Μετά από ένα πολύ ζεστό δεκαπενταύγουστο και αρκετά hits έχουμε μπει για τα καλά στον Σεπτέμβριο, περιμένοντας δυναμικό υλικό από τους καλύτερους Djs. Κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα από το εβδομαδιαίο Dance/House Chart άρθρο, πίστευα ότι θα δω αρκετές διαφοροποιήσεις σε σύγκριση με την προηγούμενη λίστα. Έπεσα έξω, αφού δεν υπήρξαν τρομακτικές αλλαγές ή κάποια ολοκαίνουργια κομμάτια που να έκαναν ξαφνικό μπαμ. Παρ’ όλα αυτά υπήρχαν καλλιτέχνες που βγήκαν χαμένοι αυτό το διάστημα και άλλοι που κέρδισαν αρκετές θέσεις στα ελληνικά Top 15.

Οι Delyno και Mark Angelo είχαν πέσει εκτός δεκαπεντάδας με τα γνωστά τους singles, όμως απ’ ότι φαίνεται ο ερχομός του νέου μήνα λειτούργησε ευεργετικά και για τους δύο. Στις υπόλοιπες θέσεις υπάρχουν οι David Guetta, Edward Maya και Dennis Ferrer, καλλιτέχνες που μας έχουν απασχολήσει ολόκληρο το 2010 με τις συγκεκριμένες κυκλοφορίες τους. Ανήκουν στα μεγαλύτερες επιτυχίες όχι μόνο το καλοκαιριού, αλλά και γενικότερα ολόκληρης της χρονιάς.

15. Ether Party – Delyno

14. Memories – David Guetta (feat. Kid Cudi)

13. Far From Everything – Mark Angelo (feat Shaya)

12. This Is My Life – Εdward Maya (feat. Vika Jigulina)

11. Hey (DF’s Attention Vocal Mix) – Dennis Ferrer

.

Σιγά σιγά περνάει και η μπογιά του Stromae, σε αντίθεση με τον Dan Balan που συνεχίζει να ανεβαίνει τα υψηλά νούμερα των charts, μπαίνοντας για πρώτη φορά στην πρώτη δεκάδα. Απαρατήρητη δεν περνάει και η διπλή εκπροσώπηση του Γάλλου superstar με δημιουργίες από τον τελευταίο του προσωπικό δίσκο. Ο Reckless πάντως δεν είναι ο μόνος Έλληνας παραγωγός μ’ ένα πλασάρισμα στα υψηλά σκαλοπάτια…

10. Chica Bomb – Dan Balan

9. Gettin’ Over You – David Guetta & Chris Willis feat Fergie & LMFAO

8. Alors On Danse – Stromae

7. The End – Reckless

6. Toyfriend – David Guetta (feat. Wynter Gordon)

./

.Ο Nicko δεν δείχνει να πτοείται από τίποτα, παραμένοντας στην πρώτη θέση των δικών μας μουσικών επιλογών. Οι Playmen και οι Yolanda Be Cool Vrs DCup είχαν τις πιο εντυπωσιακές αναρριχήσεις και ειδικά το We No Speak Americano, αφού υπενθυμίζω ότι την τελευταία εβδομάδα δεν βρισκόταν καν στην εβδομαδιαία λίστα του κοινού. Κάλιο αργά παρά ποτέ και για τους Swedish House Mafia, που μπορεί να άργησαν να εδραιωθούν στα ελληνικά κέντρα διασκέδασης, αλλά η συνεργασία με τον Pharell Williams και το video clip φαίνεται ότι έκαναν την δουλειά τους και με το παραπάνω. Δεν θα εκπλαγώ αν τους δω σε μερικές εβδομάδες να εκτοπίζουν το Last Summer από τον θρόνο του.

5. Babylonia (Balearic Soul Club mix) – Balearic Soul vs Ricky L

4. One – Swedish House Mafia

3. Feel Your Love – Playmen (feat. Alceen)

2. Yolanda Be Cool Vrs DCup – We No Speak Americano – Yolanda

1. Last Summer – Nicko

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος