όμως παρουσιάζεται ακριβώς αυτό που μας μεταφέρει και ο τίτλος. «Φωτεινότητα», πιο γρήγορες ταχύτητες και ένας προορισμός που στοχεύει στον εντυπωσιασμό και λιγότερο στην ατμόσφαιρα. Αρκετά κομμάτια πήραν την αύρα του club hit, της δημιουργίας που τόσο μου έλειπε στο «Black Light». Καμία νέα έκδοση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως κακή κόπια του αυθεντικού και το μόνο που χαλάει την όλη εικόνα είναι η έλλειψη της ομογένειας που μας δόθηκε στο προηγούμενο LP. Αν έβαζαν το hit potential και την ενέργεια σε κάποιες συγκεκριμένες παραγωγές στο «Black Light», σε συνδιασμό με την ενότητα που υπήρξε, τώρα θα μιλούσα για μία δισκάρα. Με τα δύο albums να συμπληρώνουν το ένα το άλλο, οι Groove Armada έδωσαν στους λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής μέσα στο 2010 δύο  projects που καλλιεργούν δύο διαφορετικά στοιχεία: Την ήρεμη ομαδικότητα μεταξύ των κομματιών της σκοτεινής ενέργειας και το λαμπερό φως που βγαίνει από τα μεμονωμένα tracks στο τωρινό τους release. Προτιμάω το σύνολο, αλλά εκτιμώ και τις λαμπρές στιγμές στην δεύτερη προσπάθεια.

Υ.Γ.: Ευχαριστούμε δημόσια και τον xafta που μας ενημέρωσε για το συμβάν. Ζητάω συγνώμη για το λάθος review και ευελπιστώ να μην ξαναπέσουμε σε τόσες κακές συγκυρίες (λάθος streams, λάθος tracklists, έλλειψη Wiki info, καθυστέρηση του I-Tunes στην δημοσιοποίηση των album-info )

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Warsaw», «Not Forgotten», «Look Me In The Eye Sister», «History (Love Mix)»

Tracklist:
1 Warsaw (White Light Version)
2 Time and Space (White Light Version)
3 History (White Light Version)
4 Not Forgotten (White Light Version)
5 I Won’t Kneel (White Light Version)
6 Look Me In the Eye Sister (White Light Version)
7 Paper Romance (White Light Version)
8 1980
9 History (Love Mix)

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος