Κριτικες Δισκων Hip-Hop / R&B

Κριτική Δίσκου: Twista – The Perfect Storm

O Twista είναι ένας αρκετά αγαπητός rapper ο οποίος έχει βοηθήσει πολύ την μουσική σκηνή του Chicago και γενικά την Mid-West. Όμως το προηγούμενο CD του κούρασε αρκετά. Ήταν χαλαρό μεν, αλλά μέτριο και μετά από την πρώτη ακρόαση κρατάς 2 κομμάτια και τέλος. Αυτή την φορά μάλλον κατάλαβε το λάθος του και κυκλοφόρησε έναν δίσκο που δεν έχει καμία σχέση με τον προηγούμενο. Ο λόγος για το «The Perfect Storm» που άμα μου έλεγε κάποιος να το χαρακτηρισμό με 3 λέξεις αυτές θα ήταν «Απλό, λυτό και ουσιώδες». Αυτό σκέφτηκα εκ πρώτης σκέψης. Ωστόσο, αν το προσέξεις λίγο παραπάνω αυτές οι 3 λέξεις αλλάζουν σε «Δυνατό, ουσιώδες και ενδιαφέρον». Αυτή την φορά ο Twista προτίμησε να αλλάξει σημείο πλεύσης και έπιασε ένα style σχετικά γνώριμο, από τον Tech Nine πχ, αλλά χωρίς να κοπιάρει κρατώντας την προσωπικότητα που όλοι ξέρουμε. Αρκετά πιο…σκοτεινό ύφος και μου άρεσε.

,

Όταν είδα ότι ήταν 11 κομμάτια ο δίσκος, το λάτρεψα πριν τον ακούσω κιόλας. Πάντα ήμουν fan του κινήματος “Λίγα και καλά κομμάτια». Όταν βλέπω tracklist με 20 κομμάτια και πάνω, απελπίζομαι ειδικά όταν πρέπει να κάνω και review (σ.σ Ras Kass). Έτσι λοιπόν το θεώρησα ένα πολύ καλό διάλειμμα από αυτό που έκανα.

Από το πρώτο κομμάτι κιόλας μπαίνει δυναμικά με το πολύ ωραίο «Darkness». Σκοτεινό style όπως εκδηλώνει και ο τίτλος του κομματιού με το κλασσικό γρήγορο flow του και μαζί με τον Dawreck Of Triple Darkness(rapper από το chicago και αυτός), δημιουργούν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Όταν τελείωσε η ακρόαση είχα σχηματίσει αρκετά καλή άποψη για το CDάκι. Βοήθησε βέβαια και το «3 minute Murder», το τελευταίο κομμάτι, που κατά την άποψη μου ήταν το καλύτερο του δίσκου. Δυνατό beat, πολύ καλό flow όπως συνήθως και με πολύ ωραίο αποτέλεσμα.

Στον δίσκο κατά περιόδους πήγαινε στο πιο χαλαρό, με τον Twista να συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο. Οι συμμετοχές των Chris Brown και Ray J δηλώνουν ότι το κομμάτι θα είναι πιο χαλαρό. Και μιας και μίλησα για συμμετοχές, αυτό που δεν κατάλαβα είναι με πιο κριτήριο έβαλε τον Wacka Flocka και άφησε εκτός «The Heat» με τον Raekwon, που μάλιστα γύρισαν και Video clip. Ακόμα δεν κατάλαβα τι σκεφτόταν. Στο κομμάτι ο Wacka με τόσα backs που έκανε δημιούργησε μια ΚΑΚΗ ατμόσφαιρα, ενώ ο Twista στο υπόλοιπο το κομμάτι οργίασε με flow και ερμηνεία. Το «The Heat» από την άλλη ήταν ένα ΠΟΛΥ ωραίο κομμάτι. Βέβαια και στο προηγούμενο CD του ο Twista είχε προβλήματα με τις συμμετοχές του. Πέρα από αυτούς που είπα, βρίσκουμε και τους Yo Gotti, Lil Play, B Scott και Tia London. Σίγουρα βάλανε τις πινελιές τους και αυτοί για να είναι ακόμα πιο ευχάριστο. Τα beats ήταν προσαρμοσμένα πάνω στους καλλιτέχνες ανάλογα με την συμμετοχή, με τον Twista να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα.

Σε γενικές γραμμές πολύ καλό δισκίο με τα δυνατά του κομμάτια, παραδείγματος χάρη το «I Do», και με ένα δυο songs που ίσως αν τα αντικαταστούσε με κάποια άλλα να μην με πείραζε ιδιαιτέρα. Το επιμύθιο του CD είναι, κρατάς τα κομμάτια που σου αρέσουν και τα αλλά τα αφήνεις, χωρίς να σημαίνει ότι είναι κακά.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Darkness», «I Do», «Back To The Basics», «3 Minute Murder»

Tracklist:

01. Darkness (Ft. Dawreck Of Triple Darkness)
02. Up To Speed
03. Make A Movie (Ft. Chris Brown)
04. I Do (Ft. Lil Play)
05. 2012 (Ft. Tia London)
06. Sweating (Ft. Scotty)
07. Back To The Basics
08. Hands Up, Lay Down (Ft. Waka Flocka Flame)
09. Call The Police (Ft. Ray J)
10. Cocaine (Ft. Yo Gotti)
11. 3 Minute Murder

,

3 Minutes Murder

About Author

Αθανάσιος Λογαράς