The Baddest Bitch λοιπόν… Η Trina ανήκει σε αυτό το σπάνιο είδος – καλλιτέχνη, που ακούει στο όνομα «female – rapper». Δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες σε αυτόν τον τομέα, αλλά όλα αυτά τα χρόνια έχουν περάσει αξιόλογες MCs και σίγουρα έχουν αφήσει κι εκείνες με την σειρά τους, ένα σημαντικό έργο πίσω τους. Το εξώφυλλο πάντως, δεν παραπέμπει σε σκληρή κοπέλα, πόσο μάλλον σε hip-hop album. Έτσι και δεν την ήξερα, θα πίστευα, ότι πρόκειται για έναν ερωτικό R&B δίσκο και πως ο μουσικός υπεύθυνος είναι ο R.Kelly

Αυτό όμως το διαψεύδει η Trina από το πρώτο κομμάτι κιόλας, που μετά από έναν ( ψιλο-βαρετό) μονόλογο, αρχίζει και ραπάρει. Ομολογώ ότι το μουσικό μέρος του δίσκου δεν το πολυφοβόμουν, βάσει των ονομάτων που διέκρινα στις παραγωγές. Schife, Jim Jonsin, J.R. Rotem και J.U.S.T.I.C.E. League μου ήταν αρκετό, για να προβλέψω ότι δεν θα ακούσουμε μέτρια μπιτάκια της πλάκας. Αυτό αποδεικνύεται και στην πράξη, με άκρως mainstream παραγωγές να κυβερνούν αυτό το project από την αρχή ως το τέλος. Οι αλλαγές από τα γρήγορα club hits ( «Million Dollar Girl») σε χαλαρά τραγούδια τύπου «I Want It All» και μετά πάλι σε δημιουργίες με έντονο βαρύ south ύφος ( «Currency») πάνε και έρχονται. Λόγω των διαφορετικών ρυθμών που διοχετεύονται κατά την διάρκεια της ακρόασης, υπάρχει όρεξη να παρακολουθήσεις όλο τον δίσκο από την αρχή ως το τέλος. Αυτή είναι όμως η μία όψη του νομίσματος. Γιατί η αλήθεια είναι ότι μουσικά, δεν μπόρεσα να διακρίνω κάποια διαφορά με άλλα τέτοιου είδους LPs. Όσες φορές άκουσα το album, ένιωθα ότι όλη αυτή η δουλειά, ακολουθεί μία φόρμουλα, μία δοκιμασμένη φόρμουλα. Αρκέστηκε στα γενικώς καλά και τέσσερα-πέντε μέτρια beats, φτιάχνοντας ένα σοβαρό μεν, άκρως συνηθισμένο δε, ηχητικό σύνολο. Όσοι από εσάς ψάχνεστε σε αυτή την πιο ελαφριά και radio friendly κατεύθυνση, νομίζω πως θα έχετε ακριβώς το ίδιο συναίσθημα.

Για την Trina δεν έχω να κάνω πολλές παρατηρήσεις. Έτσι όπως την άφησα στο «Still Da Baddest» του 2008, ακριβώς στα ίδια λυρικά επίπεδα φαίνεται πως βρίσκεται αυτή την στιγμή. Χάρηκα που δεν έπεσε και που με την γενικότερή της εικόνα προβάλει μία σταθερότητα. Ότι αξίζει ρε παιδί μου να την γνωρίζεις σαν όνομα, από την στιγμή που υπάρχουν κομμάτια όπου πετάει μερικές έξυπνες ατάκες. Παραπέρα δεν τολμάει να πάει, στέκεται στα θέματα που την έχω συνηθίσει, λίγο τα λεφτά και η επιτυχία, λίγο bitch fight και μερικές πιο προσωπικές στιγμές. Μπορεί να μην χάνει την λάμψη της από κάποια συνεργασία, πράγμα που δείχνει ότι το πάλεψε το θέμα του «Amazin’». Δείχνει όμως και κάτι άλλο. Ότι θα ήταν πολύ δύσκολο για μένα να κάτσω να την ακούσω για 57 λεπτά, χωρίς τις συμμετοχές των καλλιτεχνών που έχει. Τα πολλά features συνήθως χαλούν την ομογένεια ενός CD, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ήταν μία ολόσωστη απόφαση. Κάτι που ενισχύει την άποψή μου για εκείνην. Υπήρχαν μερικά ατοπήματα, σαν το «White Girl», που από το πρώτο δευτερόλεπτο μου θύμιζε κάτι και με το που εμφανίστηκε ο Flor-Rida, περίμενα κάποια στιγμή να ακούσω την φράση «Touch Me, Touch Me, Touch Me, T-T-Touch Me». Η  το δεύτερο κομμάτι που ηχογράφησε με την Monica, το Always, που από ένα σημείο και μετά θα έλεγε κανείς ότι είναι Monica featuring Trina.

Παρά την ατέλειωτη γκρίνια μου, το Amazin είναι μία πρώτης τάξεως αγορά για όσους ψάχνουν μπόλικα mainstream τραγούδια. Ανάλαφρη και «εύκολη» μουσικούλα για να περάσετε καλά,  από μία Trina που ακούγεται ΟΚ και που μεταξύ μας, πρέπει να είναι Gold Digger με αυτά που άκουσα να λέει κατά διαστήματα. Δημιουργίες σαν το «My Bitches», μπορεί να θυμίζουν «How Low», αλλά όταν το βάζεις, το διασκεδάζεις αρκετά. Οι παραγωγοί της έδωσαν αξιόλογα πράγματα και εκείνη τα αξιοποίησε όσο μπορούσε. Σίγουρα είναι ένα πολύ προβλέψιμο project, αλλά έχει τα φόντα να ελκύσει αρκετούς urban ακροατές. Η εταιρία της την πρόσεξε όσο μπορούσε, δεν ακούστηκαν τίποτα «κατσαρολίδια» και θα έλεγα ότι στα χέρια μου έχω την συνέχεια του «Battle Of The Sexes», με κεντρικό πρόσωπο αυτή την φορά μία rapper, που έχει πιο περιορισμένες  ικανότητες σε σχέση με το πρώην αφεντικό της (σ.σ. Ludacris).

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Million Dollar Girl», «I Want It All», «My Bitches»,  «Make Way», «Showing Out»

Tracklist:

1. Amazin’
2. That’s My Attitude
3. Million Dollar Girl (feat. Diddy & Keri Hilson)
4. On Da Hush (feat. Shonie)
5. Dang A Lang (feat. Nicki Minaj & Lady Saw)
6. I Want It All (feat. Monica )
7. White Girls (feat. Flo Rida & Git Fresh)
8. My Bitches
9. By Myself
10. Always (feat. Monica )
11. Currency (feat. Lil Wayne & Rick Ross )
12. Make Way (feat. Lyfe Jennings)
13. Let Dem Hoes Fight
14. Showin’ Out (feat. Trey Songz)
15. Capricorn By Myself

Million Dollar Girl (feat. Diddy & Keri Hilson)

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος