Κριτικες Δισκων House/Dance

Κριτική Δίσκου: Mark F. Angelo – Play.Pause.Stop.Rewind

«Who the fuck is Mark Angelo?» Μία φράση που έγινε σήμα κατατεθέν για τον ίδιο και η οποία πραγματικά απεικόνιζε την σκέψη που είχα κι εγώ όταν είχα πρωτοακούσει το όνομα αυτού του καλλιτέχνη. Μέσω των MAD Awards, έγινε κατά κάποιον τρόπο γνωστό το πολύ ατμοσφαιρικό «Far From Everything» και δείχνοντας ότι εδώ πέρα ίσως έχουμε έναν παραγωγό με ικανότητες. Μετά από αρκετό καιρό λοιπόν, φτάνει στιγμή να περάσω από το μικροσκόπιο ένα φρέσκο Electro/House album από έναν δικό μας Dj.

.

Οι συμμετοχές αρκετές, η tracklist κρατιέται σ’ έναν πολύ μικρό αριθμό και η συνολική διάρκεια δεν ξεπερνάει τα 30 λεπτά. Λίγος χρόνος για ένα κανονικό LP είπα από μέσα μου, αρκετός όμως απ’ ότι έδειξε η συνέχεια για να βγάλει κανείς κάποια συμπεράσματα. Η αρχή γίνετε με το γνωστό του hit, όπου στην πρώτη ακρόαση φαίνεται αναμφίβολα ως το βαρύ χαρτί του Mark. Πολύ σωστά φωνητικά, που ταιριάζουν απόλυτα με την μουσική παραγωγή. Τα επόμενα κομμάτια ανεβάζουν τον ρυθμό, αλλάζουν κατά κάποιον τρόπο ύφος και σε καλωσορίζουν στο μπιτάτο μέρος του δίσκου. Η δεύτερη συνεργασία με την Shaya μπορεί να μην έπιασε απόλυτα το vibe όπως στην πρώτη δημιουργία, αλλά το «Someplace» έρχεται και γεμίζει άμεσα κατά κάποιον τρόπο το κενό που είχε δημιουργηθεί για λίγο. Ευχάριστη έκπληξη και η παρουσία των Onirama και αυτό το λέω, επειδή στην πρώτη απόπειρα που έκανα να ακούσω το «Play.Pause.Stop.Rewind», δεν μου φάνηκε αξιόλογο. Λάθος, γιατί μετά από πολλαπλές ακροάσεις, έχει αναμφίβολα την πιο μεγάλη αντοχή στον χρόνο και κερδίζει συνεχώς από τις επαναλήψεις.

Τα πιο μέτρια κομμάτια εμφανίζονται στην δεύτερη ελληνική συμμετοχή, αυτή των Vegas, αν και πιστεύω ότι ο βασικός λόγος ήταν τα rhymes του γκρουπ που ήταν αρκετά προβλέψιμα. Μαζί με το «Foxy», είναι αυτά που skipαρονται πολύ εύκολα, από την στιγμή που σαν σύνολο αδυνατούν να με κρατήσουν μαζί τους. Το τελευταίο tune πάντως, έρχεται και γλυκαίνει το όλο concept υπογραμμίζοντας το εξής: Οι παραγωγές του Mark Angelo, ακόμα και οι πιο μέτριες, έχουν στυλ. Δηλαδή, υπάρχει το στοιχείο της αναγνωρισιμότητας, βάζοντας μία μικρή παρένθεση στην συνεργασία με την Jaime Jay,η οποία κατά την άποψη μου ήταν το πιο απρόσωπο track. Θεωρώ πολύ βασικό για έναν παραγωγό σε αυτό το μουσικό είδος να παρουσιάζει κάτι δικό του και να μπορεί να παίζει με τις ταχύτητες χωρίς να μπερδεύει τον ακροατή. Προσπάθησε να κρατήσει μία ομογένεια σε αυτά τα 29 λεπτά και συγχρόνως έκανε μία απόπειρα να χωρέσει διαφορετικές συμμετοχές για διαφορετικούς λόγους. Αυτό ίσως έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε μία-δύο περιπτώσεις, όπου….

… η μουσική δεν συμβάδισε με τους τραγουδιστές/rapper, όπως στις περιπτώσεις των highlights του δίσκου. Το «Play.Pause.Stop.Rewind» είναι το πρώτο του CD  και ήθελε να βγάλει πολλά πράγματα και να κάνει άλλα τόσα. Οπότε, σε μία εποχή με τόσο μεγάλο ανταγωνισμό, ειδικά σε αυτό το μουσικό είδος, θεωρώ πολύ θετικό το τελικό αποτέλεσμα, που μου αφήνει περίπου πέντε αρκετά σοβαρά κομμάτια. Οι λάτρεις του ηλεκτρονικού ήχου θα βρουν ενδιαφέρον τραγούδια και για τους υπόλοιπους πιστεύω ότι αξίζει να τσεκαριστεί αυτό το LP. Αποτελείτε από tunes που έχουν ενέργεια και είναι ότι πρέπει για τους καλοκαιρινούς μήνες που διανύουμε. Πρόκειται για μία πολύ καλοστημένη δισκογραφική απόπειρα που αν μη τι άλλο σβήνει τις όποιες φοβίες για ένα one hit wonder και αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Far From Everything», «Someplace», «Turn Back Time», «I’ll Be Waiting»

Tracklist:

1. Far From Everything (feat. Shaya)
2. MY Radio (feat. Shaya)
3.  Someplace (feat. Alex Kavvadias)
4. Turn Back Time (feat. Onirama)
5. Mi Se Niazi (Μη Σε Νοιάζει) (feat. Vegas)
6.  Foxy (feat. Lydia)
7.  Never Let Me Go (feat. Hazel)
8.  I’ll Be Waiting (feat. Jaime Jay)

.

Far From Everything

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος