Αρκετά νέα Mixtapes βγήκαν αυτή την εβδομάδα, ειδικά σε ότι αφορά unofficial ηχογραφήσεις και συλλογές. Η καλύτερη δουλειά όμως, ήρθε πραγματικά την τελευταία στιγμή, όπως σας ενημέρωσα άλλωστε χθες αργά το βράδυ. Πέντε είναι οι επιλογές για σήμερα, που καλύπτουν λίγο πολύ όλα τα γούστα του urban ακροατή και στο τέλος σας έχω ένα all time classic, από έναν καλλιτέχνη που έγινε γνωστός μέσα από την βιομηχανία των tapes. Εννοείται πώς όλες τις δουλειές μπορείτε να τις ακούσετε στο άρθρο που ακολουθεί και να απολαύσετε για αρκετή ώρα καλά Hip-Hop και R&B κομμάτια.

Mixtape της Εβδομάδας

The Network 2 – Young Chris & Don Cannon

Το πρώτο «The Network» ήταν ιδιαίτερα καλό και όντας μία αναπάντεχη θετική έκπληξη, περίμενα το δεύτερο μέρος της σειράς. Ο Young Chris δείχνει γι’ άλλη μία φορά, ότι ίσως έχει να μας δείξει κάτι καλό σε περίπτωση που βγει ένας ολοκληρωμένος δίσκος. Αυθεντικός ήχος, με καλή παρουσία του rapper στο μικρόφωνο, έξυπνη επιλογή των beats από Don Cannon και γενικότερα βγάζει μία συνοχή. Αν είχε και κάποια καλύτερα hooks σε μερικές περιπτώσεις και αν είχαν αντικαταστήσει τρία – τέσσερα tunes με κάποια πιο δυνατά, θα μιλούσα με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Το «Network 2» δείχνει δύο πράγματα: 1) Σίγουρα δεν πρόκειται για κάποιον ιστορικό MC που θα μας παρουσιάσει άπειρες κλασσικές δουλειές, αλλά φαίνεται 2) ότι έχει τις ικανότητες να να κερδίζει τον ακροατή με το στυλ και τα rhymes του. Μετά τον Freeway, τον θεωρώ τον πιο ανεβασμένο αυτή την περίοδο, από την πρώην Roc-A-Fella κλίκα.


New York, New York

Boss Of All Bosses 2.5 – Cam’ron, Vado & Dj Drama

Τελικά ότι και να κάνει ο Dj Drama, στο τέλος ξέρεις ότι θα βγει κάτι καλό. Προσωπικά θεωρώ τον Cam’ron ως έναν καλλιτέχνη που με την πάροδο του χρόνου χάνει σιγά σιγά την λάμψη του και ο Vado ποτέ δεν μου έκανε κάποια τρομερή εντύπωση. Το «Boss Of All Bosses 2.5» όμως, έχει αρκετό υλικό και πρόκειται για μία πολύ σοβαρή δουλειά, που είμαι σίγουρος ότι θα ενθουσιάσει τους ακροατές που ακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια τον Cam’ron. Ακόμα και αν δεν τρελαίνεσαι με τον ήχο της νέας μουσικής ομάδας του Cam, The U.N. , πιστεύω ότι θα περάσει ευχάριστα η ώρα κατά την διάρκεια του Mixtape.


.

Επίσης πολύ καλή δουλειά ήταν το The Wake του Fabolous, για το οποίο είχα γράψει την προηγούμενη εβδομάδα. Ακούστε το εδώ —> http://beat-town.com/2010/05/14/mixtape-fabolous-video-drake/

.

Dirty South

So Far With Drake (Collabo Edition) – Drake

Τον τελευταίο καιρό ανεβαίνει το hype γύρω από το όνομα του Drake, το «Over» τα πήγε καλούτσικα στα charts και το «Find Your Love» λογικά θα πάει ακόμα καλύτερα. Σκέφτηκα λοιπόν, να προτείνω μία δουλειά από τις πολλές που κυκλοφορούν με τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη, για τους fans που γουστάρουν τα τραγούδια του. Αν και προσωπικά θεωρώ λίγο υπερβολικό τον ντόρο που γίνετε με τον Drake, πιστεύω ότι με μερικές καλές παραγωγές, θα μπορέσει να μας προσφέρει ένα καλό LP. Το Mixtape που ακολουθεί απαρτίζεται από κομμάτια που συμμετέχει και συμμετέχουν άλλοι καλλιτέχνες.


.

R&B Corner

Επειδή μου έχετε γράψει ότι σας αρέσουν οι συλλογές με R&B κομμάτια, είπα να βάλω και τα δύο Mixtapes που πέτυχα κατά την διάρκεια της εβδομάδας.  Το πρώτο tape, ρίχνει το βάρος σε συνεργασίες μεταξύ γνωστών τραγουδιστών, αλλά και rapper όπως π.χ. Rick Ross, Ghostface Killah, LL Cool J κ.α.. Η δεύτερη συλλογή, έχει ακόμα περισσότερο R&B ύφος, αφού δίνει μεγαλύτερη έμφαση στις σόλο εμφανίσεις καλλιτεχνών όπως R.Kelly, Mariah Carey, Ne-Yo κ.α.. Εννοείτε πως θα ακούσετε στην κυριολεξία ολοκαίνουργια singles και σε δύο ωρίτσες θα έχετε την ολοκληρωμένη εικόνα για τα δρώμενα του mainstream και χαλαρού ήχου.

3am The R&b Nightcap Chapter 11


.

Refund R & B 4


.

Classic Mixtape

The Warm Up – J.Cole

Κλείνω με ένα πραγματικά σούπερ Mixtape, από τον ταλαντούχο J.Cole. Θα έχετε καταλάβει ότι αυτός ο MC μου έχει κινήσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον τους τελευταίους μήνες, τόσο με τα δικά του τραγούδια, αλλά και με τις συμμετοχές που κάνει σε κομμάτια γνωστών και ιστορικών rapper και στέκεται πάρα πολύ καλά. Το «The Warm Up» θεωρείται για αρκετό κόσμο classic και πραγματικά καταλαβαίνεις σε αυτό το CD τι κίνησε τον Jay-Z και τους υπεύθυνους της εταιρίας και τον πήραν στο ρόστερ τους. Ευχάριστο, χωρίς να κουράζει και με μία ιδιαίτερη φρεσκάδα, πιστεύω πως θα σας κάνει να συμμερίζεστε την άποψη που έχω για τον νεαρό.


About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος