Αυτός και αν είναι ένας καλλιτέχνης που τον περιμένουν αρκετοί ακροατές μόλις αποφασίσει να βγάλει δίσκο. Πολύ καλός rapper, με εξαιρετικό flow, ωραία χροιά και με καλές παραγωγές να τον συνοδεύουν στα albums του. Δυστυχώς για τον Tech N9ne, μία γκάφα που έγινε με το «The Gates Mixed Plate» ήταν αρκετή, ώστε να διαρρεύσει στο internet 25 μέρες πριν από την επίσημη κυκλοφορία του. Παρ’ όλα αυτά, πρόκειται για έναν MC, που μπορεί να σε πείσει με την απόδοση του και να σε κάνει να πας στο δισκάδικο ή να κάνεις μία παραγγελία των project του..

Ας δούμε λοιπόν, κατά πόσο ισχύει η παραπάνω φράση και σε αυτό το CD.  Καταρχήν, είναι ένα πολύ πιο θετικό album, πιο φωτεινό και με πάρα πολλές συμμετοχές. Με καλλιτέχνες που ο ίδιος συνηθίζει να προωθεί, κάτι που έκανε και σε δίσκους σαν το «Misery Loves Kompany». Οι συνεργασίες με αυτούς τους rappers είναι αρεστές, αλλά τίποτα το σπουδαίο. Όπως και να το κάνουμε , σ’ όλα τα κομμάτια περιμένεις τον Tech N9ne, που γι’ άλλη μία φορά είναι ορεξάτος και γεμίζει συνεχώς με την παρουσία του την κάθε ηχητική δημιουργία. Για κομμάτια σαν το «Harvey Dent» λατρεύουμε άλλωστε τον συγκεκριμένο MC και με μία γενικότερη ματιά θα έλεγα ότι δίνει αυτό που ζητάει ο κόσμος. Ειδικά σε μουσικά bangers όπως το «O.G.», προσωπικά διακρίνω τραγούδια που αναμένεται να τα «λιώσουν» οι fans σε party – καταστάσεις καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. Δεν νομίζω πως αν πάρετε ένα προς ένα τα tracks, θα βρείτε κάποιο που θα σας απογοητεύσει όσον αφορά την rap εμφάνιση του κεντρικού προσώπου. Τα προβλήματα αυτής της δισκογραφικής απόπειρας, βρίσκονται αλλού, χωρίς να σημαίνει ότι ο Tech δεν φέρει πουθενά ευθύνη.

23 κομμάτια? 78 λεπτά playtime? Γιατί? Ναι, αυτό ήταν κάτι που ανέκαθεν το έκανε, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτό είναι και καλό. Η διάρκεια είναι πάρα πολύ μεγάλη και όσο και να γουστάρεις τον Tech N9ne και κάποια beats που θα σε ανεβάσουν, είναι πολύ δύσκολο να κάνεις πολλαπλές ακροάσεις. Καταλαβαίνω ότι θέλει να δείξει πολλά και ότι μιλάμε για ένα Collabo Release, αλλά σαν σύνολο χάνει από τον πολύ μεγάλο αριθμό τραγουδιών που συμπεριλαμβάνει. Χαρακτηριστικό σε αυτό που λέω, είναι όταν φτάνεις στο ένατο ή δέκατο κομμάτι, που χωρίς να είναι κακά τα tracks, σε πιάνει μία ελαφριά μονοτονία. Εκεί ακριβώς, έρχεται και το σώνει αυτό το σημείο η προσθήκη των χαλαρών «What’s Next» και «Afterparty» (παρουσία του θρυλικού Devin The Dude), που λειτουργούν ευεργετικά για το σύνολο.  Έχει αρκετά highlights, όπως π.χ. το «Jumpin Jax» ή το «Paper», όμως υπάρχουν και μερικά tunes που δεν ενθουσιάζουν όσο θα έπρεπε. Οι λόγοι βρίσκονται μερικές φορές στα hooks, με κάποια απ’ αυτά να φαίνονται μέτρια, όπως στην περίπτωση του «Pu Wah Wah» που ακούγεται γι’ αυτόν τον λόγο σαν δευτεροκλασσάτο club tune. Έπρεπε να βγάλει από το τελικό αποτέλεσμα αυτά τα λαθάκια και να μείνει στις εντυπωσιακές δημιουργίες τύπου «Need More Angels». Το καλό στο «The Gates Mixed Plate» είναι, ότι τα εντυπωσιακά τραγούδια υπερτερούν σε αριθμό από τα προβληματικά και οι άγνωστοι και low profile rappers δεν ενοχλούν τόσο πολύ όσο θα περίμενα. Σίγουρα, λίγο πολύ μου είναι αδιάφοροι, αλλά δεν χαλάνε την προσπάθεια του…

Tech N9ne. Η νέα του δισκογραφική δουλειά βασίζεται στις συνεργασίες. Σαν σύνολο, μπορεί να εμφανίζει κάποια κενά σημεία, αλλά έχει να προσφέρει αρκετό υλικό που βγάζει μία μεγάλη ενέργεια. Πολύ πιο θετικό και ανάλαφρο από την τελευταία του solo κυκλοφορία, με μία μικρή έλλειψη προσανατολισμού λόγω της μεγάλης γκάμας ηχογραφήσεων που μας παρουσιάζει. Οι υποστηρικτές του Tech θα βρουν και πάλι πολλά μουσικά «κολλήματα» και στους υπόλοιπους  hip-hop ακροατές προτείνω να ρίξουν οπωσδήποτε μία ακρόαση. Μπορεί η αγορά του δίσκου να μην αξίζει 100%, αλλά γι’ αυτό υπάρχουν και τα online services, τα οποία πουλάνε τα κομμάτια ξεχωριστά. Με μία καθαρή επιλογή που θα φτιάξει έμμεσα μία πιο συμπαγή tracklist, θα μπορέσετε να έχετε ανεπίσημα ένα από τα πιο ενδιαφέρον LPs για το καλοκαίρι.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «O.G.», Jumpin’ Jax», «Keep It One Hunit»,«Harvey Dent», «What’s Next», «Afterparty»«Paper»«Need More Angels»

Tracklist:

01. Ms. Walker / Brooklyn Martino (Intro)
02. What’s Up Psycho?
02. O.G.” 3:17
03. F U Pay Me” (featuring Krizz Kaliko)
04. Gamer” (featuring Kutt Calhoun)
05. Jumpin’ Jax” (featuring Bishop Young Don, Krizz Kaliko & Stevie Stone)
06. Keep It One Hunit” (featuring Big Scoob, Glasses Malone & Irv Da Phenom)
07. Pow Pow” (featuring Craig Smith, Riv Locc & Tay Diggs)
08. Harvey Dent
09. Tony G (Intro)
10. What’s Next
11. Afterparty” (featuring Devin the Dude)
12. Too Many Girls
13. Pu Wah Wah” (performed by 816 Boyz)
14. Sean Tyler (Intro)
15. KC Tea
16. JT Quick (Intro)
17. Oh You Didn’t Know
18. Far Out” (featuring J.L.)
19. Paper” (featuring Jay Rock)
20. Loud
21. Need More Angels with Prayer by Brother K.T.” (featuring Irv Da Phenom)
22. Doin’ It” (Bonus Track)

.

O.G.

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος