Ανταποκρίσεις, συνεντεύξεις, πολλαπλές κυκλοφορίες δίσκων και πολλά άλλα, κυρίευσαν το τελευταίο διάστημα το blog και κάποιες στήλες έπρεπε να να μείνουν λίγο πίσω. Σήμερα όμως, επιστρέφει το Clubbing Day με μία ανασκόπηση για το τι συμβαίνει αυτές τις εβδομάδες στα Dance/House charts της Ελλάδας. Ποια κομμάτια βρίσκονται στις πρώτες επιλογές των Dj, με ποια έχει φάει κόλλημα ο κόσμος και δείτε γενικότερα μία εικόνα από τις μουσικές προτάσεις του Beat-Town.

Ακριβώς επειδή επέστρεψε η αγαπημένη σας στήλη μετά από καιρό, σκέφτηκα ότι θα ήταν προτιμότερο να δώσω βάση στα πρώτα 20 τραγούδια των charts. Το καλοκαίρι έχει μπει κανονικότατα και ο Αύγουστος βρίσκετε όλο και πιο κοντά. Στις θέσεις 20-15 ξεχωρίζουν δύο ελληνικές δημιουργίες, που τους τελευταίους μήνες ήταν στις πρώτες μας επιλογές.

20. Morena – Tom Boxter feat. Antonia

19. So Long (Rivaz Club Mix) – Otherview

18. Saduri – Christos Fourkis

17.  Love – Tony Ray feat Nicolle & Lavy

16. Miracle Love – Dj Project

.

Στις επόμενες θέσεις συνεχίζει το ελληνικό στοιχείο, με τους Otherview να εκπροσωπούνται και από δεύτερο tune, ένα το οποίο προσωπικά το είχα λατρέψει τον χειμώνα και που δείχνει να ανεβαίνει σταδιακά. Δεν θα μπορούσε να λείψει και η τελευταία επιτυχία των Playmen, αλλά και τα γνωστά τραγούδια των Tiesto και Guetta, τα οποία βρίσκονται εδώ και πάμπολλους μήνες στα Dance/House charts.

15. Your Eyes – OtherView & Steve Owner feat Marianna

14. Feel Your Love – Playmen
[audio:http://beat-town.com/wp-content/uploads/2010/07/Playmen-Alceen-Feat.-Mia-The-Fade-Feel-Your-Love-original-mix.mp3|titles=Playmen & Alceen Feat. Mia & The Fade – Feel Your Love (original mix)]

13. Memories – David Guetta (feat. Kid Cudi)

12. Who Wants To Be Alone – Dj Tiesto (feat. Nelly Furtado)

11. Hey Hey (DF’s Attention Vocal Mix) – Dennis Ferrer

.

Τελευταία φορά που συζητούσαμε για τις θέσεις του Ελληνικού Top,  ο Edward Maya βρισκόταν πολύ υψηλά. Αυτό δεν συμβαίνει αυτή την εβδομάδα, που τον συναντάμε στο Νούμερο εννέα, πίσω από την δεύτερη David Guetta παρουσία, Stromae αλλά και τον Delyno. Ο τελευταίος απολαμβάνει μία δεύτερη χρυσή εποχή για το «Ether Party» αυτόν τον καιρό.

10. Helele (Safri Duo Mix) – Safri Duo

9. This Is My Life – Edward Maya (feat. Jigulina)

8. Alors On Danse – Stromae

7. Ether Party – Delyno

6. – Gettin’ Over You – David Guetta (feat. Fergie & LFMAO)

.

Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες και μπασίματα στο Top 3, το «I Can Feel» μπόρεσε επιτέλους να κατακτήσει την πρώτη θέση των προτιμήσεων του ελληνικού κοινού. Μένει να δούμε για πόσο θα καταφέρει να κρατήσει τα σκήπτρα, γιατί ο Nicko σκαρφάλωσε με γρήγορους ρυθμούς από το 11 στην δεύτερη θέση!  Βέβαια, ο μεγάλος χαμένος ήταν το «We No Speak Americano» που έπρεπε να υποχωρήσει από το νούμερο ένα στο τέταρτο σκαλί των charts.

5. The End – Reckless
[audio:http://beat-town.com/wp-content/uploads/2010/04/Reckless-THE-END-with-lyrics.mp3|titles=Reckless – ‘THE END’ (with lyrics)]

4. We No Speak Americano – Yolanda Be Cool & DCUP

3. Alejandro – Lady Gaga

2. Last Summer – Nicko

1. I Can Feel – Ela Rose (feat. David Deejay)

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος