Κριτικες Δισκων Hip-Hop / R&B

Κριτική Δίσκου: Cee-Lo Green – The Lady Killer

Εκκεντρικός, τρελάρας, με φωνάρα, γραφικός, με παλιομοδίτικες διαθέσεις και άλλα πολλά, έχουν ειπωθεί για τον Cee-Lo Green κατά καιρούς. Για μένα είναι ένας τρομακτικά ταλαντούχος καλλιτέχνης, με αναγνωρίσιμα vocals και την ικανότητα να ταιριάξει σε πολλά καλούπια.  Το χάρηκα πραγματικά πάρα πολύ που έκανε τέτοια επιτυχία το «Fuck You», επειδή πολύ απλά ενώνει σχεδόν όλα τα στοιχεία του συγκεκριμένου τραγουδιστή σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά.

m

.

Ποια είναι αυτά τα στοιχεία? Καταρχήν η χαρακτηριστική φωνή του. Νομίζω, ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να ασχολείται με την ξένη μουσική, να έχει ακούσει έστω και μία φορά τον Cee-Lo Green στο μικρόφωνο και να μην καταφέρει να τον κλειδώσει στο υποσυνείδητο του. Αυτός είναι και ο λόγος που σε όλα τα τραγούδια, νιώθω ένα γνώριμο ύφος, όχι επαναλαμβανόμενο, αλλά κάτι που περίμενα να ακούσω και μου προσφέρεται σε μεγάλο βαθμό. Η «Cee-Lo – κορώνα» στην οποία συνηθίζω να αναφέρομαι, ακούγεται υπέροχα στα «Wildflower», «Cry Baby», μερικά από τα highlights το δίσκου. Ο κεντρικός ήρωας έκανε ότι περνούσε από το χέρι του, για να στηρίξει τους διαφορετικούς ήχους με την φωνή του και το αντίστροφο. Ενώ πρόκειται για ένα Soul album όπου αρκετές φορές αφαιρείτε η ταχύτητα, το «The Lady Killer» ξεχειλίζει από ζωντάνια. Το μυστικό στην φόρμουλα που ισοσταθμίζει τα συναισθηματικά-ερωτικά κομμάτια με τα χορευτικά μίας άλλης εποχής, κρύβεται στην ενορχήστρωση και στο executive producing του.

Η ολοκληρωμένη επιμέλεια του δίσκου έκανε άριστη δουλειά στο θέμα της τοποθέτησης των μεμονωμένων τραγουδιών, έχοντας ως στόχο την απόλυτη προσήλωση του ακροατή. Μ’ ένα τραγούδι που ξεκινάει λες και θα «πλακώσουν» από παντού χορευτές από video clip των 80s και την άμεση παρουσία του hit «Fuck You», το οικοδόμημα στήνεται με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Μέχρι την στιγμή που έφτασε στο χαρούμενο «Satisfy You», ούτε που κατάλαβα για το πότε χαλάρωσε το όλο σκηνικό στα προηγούμενα δυο-τρία tracks. Αυτό που με ενθουσίασε ήταν ο τρόπος που έχει παντρέψει ένα σορό μουσικά στυλ διαφορετικών εποχών, φτάνοντας μέχρι και στα 60’s με το «Old Fashioned». Με κάθε δημιουργία θα μπορούσα να δηλώσω ότι νιώθω ότι πηδάω άνετα μία δεκάδα από χρόνια, αλλά ακριβώς επειδή είναι τόσο πολυσύνθετος σαν χαρακτήρας δεν είναι ποτέ εκτός ρυθμού. Συμφωνώ ότι θα ήταν ακόμα πιο ωραίο αν δοκίμαζε μία-δύο πιο φρέσκες παραγωγές, οι οποίες δεν θα χαλούσαν την δομή του «The Lady Killer». Επίσης, θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι δύο συμμετοχές με άφησαν αρκετά αδιάφορο και σε καμία περίπτωση δεν ένιωσα ότι συνέβαλαν προσθέτοντας έξτρα ενδιαφέρον.

Αυτές οι πολύ μικρές ατέλειες στέρησαν  από τους υποστηρικτές του Cee-Lo Green ένα πραγματικό classic. Αν θυσίαζε τρία τραγούδια και αν αντικαταστούσε τις συνεργασίες με πιο αποδοτικές περιπτώσεις, πραγματικά δεν θα μπορούσα να ξεκολλήσω από αυτό το CD. Όχι πως τώρα μου είναι εύκολο να μην σκέφτομαι το φοβερό old school στυλάκι που πλασάρει ο εξαίρετος τραγουδιστής. Με μία Soul που ανήκει στο παρελθόν, αλλά μεταφέροντας τα ζωτικά στοιχεία της στο 2010, κατάφερε να εμπλουτίσει την συλλογή των R&B υποστηρικτών μ’ έναν μικρό θησαυρό. Τι λιγότερο όμως θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ένας άνθρωπος που ξεκινάει την μουσική του ιστορία με τα εξής λόγια στο intro του: «I’m often asked, ‘What do I do for a living?’ And I answer, ‘I do what I want».

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Fuck You»«Wildflower»«I Want You», «Cry Baby»

Tracklist:

1 The Lady Killer Theme (Intro)
2 Bright Lights Bigger City
3 Fuck You
4 Wildflower
5 Bodies
6 Please (feat. Selah Sue)
7 Satisfied
8 I Want You
9 Cry Baby
10 Fool for You (feat. Phillip Bailey)
11 It’s OK
12 Old Fashioned
13 No One’s Gonna Love You
14 The Lady Killer Theme (Outro)

,

Fuck You

Cee Lo Green – Fuck You
Hochgeladen von Warner-Music. – Sieh die neuesten vorgestellten Musikvideos.

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος