O Aloe Blacc βρήκε ελαφρός καθυστερημένη επιτυχία στα Ευρωπαϊκά charts, όπως κι εγώ καθυστερημένα αποφάσισα να γράψω για τον δίσκο του. Μία δικαιολογία θα μπορούσε να είναι η έλλειψη της σειράς του «How To Make It In America» που πότισε σαν εναρκτήριο κομμάτι τα μυαλά των Αμερικανών. Για μένα υπάρχει μόνο η δικαιολογία του φορτωμένου Οκτώβρη με reviews (και ίσως το γεγονός ότι βρισκόμουν στις τελευταίες μέρες των διακοπών μου). Όπως και να’ χει, καιρός να πω δύο κουβέντες για το ενδιαφέρον και επίκαιρο «Good Things» που φαίνεται ότι μέρα με την μέρα βρίσκει όλο και περισσότερους fans.

.

Το «I Need A Dollar» είναι τόσο κολλητικό όσο ελάχιστα φθινοπωρινά κομμάτια και τα φωνητικά του Aloe μαζί με την μουσική σύνθεση φτιάχνουν μία άκρος συναισθηματική ατμόσφαιρα. Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης προσπαθεί να αντλήσει πολλά πράγματα από τα περιεχόμενα του δίσκου του. Ένας δίσκος, με άπειρο Soul feeling και επιρροές από αγαπημένος Jazz και (παλιού/κλασσικού) R&B. Ο ήχος του καθρεφτίζει την έννοια του Rhythm And Blues και ο Aloe Blacc είναι αρκετά καλός με τις φωνητικές του επιδώσεις. Το τονίζω αυτό, γιατί δεν ξεχνάω ότι πριν από λίγα χρόνια ήταν περισσότερο rapper παρά τραγουδιστής. Όπως ανέφερα και πιο πριν, το δυνατό του χαρτί είναι το λυρικό περιεχόμενο και η ενορχήστρωση που δένουν με την δύσκολη οικονομική εποχή που περνάμε. Πολύς κόσμος φαίνεται ότι αγκάλιασε το συγκεκριμένο LP πρώτα για το ύφος του και μετά για τις παραγωγικές ή ερμηνευτικές ικανότητες του.

Μην φανταστεί κανείς ότι το «Good Things» είναι ένα καταθλιπτικό CDακι που κλαίει επί 50 λεπτά την μοίρα του. Θα έλεγα ότι με την ολοκλήρωση του project, αφήνει μία φωτεινή ελπίδα για όσους έχουν νιώσει στο πετσί τους  την περίεργη οικονομική κατάσταση. Σαν ολοκληρωμένο έργο, μπορώ πολύ εύκολα να το ακολουθήσω στον δρόμο που χαράσσει και να παρακολουθήσω αυτά που έχει να μου πει ο Aloe Blacc. Η μαεστρία του executive producing ενδεχομένως να υπερκαλύψει στα πρώτα ακούσματα την αδυναμία που έχουν οι δημιουργίες όταν βγουν μόνες τους στην πιάτσα. Εκεί ανακαλύπτω ότι παραγωγικά δεν υπάρχουν νέες ιδέες ή η απαιτούμενη ποιότητα για να κάτσω να τις αναλύσω με προσοχή. Το ίδιο ισχύει και για τον βασικό ερμηνευτή, ο οποίος έχει τα πολύ καλά του διαστήματα, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να σταθεί εύκολα στο πλάι των τραγουδιστών που έχουν φάει τέτοιες κυκλοφορίες με το κουτάλι. Γενικότερα, αν σκορπιστούν τα tracks και τα βγουν από το καλούπι τους, σίγουρα δεν θα έχει κανείς την ίδια αντίδραση και ο ενθουσιασμός θα καταλαγιάσει.

Το ωραίο σε αυτή την δισκογραφική απόπειρα, είναι η εντυπωσιακή εξέλιξη που είχε ο Aloe Blacc ως ερμηνευτής με vocals. Δεν περίμενα ότι θα κατάφερνε να παρουσιάσει μία R&B δουλειά με τόσο σταθερές βάσεις και σίγουρα έχει μερικά αξιοσημείωτα θέματα που σηκώνουν κουβέντα. Απλά, όταν ξεπεράσει κανείς το ζεστό συναίσθημα που καλλιεργείτε από την άκρος επίκαιρη θεματολογία και δώσει βάση μόνο στους καλλιτεχνικούς τομείς, ίσως χαθεί ένα κομμάτι της λατρείας για το «Good Things». Παρ’ όλα αυτά, δεν νομίζω να υπάρξει έστω και ένας αγοραστής που μετά την πρώτη ολοκληρωμένη ακρόαση δεν θα νιώσει όμορφα. Τέσσερα χρόνια μετά το γερό «Shine Through», ο ταλαντούχος artist επιστρέφει με άλλο ένα καλοδεχούμενο LP.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «I Need A Dollar», «Green Lights», «Mama Hold My Hand»

Tracklist:

01. I Need A Dollar

02. Green Lights

03. Hey Brother

04. Miss Fortune

05. Life So Hard

06. Take Me Back

07. Femme Fatale

08. Loving You Is Killing Me

09. Good Things

10. You Make Me Smile

11. If I

12. Mama Hold My Hand

13. Politician (Reprise)

,

I Need A Dollar

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος