Εκπλήξεις, ανακατατάξεις και αρκετοί χαμένοι, είναι μερικά από τα κύρια στοιχεία του σημερινού Greek Dance/House Top 15. Όπως συμβαίνει κάθε χρονιά την εβδομάδα του δεκαπενταύγουστου, έτσι και φέτος, υπάρχουν μπόλικες διαφοροποιήσεις στα καλύτερα clubbing κομμάτια. Ο λόγος βρίσκεται συνήθως στην ανεύρεση καλοκαιρινών τραγουδιών από τους Djs, η οποία έχει ως στόχος το νυχτερινό ξεφάντωμα του κοινού αυτή την περίοδο. Με αυτό τον τρόπο εμφανίζονται είτε ξεχασμένα tunes, είτε ολόφρεσκες δημιουργίες, οι οποίες ανεβαίνουν με απίστευτους ρυθμούς στις πάνω θέσεις. Αυτό το φαινόμενο κάνει διάφορους καλλιτέχνες που ήταν στις υψηλά νούμερα του top, να χάνουν πολύ εύκολα αυτό το πλεονέκτημα απέναντι στις νέες μουσικές φωτοβολίδες.

Ο Tiesto και ο Dan Balan δεν έχασαν ούτε κέρδισαν κάτι το σημαντικό σε σχέση με την τελευταία εβδομάδα, σε αντίθεση με τα τραγούδια των Reckless και Ela Rose. Έπεσαν πολύ απότομα από το Top 10 στις κατώτερες θέσεις, αλλά τουλάχιστον κρατήθηκαν στις πρώτες επιλογές του κόσμου. Ευχάριστη έκπληξη και η επιτυχία των The Phonkers, που δηλώνει το παρόν μετά από αρκετούς μήνες.

15. Who Wants To Be Alone – Dj Tiesto (feat. Nelly Furtado)

14. Rock Your Body – The Phonkers

13. Chica Bomb – Dan Balan

12. The End – Reckless

11. I Can Feel – Ela Rose (feat David Deejay)

.

Οι Playmen συμπληρώνουν πολλές εβδομάδες παρουσίας στα ελληνικά Dance/House charts με το καινούργιο τους hit, όμως το αξιοσημείωτο σε αυτό το σημείο διακρίνεται αλλού. Οι Swedish House Mafia και ο David Guetta έχουν βάλει φωτιά στα μουσικά κέντρα των νησιών και γενικότερα στην Ελλάδα με τις δυο τελευταίες τους επιτυχίες. Έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα, επέστρεψαν όχι μόνο στα tracklists των Djs, αλλά μπήκαν κατευθείαν στην πρώτη δεκάδα. Πρόκειται για μία μεγάλη έκπληξη, από την στιγμή που είχαν ξεπέσει εκτός των charts.

10. Feel Your Love – Playmen (feat. Alceen)

9. Memories – David Guetta (feat. Kid Cudi)

8. Toyfriend – David Guetta (feat. Wynter Gordon)

7. One – Swedish House Mafia

6. This Is My Life – Εdward Maya (feat. Vika Jigulina)

.

Στις πρώτες δύο θέσεις δεν κινήθηκε ούτε φύλλο, με τους Stromae και Nicko να επιβραβεύουν εκείνους που προέβλεψαν της καθολική τους κυριαρχία στα μουσικά κέντρα και στο ραδιόφωνο για τους ζεστούς μήνες της χρονιάς. Παρ’ όλα αυτά, είχαμε και τρεις αρκετά μεγάλες εκπλήξεις. Το Babylonia έκανε το μπαμ, μια και αναρριχήθηκε στην νούμερο πέντε μέσα σε μόνο μία εβδομάδα! Μαζί με άλλο ένα banger του David Guetta, ήταν οι δύο με το μεγαλύτερο κέρδος γι’ αυτό το επταήμερο, χωρίς να υποβιβάζω και το + 10 του Dennis Ferrer. Σας εύχομαι καλή διασκέδαση για το σημερινό Σαββατόβραδο.

5. Babylonia (Balearic Soul Club mix) – Balearic Soul vs Ricky L

4. I’m in miami BITCH – David Guetta

3. Hey (DF’s Attention Vocal Mix) – Dennis Ferrer

2. Alors On Danse – Stromae

1. Last Summer – Nicko

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος